Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam coś dziwnego stało się mojej e39. Pojechałem na przegląd. Czekam w kolejce. Wołają że moja kolej normalnie wsiadam zapala bez najmniejszego problemu. Wjeżdżam na szarpaki, okazuje się że zgubiłem przednią blachę po drodze :mad2: i nie zrobią przeglądu. To wyjeżdzam. Wsiadam .. i ... i nic zero reakcji wogóle nie kręci rozrusznikiem, cała elektryka szyby itp działa normalnie, pomyślałem że może imobiliser rozłączyłem akumulator i podłączyłem , nic nie dało i tak kilka razy dla pewności. Zachowuje się tak jakby ktoś wyciągnął wtyczkę z rozrusznika. 20s wcześniej zapalił całkowicie normalnie i nigdy nie miał z tym problemów .. Przy przekręceniu kluczyka na "zapal" słychać tylko cyknięcie przekaźnika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może po prostu aku umarł.

Spróbuj go podładować i zobacz czy zapali.

Jakby to była wina immo, to rozrusznik by kręcił normalnie.

Opublikowano
w sumie możliwe , ale minute wcześniej zapalił normalnie .. z drugiej strony 3 litrowy diesel to tego prądu sporo potrzebuje żeby się ruszyć. Sprawdziłem , akumulator ma jeszcze oryginalny bmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
minute wcześniej zapalił normalnie ..

To nie znaczy, że nie mógł paść. Sam miałem podobną sytuację.

Chyba najprościej i najtaniej podładować aku i go sprawdzić, niż pchać się od razu w jakieś naprawy.

Opublikowano
akurat tam gdzie padł 100m dalej był warsztat dopchałem go tam i powiedzieli że w poniedziałek sprawdzą mi ten aku, jak będzie [BAD] to odrazu nowy mi zamówią. Wydaje mi się że ucziciwi, nie chcieli od razu wymieniać rozrusznika :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozrusznik taniej naprawisz, niż kupisz dobre aku, tak jakby coś :mrgreen:
Opublikowano
akurat tam gdzie padł 100m dalej był warsztat dopchałem go tam i powiedzieli że w poniedziałek sprawdzą mi ten aku, jak będzie [bAD] to odrazu nowy mi zamówią. Wydaje mi się że ucziciwi, nie chcieli od razu wymieniać rozrusznika :D

Sorry ale jak warsztat nie jest w stanie sprawdziwc w ciagu 5 minut czy akku padlo to bym tam nawet auta nie zostawil,

Ja bym auto zabral pod dom i tam sam sprawdzal co i jak... :/

Opublikowano
no tak tylko że pod dom to mam z 10km nie mam jak go tam zabrać. W każdym razie , trzeba gi zrobić, doprowadzić do stanu fabrycznego wstawić foty na forum a na klape forumową naklejkę :D kupiony 2 dni temu jest kilka rzeczy do zrobienia ale calkiem dobry stan, m pakiet w touringu i eleganckie wnętrze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba było spróbować odpalić na kable.
Opublikowano
próbowałem, nic nie dało, poza tym jedyny samochód jaki był dostępny żeby pożyczyć prąd do peugeot partner z akumulatorkiem 60ah niezbyt świeżym więc za dużo on tam nie dał.
  • 2 tygodnie później...