Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim BMW posiadam tzw. siedzenia kubełkowe z półskórami i pompowanymi bokami w siedzeniach.

Mój problem polega na tym że zaczęła pękac półskóra ( raczej to jest skóra ekologiczna twarda) na dolnej części siedzenia od strony kierowcy> Wiadomo że to się zużywa ale to idzie( zbyt szybko) taka kreska wzdłuż całej długości siedziska. Czy macie an to jakiś sposób??

Opublikowano
Małe pęknięcie posmarowałem jakimś klejem przezroczystym żeby dalej nie poszło, efekt połowiczny bo nie pęka ale wygląda tak sobie. Więc polecam kupić zwykłą poduszkę, jest wygodniej :) i fotel się mniej niszczy no i nie widać tego co już jest zniszczone:)
Opublikowano
W naprawdę stresogennych przypadkach, kiedy już naprawdę nie możemy patrzeć na zniszczenie, można zabawić się (przy odrobinie zdolności manualnych) w wypełnienie ubytków płynną skórą :) Na allegroszu jest trochę tego, w internetach widnieją filmidła instruktażowe i... Już ;)
Opublikowano
Wstaw w te miejsca normalna skórę u tapicera większość polskor w bmw jest eko
Opublikowano

Kiedyś miałem podobny problem to na miejsce pęknięcia wkleiłem łatkę ze skóry, co prawda wyglądało to średnio, ale przynajmniej nic się nie dostawało do środka, nie niszczyło się dalej itp.

Wadą tego rozwiązania był kiepski wygląd, ale coś za coś. Obszycie trochę kosztuje.

Opublikowano
Można same boczki obszyć tylko i będzie ok.Nie wiem co dla kogo jest kosztem bo to już indywidualna kwestia :wink: :wink: ale to naprawdę niewielkie pieniądze :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco