Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm..., to zastanawiające, co piszesz, bo ta strona: http://www.magazynauto.pl/uzywane/opinie/news-uzywane-bmw-serii-3-e46-1998-2005-poradnik-kupujacego,nId,1086033 podaje zupełnie co innego, czyli, że: 325i ma 7,3s.

myślałem ze ta astra szybsza.

325ti to ma nawet 7s.

ale nie ma co porównywać turbo do wolnossaka.

bo na niskich biegach Cię objedzie i tak :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

astra fajna tylko że te silniki lubią turbinę wypluć.

ostatnio jeździłem taką tylko że opc w niemcowni.

240kucy robi swoje ale turbo na wykończeniu przy 150tkm.

Opublikowano
hipotetycznie..., kupując taką astrę, jak ocenić stan turbo? na jej korzyść przemawia dla mnie rok 2006, kodowany w vinie na 2007, otrzymałem dużo zdjęć wnętrza - skórzana tapicerka, fotele recaro, itp. Na razie próbuję wygogolować różnice pomiędzy silnikiem turbo, a wolnossącym, bo zupełnie nie kumam, o czym piszecie:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tu nikt Ci nie doradzi żebyś astrę kupował :mrgreen:

trzeba zajrzeć do turbiny czy olejem nie pluje, ogólnie stan organoleptyczny plus komp.

ale raczej handlarz grzebać nie da.

jakościowo silnik, materiały i prowadzenie to inna liga niż astra.

Opublikowano
Widzę, że bardzo się napaliłeś i chcesz szybko kupić auto. Bierz e46 w kupecie i nie kombinuj najlepiej 328 Ci :D Ja już szukam dobre 3 miesiące i jak na razie jest lipa..
Opublikowano
hipotetycznie..., kupując taką astrę, jak ocenić stan turbo? na jej korzyść przemawia dla mnie rok 2006, kodowany w vinie na 2007, otrzymałem dużo zdjęć wnętrza - skórzana tapicerka, fotele recaro, itp. Na razie próbuję wygogolować różnice pomiędzy silnikiem turbo, a wolnossącym, bo zupełnie nie kumam, o czym piszecie:)

Turbo jedzie niżej, wolnossąca jednostka musi wejść na obroty, ale wierz mi, że jak już R6 wejdzie na obroty, to tak jedzie, że "sztuczne" konie w turbo odpadają :wink:

Poza tym generalnie turbo jest dobre jak jest nowe, w aucie z przebiegiem 150-200 tkm. zaczyna się sypać i generować koszty, poza tym o turbo trzeba bardziej dbać, studzić po forsownej jeździe, itp. Generalnie silnik wolnossący jest trwalszy i bardziej bezobsługowy.

Amerykanie (zresztą nie tylko oni) mawiają "pojemności nic nie zastąpi" i coś w tym jest :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mawiają też że benzyna jest po 90 centów za litr i dlatego kosiarek nie używają za dużo.

Opublikowano
bobi82, jak interpretować Twoją wypowiedź?:) rozwiniesz myśl?

Chodzi Ci o wypowiedź dot. benzyny i diesla?

W benzynie mniejsze wibracje w środku i ciszej, zimą auto szybciej się nagrzewa, paliwo Ci nie zamarznie, odpali bezproblemowo (mniejszy pobór prądu do odpalenia, itp.), tańsze naprawy, pali więcej ale jak założysz gaz to wyjdzie o połowę taniej niż diesel, w dieslu masz naprawy i serwis dużo droższy. Poza tym w dieslu też masz turbo.

Opublikowano
mawiają też że benzyna jest po 90 centów za litr i dlatego kosiarek nie używają za dużo.

Kwestia podejścia do tematu :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po Twoich tekstach mam depresję i oddam swojego na złom..drugie jtd też a co! I kupuje e39 2.0i r6 :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mniejszy pobór prądu jest najbardziej istotną kwestią.

czysta ekologia,w benzynie kable się nie grzeją i ciepło na marne nie ucieka do atmosfery :norty:

kup e46 bo też nie jedzie z tym silnikiem, ale przynajmniej nie ma 11 do setki i nie pali 13 po mieście.

Opublikowano (edytowane)

Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem i nie dopowiadać filozofii do faktów?? :mrgreen:

Pisałem o poborze prądu w kontekście odpalania auta zimą :duh:

Edytowane przez bobi82
Opublikowano
Po Twoich tekstach mam depresję i oddam swojego na złom..drugie jtd też a co! I kupuje e39 2.0i r6 :cool2:

A co ma piernik do wiatraka? Jeżeli wolisz diesla Twoja sprawa i szerokości na drodze Ci życzę :cool2:

Ja przedstawiłem swój punkt widzenia i dlaczego uważam, że dla mnie lepsza jest benzyna. Jeżeli dla Ciebie diesel jest lepszy, to przedstaw swoje podejście, a nie jakieś podteksty :wink: (ciekawe z czego wynikające)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mniejszy pobór prądu jest najbardziej istotną kwestią.

czysta ekologia,w benzynie kable się nie grzeją i ciepło na marne nie ucieka do atmosfery :norty:

kup e46 bo też nie jedzie z tym silnikiem, ale przynajmniej nie ma 11 do setki i nie pali 13 po mieście.

:cool2: :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam,

Temat trochę zszedł z głównego toru :) Też jestem zainteresowany tym modelem, w zasadzie mam zamiar jutro/pojutrze podjechać z zamiarem obejrzenia/sprawdzenia i być może zakupu. Potwierdzam, sprzedawca bardzo miły, można z nim normalnie rozmawiać, ale nie oszukujmy się, to jest tylko biznes, a ja jako druga osoba nie chce kupić "kota w worku" tylko coś co będzie mi przede wszystkim sprawiało uśmiech na twarzy i niesamowitą frajdę z jazdy, a nie powodowało siwiznę :)

Będę wdzięczy za każdą opinię o tym modelu w szczególności o tę pracę silnika jak diesel?

dla odświeżenia oto samochód o którym była mowa na początku :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4041760545

Tak poza tym to witam wszystkich forumowiczów i ciesze się że będę mógł dołączyć do tego zacnego grona :)

Opublikowano
Jesteś jego potencjalnym klientem to jest miły. Podczas oględzin może nagraj filmik jak chodzi ten silnik :D Bardzo jestem ciekawy jak benzyna może przypominać disla.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie silnik tylko coś ze smarowaniem, obiło mi się o uszy kiedyś.

Opublikowano

Ja odpuściłem oględziny. Pociągnąłem faceta za język. Wszystko piknie-lala tylko "silnik chodzi trochę jak dieselek". Pytam więc faceta o co dokładnie chodzi, a on na to, że "nie jest specjalistą od BMW", dla mnie tym stwierdzeniem wysłał sygnał - "nie wiem, co sprzedaję". Pomyślałem..., no sorry gregory, skoro nie wiesz to nie zarobiłeś:)

P.S. Niby myślał, że to rozrząd to go wymienił. Nie pomogło.