Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam takie pytanie

bo prawą tuleje wahacza przedniego mam już do wymiany bo jest guma pęknięta i na dołkach stuka...

i mam pytanie czy taka jedna tuleja może mieć wpływ na drgania kierownicy podczas hamowania?

i pytanie drugie

auto 4 kołami stało na ziemi,mechanik do kanału i sprawdza sworznie''łyżką'' bo tak to się chyba fachowo nazywa i ja mówię,że są luzy a on patrzył i ledwo ale to ledwo co dało się drgnąć tym(aż się musiał zaprzeć) to takie coś jest dopuszczalne??nie jest to luz,że sobie można ruszać sworzeniem jak się chce tylko no jak się ruszy to na milimetry..łapiąc za koła 0 luzów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy hamowaniu jak trzesie Ci kierownic mozesz mieć krzywe tarcze hamulcowe

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

1. Tak, uszkodzenie tulei ma wpływ na zachowania układu kierowniczego.

2. Sworzeń, czyli przegub kulowy objawia się stukaniem w czasie jazdy na dołkach. Łychą nie bardzo idzie to sprawdzić, jeśli zużycie jest małej skali. Jeśli zużycie jest duże, to taki sworzeń będzie głośno stukał przy podważaniu.

Opublikowano

Jak masz

prawą tuleje wahacza przedniego mam już do wymiany bo jest guma pęknięta

To nad czy sie zastanawiać ?

W obecnej chwili to może to jedno Ci doskwiera ale jak tak dalej pojeździsz to następne rzeczy się powybijają.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.