Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam takie pytanie bo zmieniłem opony i felgi z 15 na 18 i teraz przy prędkości powyżej 50 km/h kierownica sama skreca opony i felgi zmieniane u wolkanizatora wiec opony są ok bo jak były do wyrzucenia zawsze mi mówił wiem ze mam do wymiany łaczniki drążka stabizatora prawy przód guma drążka stabilizatora prawy i lewy odboj tył lewy i sworzeń wahaczy jak jeździłem na zimowkach 15 to to wogole prawie nie było odczuwalne a jak sprawdzić czy felgi nie są pokrzywdzone tez ??
Opublikowano

Ty się dziwisz że cię ściąga na jedną stronę ? jak masz do zrobienia

łaczniki drążka stabizatora prawy przód guma drążka stabilizatora prawy i lewy odboj tył lewy i sworzeń wahaczy

Pytasz sie dlaczego na zimówkach było prawie nie odczuwalne a teraz po wymianie Cię ściąga ?

Bardzo możliwe że stare opony były nierównomiernie zużyte i do nich Ci zrobiono geometrię abyś jakoś mógł jeździć a obecnie masz inne opony i ta poprzednia geometria do dobrych opon nie pasuje i do tego zmieniłeś felgi z 15 na 18.

jak wszystko zrobisz w tym aucie to sie skończą twoje zmartwienia.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Ale tez byłem na geometrii kół i powiedzieli ze nie ustawia bo musi w zawieszeniu wszystko zrobione bo tez myślałem ze przebita jest opona ale raczej nie bo na 15 kiedyś miałem i tak skręcał jak była przebita opona