Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z racji że miałem wytartą kierownicę zakupiłem sobie drugą na allegro w bardzo dobrym stanie. Wyglądają tak samo tylko że bmw jest z '97 roku a kiera zakupiona bodajże z '02r. W starej taśma jest przykręcana do kierownicy na 3 śrubki w nowej są inne otwory na przewody a taśma widocznie wg nie jest przykręcana bo nie ma otworów na niej.Poduszka także jest inna stara ma wieko nowa ma butlę czyli chyba jedno i dwu nabojowa. Prześledziłem internet podzwoniłem i podobno dowiedziałem się że zakup nowej taśmy od polifta nic nie da, taśma z przedlifta ma jeszcze odbojnik do kierunkowskazów i trzeba by było wymienić manetkę do kierunków ale podobno (tylko nie wiem dlaczego) trzeba wymienić cały korpus czyli to co trzyma te manetki. Nie znalazłem schematu na realoem dokładnie nie wiem jak to jest skonstruowane.

Pytanie jak to jest i czy da się przerobić. Dla mnie to dokupił bym tylko taśmę (bo podobno wtyki mają te same) i zakupił manetkę do kierunków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stare a nowe manetki kierunki/wycieraczki mają inne kostki, inne ułożenie pinów, to też trzeba przerabiać, oczywiście mocowanie także jest inne.

Nie ma możliwości podłączenia tej poduchy żeby to sensownie działało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zabawa raczej bez sensu, tym bardziej, że mocowanie kierownicy jest inne. Jedyne co może Ci pasować to sterowanie audio/tempomat. Wiecej zabawy niż to warte, lepiej kupić kierownicę przed-liftową z taśmą i poduchą.