Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy jest sposób na przekonwertowanie plików.br28 z backupu do.mp3? Mam dużo 20gb muzyki, która znajduje się tylko na dysku w Samochodzie i chciałbym ją jakoś przenieść na płyty, tylko w jaki sposób? Dlaczego bmw tak koduje pliki, które kiedyś były w audio, wma czy mp3? Model bmw f10 navi professional.
Opublikowano

Napiszę jaśniej, może ktoś nie zrozumiał. Mam backup plików muzycznych na komputerze w formacie .br28, ale nigdzie nie da się tego otworzyć. Chcę zrobić żeby te pliki muzyczne były w takim formacie, żeby można było je otworzyć w wieżach stereo czy innych multimediach.

W internecie mało jest na ten temat, coś widziałem o plikach .br4 i .br5 ktoś nawet stworzył programik konwertujący do mp3, tyle że to pliki które były w starszych beemach z nawi CIC i u mnie on się nie sprawdza.

Opublikowano
W wolnej chwili z ciekawości przyjrzę się w czym i jak to jest przekodowane. Jeśli nie będzie to wymagało tygodnia pisania softu może coś wymyśle. Odrobinę czasu potrzebuje :think:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Na linuxie odtwarza tylko pierwsze 4-8sek w zależności od utworu format .br28, przy konwersacji wyskakuje błąd ( nie można zdekodować... ) i w efekcie jest plik .mp3 ale właśnie 4-8 sekundowy. To taxisounds w ogólnie nie traktuje pilków jako format muzyczny :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałem. BMW zapisując pliki z CD na HDD robi z tego format br28?
Opublikowano
Dokładnie tak. Podobnie jak np. iPod gdy zgrywasz do iTunes płytkę CD i przerzucasz na iPhone/iPod. Ten format mnie zastanawia, przeglądałem nagłówek i formatowanie i dość dziwnie to zrobili. Chyba aby nikt do tego się za łatwo nie dobrał :think:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
I jak Panowie nie znajdzie się jakiś koder czy inny znawca, co potrafi i powie jak przekonwertować te cholerne pliki br.28 do pierwotnego formatu, tak żeby działały na normalnych urządzeniach ? Dziś wróciłem do tematu i jeszcze raz próbowałem tym BRx Converter, ale za Chiny... jedynie co to udało się to do br30, ale z tego .br30 już nic dalej nie pójdzie tym programem :(
Opublikowano

Jeszcze raz sprawdziłem na linuxie. SoundConverter dekoduje to do dowolnego rozszerzenia.

Zrobiłem z tego flac 25.7 MB i mp3 8.7 MB - w najlepszej konwersji.

Przeciągnięcie 4.1 MB do flac 25.7 MB zajęło 20 sekund czyli 20giga to będzie hmm... dużo sekund?

Nie wiem dlaczego, ale na moim systemie muszę klikać dwa razy "konwertuj" po czym otrzymuję odzew "błąd" a w tle robi się konwersja.

Może na elce Ci podpowiedzą? Jak nie skasują od razu he he.