Skocz do zawartości

Klosze reflektorów - zamiennik DEPO ....czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje klosze tez sa zmeczone, moze ktos wie czy te depo pasuja jak oryginaly ? Czy nie ma problemu z podmiana itp.

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Nie wiem jak w polifcie i DEPO, ale zakładałem w przedlifcie u kolegi po stłuczce klosze marki "no name" ;) za okolice 100 pln za sztukę z allegro i pasowały idealnie, jeśli chodzi o spasowanie elementów względem obudowy oraz elementów nadwozia. Ale za krótko jeździ żeby powiedzieć jak się będą zachowywać, póki co po miesiącu nadal wyglądają jak nowe. Generalnie sam się zastanawiam nad tym, bo jestem leniwy i nie chce mi się polerować... ;)

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Dobra, przekonaliście mnie :) Też kupuje bo rozważam to już chyba z pół roku, ale nigdzie nie ma opinii o kloszach depo. U mnie polerka nawet nie dała zadowalających efektów. Wiecie gdzie najtańsze do polifta? Na alledrogo po 179 pln/strona. W dalszym ciągu sporo jak za kawałek plastiku.
Opublikowano

Po polerce szybko robi sie to samo.

Dziekuje za kazdą opinie o depo sczegolnie do polifta.

Ja zastanawialem sie nad spasowaniem, czy to wszystko pasuje idealnie, nie chcialbym wody w lampie i innych przygód. Skoro piszecie ze ok to czas na prezent ;)

Gdzie najlepiej kupić ?

Opublikowano
Mam w polifcie depo już trzeci rok i są git.

Jak montaż ...wszystko pasuje? ...uszczelkę użyłeś starą? ..czy parują?

*i nie wiem czy ci się będzie chciało :oops: :) ..ale czy jest szansa abyś zrobił zdjęcie (z góry) jednego reflektora ..przy zapalonych światłach ....w dzień :)

Opublikowano
Zdaje się, że lampa ma kanały doprowadzające powietrze od kołu i wylot w górnej cześci. Chyba są one zabezpieczone gąbką, żeby kurz nie wlatywał a para wodna miała ujście. Temperatura od żarówek usuwa wilgoć :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Osobiście polerowałem sobie klosze latem i do tej poty wyglądaja jak nowe

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam zamówiłem klosze Depo do lamp xenon-płaciłem 495zł za dwa i jak to zawsze pech :mad2: doszły dwa całe tylko drugi był porysowny(wada fabryczna) pod światłem było widać.. to odesłałem ale do rzeczy

po zamontowaniu jak dotknie się palcem klosza robią się odciski...które potem biorąc kawałkiem papieru kuchennego czy innego to wycierając schodzi ładnie a obok znów jest i jak sie wytrze dokładnie to już ryski pod słońcem widać na kloszu :mad2:

Opublikowano

no chyba z plasteliny ich nie robią ?

ze niby sie tak łatwo rysują ?

a moze Ty w kuchni masz papier scierny ;p

jak sie rysują to nie wycieraj ;)

Opublikowano
to co bedzie jak popędzisz ile fabryka dała i niewinnego komara zabijesz nowymi kloszami depo ?

Opublikowano

Piszesz, że wada fabryczna :D

doszły dwa całe tylko drugi był porysowny(wada fabryczna) pod światłem było widać..

A teraz się przyznajesz, że po przecieraniu papierem kuchennym powstają rysy :D

zwykły papier kuchenny i na prawdę bardzo delikatnie przecieram i ryski są :mad2:

Ty to jesteś majster, jakiego internet nie widział jeszcze do tej pory :D Za co się nie weźmiesz, to spitolisz :D Jakiej gradacji jest ten papier kuchenny? :D Gruboziarnisty? :D

Jak to mówią, jak ktoś ma niefart, to i palca w d... złamie. Uważaj!

A tak na przyszłość kierowniku, to rękawiczki gumowe zanim zaczniesz macać reflektory od wewnątrz i dopiero bierz się za montaż :) A po fakcie jak masz ciapki bo Cię ręka szwierzbi i musisz pomacać to szmatka delikatna, płyn do mycia szyb, który nie pozostawia smug i ogień.

Opublikowano
kolego od wewnątrz nie macałem :D tylko z zwenątrz jak się dotknie palcem zostają odciski..potem biorę te odciski zwykłym papierem i robią mi takie ruchy koliste pos słońcem
Opublikowano
Już Ci napisałem wyżej. Co więcej mogę dodać, przestań myć wodą z mydłem i kup dobry płyn do mycia szyb, który nie zostawia smug, albo koncentrat jakiegoś dobrego preparatu plus miękką szmatkę i działasz. Co jeszcze mogę polecić to zluzować portki, bo jak puzonn dobrze napisał wyjedziesz na drogę i po kilku godzinach jazdy ustrzelisz setki owadów i wraz będą brudne. Wtedy już odciski to będzie najmniejszy problem. A jak już upolujesz te komary, to kup sobie płyn Sonax do usuwania owadów, spsikaj te zaschnięte zwłoki odczekaj kilka minut i spłucz. Nie próbuj nawet tego trzeć papierem na sucho. Ja tak robię i reflektory mam bardzo ładne. Ten sam zabieg zresztą stosuję na lusterka i zderzak, które zbierają najwięcej owadów.
Opublikowano
ahaa... bo ja teraz jak jeden założyłem to go nie brałem wodą tylko papierem toaletowym na sucho delikatnie z odcisków bo bałem się to myc..bo wiem jak stare zkw myłem :mad2: wycierałem mikrofibrą a w słońcu same koliste rysy masa
Opublikowano (edytowane)
ahaa... bo ja teraz jak jeden założyłem to go nie brałem wodą tylko papierem toaletowym na sucho delikatnie z odcisków bo bałem się to myc..bo wiem jak stare zkw myłem :mad2: wycierałem mikrofibrą a w słońcu same koliste rysy masa

Papier toaletowy z założenia jest do d..y... Pisząc szmatkę nie mam na myśli ani papieru ani szmaty kuchennej, tylko szmatkę do mycia szyb. Na dziale motoryzacyjnym dostaniesz w każdym markecie, na stacji itd. Dobra szmatka i płyn nie będzie Cię kosztować więcej jak 20zł, więc zainwestuj i przestań myć samochód papierem toaletowym... Jak masz światła w piachu czy innych brudach to najpierw spłucz i nie trzyj tego, bo wtedy sobie będziesz właśnie rysował klosze.

Edytowane przez be..mw