Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy bucie w podłoge egr nie ma znaczenia

masz przeładowanie turbiny, dawałes staszek swego czasu screen z błędem turbo, masz odp. skad blad

po co nowe konto, z drugiej strony przybywa nam aktywnych użytkowników :cool2:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Staszek ,a nie masz przypadkiem zrobionego chiptuningu :?: Co do przepływomierza to jest ok ,ale niech się jeszcze wypowiedzą mądrzejsi
KOZIOL
Opublikowano

przewertowałem dużo screenów na forum z inpy i trafiłem na temat Rogera z Nysy a o to co napisał jak ktoś miał podobny problem:

Tutaj masz inną 320d podczas diagnostyki bez moda i zrzut zrobiony w szczycie overboosta i powiedz że coś jest nie tak ! Auto z seryjnym wsadem 100% sprawne !

http://i59.tinypic.com/5v8vp4.jpg

jak widać napisał seryjne auto 100% sprawne

to niech sobie kolega puzzon zobaczy jakie tutaj jest cisnienie w kolektorze 2510.73 a ecu oczekuje 2397.88 i Roger w temacie napisał,że te parametry to jest ozanka 100% sprawnego auta,że wszystko gra a u mnie są parametry

ecu chce 2399.91 a dostaje 2498.91

puzonn mnie chyba w bambuko robi

Opublikowano

Jest taki dział jak diagnostyka komputerowa

viewforum.php?f=48

i należało by tam kierować takie pytania jak

Piszę do was Panowie z prośba oceny dwóch screenów

Ps.

Daj poprawny nagłówek wątku bo Admin Ci zamknie wątek

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

w bambuko to cie roger robi jak widzi takich matolow

Czas ignorowac tematy staszka skoro jest taki madry

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
jak nie masz nic puzzon mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj i nie wydurniaj.Dowiedziałem się od Rogera,że jest okej a na dodatek w całkiem innym temacie przez niego utworzonym pokazywał komuś na forum jak wygląda 100%seryjne sprawne auto i parametry były WYŻSZE NIŻ MOJE NAWET!!! na kolejnym forum,tez się dowiedzialem,że mnie w bambuko i to ostro robisz.Dla tego jeśli chodzi o powazne rzeczy to nie mam zamiaru Cię słuchać.
Opublikowano

tak mysl ze masz sprawne auto, ogolnie to zdaje sie igła po niemcu co do koscioła latał i to co drugi tydzien ;) a jak sprzedawał to płakał

wysłuchałes mnie poważny człowieku :norty: ?

Opublikowano
jak nie masz nic puzzon mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj i nie wydurniaj.Dowiedziałem się od Rogera,że jest okej a na dodatek w całkiem innym temacie przez niego utworzonym pokazywał komuś na forum jak wygląda 100%seryjne sprawne auto i parametry były WYŻSZE NIŻ MOJE NAWET!!! na kolejnym forum,tez się dowiedzialem,że mnie w bambuko i to ostro robisz.Dla tego jeśli chodzi o powazne rzeczy to nie mam zamiaru Cię słuchać.

obraź się i tupnij nóżką jeszcze... :mrgreen:

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

ja wiem,że mam sprawne auto i w bambuko to możesz robić siebie.Po drugie nie chce mi się z Tobą dyskutować i nie udzielaj się w moich tematach.Auto było też u Szpeca od beemek jakieś 2mc temu polecany z innego forum nawet i jakoś disem,inpą wszystko popatrzył

i przepływka okej,ciśnienie na szynie cr jak najbardziej okej,wtryskiwacze tak samo wszystko w porządku jedynie o turbo powiedział,że delikatnie ospała jest i tyle i mówi tak to wszystko ok jezdzic tym bo auto zadbane i sprawne i ja Ciebie będę słuchał?? już tutaj spytałem kogoś wcześniej o obroty czy jakoś tak to nie jaki car0ls czy jak mu tam powiedział podwyższone,żeby wyeliminowac drgania i według niego obroty to były te wskazania ciśnienia w kolektorze,że miałem 995 :mad2: dopiero potem mi powiedzieli obroty to są rpm i faktycznie w rpm było 830 i weż tu was dwóch słuchaj.Ani mi się śni.

PS;jeden mądrzejszy od drugiego :cool2:

Opublikowano

ależ oczywiście ze masz sprawne auto, wszyscy jesteśmy o tym przekonani bez wyjątku, świadczy o tym co kilka dni nowe konto, codziennie minimum jeden temat.... - nie wypada z jednego konta pytać o tyle rzeczy bo jeszcze ktoś gotów pomyśleć że auto nie jest spod opieki "Szpeca" i nie okazało sie igiełką :cool2:

beka jak chu....

Opublikowano
bez komentarza :mad2: tylko,że co założę temat...że klima nie działa czy co tam,że szyby tylne(ogrewanie nie działa) a potem się okazuje ze klima i ogrzewanie działa tak na prawdę o połowe rzeczy co tu pytałem nie powinienem pytać bo to wszystko działa.
Opublikowano
ja wiem,że mam sprawne auto i w bambuko to możesz robić siebie.Po drugie nie chce mi się z Tobą dyskutować i nie udzielaj się w moich tematach.Auto było też u Szpeca od beemek jakieś 2mc temu polecany z innego forum nawet i jakoś disem,inpą wszystko popatrzył

i przepływka okej,ciśnienie na szynie cr jak najbardziej okej,wtryskiwacze tak samo wszystko w porządku jedynie o turbo powiedział,że delikatnie ospała jest i tyle i mówi tak to wszystko ok jezdzic tym bo auto zadbane i sprawne i ja Ciebie będę słuchał?? już tutaj spytałem kogoś wcześniej o obroty czy jakoś tak to nie jaki car0ls czy jak mu tam powiedział podwyższone,żeby wyeliminowac drgania i według niego obroty to były te wskazania ciśnienia w kolektorze,że miałem 995 :mad2: dopiero potem mi powiedzieli obroty to są rpm i faktycznie w rpm było 830 i weż tu was dwóch słuchaj.Ani mi się śni.

PS;jeden mądrzejszy od drugiego :cool2:

Buahahahah, popłacz się jeszcze. Albo idź po tatę i mamę na pomoc. Albo najlepiej tych wszystkich speców których męczyłeś swoją osobą. A potem, jak już ich wszystkich zbierzesz, to może uda im się Tobie wyjaśnić, że jesteś typ - męczyucho, z angielskiego "askhole", i że w zasadzie to jedyna fajna z tobą rozrywka to patrzenie jak się miotasz po podaniu jakiejś wyssanej z palca informacji.

Po prostu - zapracowałeś uczciwie na opinię błazna, więc z błazna się nabijamy. Proste.

A teraz, cytując klasyka "A słyszysz to pianinko?..." Wygugluj sobie resztę.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Coś mi na to wychodzi że to jest jak w przypowieści o pasterzu co z nudów wołał o pomoc że widzi wilka i koledzy przybywali na pomoc ale po kilku razach jak naprawdę sie pojawił wilk to już mu nikt nie pomógł .

tak na prawdę o połowe rzeczy co tu pytałem nie powinienem pytać bo to wszystko działa.

Nic dodać nic ująć.

Zrób tak jak robiłeś do tej pory ,czyli zmień nika i nie zadaj pytań z wymyślonymi usterkami a będziesz sie cieszył nowym forumowym życiem.

Nie sądzę żeby ktoś tu Cie chciał specjalnie wpuszczać w maliny ale mając okrojone lub zniekształcone symptomy bez zobaczenia i posłuchania auta to diagnoza zawsze jest pod znakiem zapytania.

To forum jest bardzo przydatne dla tych co sami potrafią wyciągać wnioski z udzielonych porad, ale jak ktoś nie kuma mechaniczno elektrycznych zagadnień to powinien sobie znaleźć zaufanego mechanika i całkowicie mu polegać.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
przy bucie w podłoge egr nie ma znaczenia

masz przeładowanie turbiny, dawałes staszek swego czasu screen z błędem turbo, masz odp. skad blad

po co nowe konto, z drugiej strony przybywa nam aktywnych użytkowników :cool2:

Roger odpisał na kilka PW kolegi " KONE77MR" ...... między innymi.

to jest przeładowanie , ponadto masz stary soft.

Wypada zrobić aktualizację bo aktualny soft mierzy do 2,5 1 bara, nowy będzie mierzył do 3.1. Następnie osunąć awarię ... masz padnięty albo zawór turbo, albo turbinę.

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano

fajnie że zabrałes głos ROGER-NYSA

widze i Ciebie na pw męczy ten matoł

od dzsiaj panowie staszka i jego pochodne robimy w bambuko :cool2:

Opublikowano

z którego konta ?

preferuje pierwsze konto staszka - hasło pamietasz ?

Opublikowano
admin miał by już zablokować to IP pod warunkiem ,że jest stałe, przez takie posty już nie z taką radością ,chęcią i optymizmem loguje się ,pisze posty i odpisuje na nie kiedy mam coś do powiedzenia na tym forum, Staszek prosimy tylko nie uprzykrzaj życia innym, dziękujemy.