Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiat wszystkich!

Mam problem z dowodem rejestracyjnym i ubezpieczeniem mojej Bawarki

w dowodzie rejestracyjnym wpisane 335Mi sport KAT. (cokolwiek to znaczy) a numer VIN nie jest zgodny z tym wybitym na karoserii , w rzeczywistości mam silnik 1.8 m40b18 to nie koniec. W OC Mam wpisane już prawidłowo 318i KAT. ale mam rok produkcji 1994 i e36 :duh: co zrobić żeby nie mieć nie przyjemności z policją i ewentualnie (w co wątpię) zarejestrować na zabytek?

Bardzo proszę o pomoc z góry dzięki. Pozdrawiam

Opublikowano

ciezka sprawa.. hm ja bym poszedl skonsultować to z rzeczoznawca, i diagnostą. powinienes dostac papiery korygujące.

mysle ze w wydziale komunikacjii mozesz to zgłosić, ale zapewne beda szukac winnego.

przyklad z zycia. przy passacie nie zgadzal sie 'po czesci' VIN, to od reki poszlo w wydziale komunikacji.

na motocykl 125ccm zarejestrowany na 50ccm mialem problem, poniewaz chcialem go przerejestrowac na 125ccm, majac dokumentacje i opinie rzeczoznawcy, nie chcieli mi tego zrobic w wydziale komunikacji, chcieli szukac winnego i sprawe na policje zglosic. to podziekowalem im..

w ostatecznosci papiery "zezlomuj" i przebij kwity. - 300zl komplet jak dobrze poszukasz :)

Opublikowano
ok ale to już dawno było, to nie ma różnicy? auto kupione było w Niemczech w 1992r. i rozmontowane przed granicom dla zmniejszenia kosztów cła w Polsce zarejestrowane jeszcze na czarnych blachach w styczniu 1994 problem pojawił się właściwie teraz bo nie mogę dobrać części do remontu
Opublikowano
Ale nie wiem w czym masz problem.... masz na własne życzenie taki misz masz to przecież przy kontroli policji jeśli sprawdzą co jest pod maską ( vin ) nie masz auta i tyle.Nie wiem jak ci to przechodzi przegląd :wink: :wink: ale masz to na własne życzenie ..tak samo jak i znalezienie czesci :mad2: :mad2: I nie wiem jak ubezpieczyciel co innego widzi a co innego ma w dowodzie i jeszcze ubezpiecza to auto ...niepojęte :shock: :shock: :shock:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
no jak na własne życzenie? na przeglądzie nikt nie patrzy na VIN a ubezpieczenie zamawiam przez internet na stronie Liberty - Direct tam potrzebują obowiązkowo rok pr. muszę wpisać ten z dowodu, Markę i pojemność. Resztą pewnie oni się zajmują...
Opublikowano
a jest w ogóle jakakolwiek szansa, że w razie kontroli samochodu mi nie zabiorą? bo np. w dowodzie mam wpisane, że karty wozu nie wydano jednak w rzeczywistości ją chyba gdzieś mam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na kazdym przeglądzie oficjalnym (ten co nie ma się znajomości) VIN to podstawa!!!! Jak mówisz że nie sprawdzają to ja wiem jak przechodzisz przegląd :D

Ubezpieczalnia opiera się na dowodzie i z tego bierze dane, nie bierze pod uwagę co jest rzeczywiście. Dla nich jest lepiej, bo jak zrobisz wypadek, a ktoś kumaty dojdzie że masz coś innego pod maską to będą Cię ścigac o spłatę zobowiązania wobec pokrzywdzonego. A po za tym w Twoim przypadku to jest po prostu jakiś przekręt, na pewno coś kombinujesz, bo az mi się wierzyc nie chce ze kupiłeś takie auto, gdzie żądne dane się nie zgadzają. Musiałbyć byś byc po prostu ......

PZDR>

Opublikowano

Dokladnie.....nic w razie wypadku nie dostaniesz chyba ,ze zarzuty paserstwa ew. fałszerstwa :wink:

Teraz to nic z tym już nie zrobisz a jak będziesz sprzedawał to i tak się to nie uda.Pozostaje tylko zezłomować i nic wiecej...sorry

Opublikowano
A co więcej pisać...same papierki zgłaszasz do złomowania i tyle :cool2: Inna sprawa czy ktoś na to ci pójdzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
A eaentualnie jak zdobyc nowe?

Kolego....nie wiesz chyba o co pytasz co ??

Zezłomuj szybko to auto bo spotkają cię tylko kłopoty przy byle jakiej kontroli a następnym razem sprawdzaj papierki :mad2: :mad2: :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz znajomości to możesz: zniszczyć numery na nadwoziu i tabliczce i prosić o nadanie nowego numeru nadwozia na stacji diagnostycznej. Wtedy akualizujesz dane. Ale może być tak że vin w dowodzie jest od auta kradzonego lub już wcześniej zniszczonego.

Lepiej podpal auto z papierami, bo raczej szkoda robić sobie problemu z autem za kilka tyś złotych.

PZDR>

Opublikowano
Trzeba było przy zakupie sprawdzać vin ....ja rozumiem,ze auto moze nie za jakąś wielką kasę ale autorze.....z autem już bym sie pożegnał no chyba,ze masz znajomości :mrgreen:
Opublikowano
W auto za duzo wpakowane kasy i serca zeby sie pozegnac troche znajomosci mam moze dibrze wykozystam...
Opublikowano
Próbuj.....inaczej auta na złom pójdzie tak abyś sobie nie narobił kłopotów :roll: :roll: :roll:
Opublikowano
Dobra dzięki za pomoc teraz wiem przynajmniej na czym stoję Postaram się wykorzystać moje znajomości