Skocz do zawartości

Chcę kupić F10/11 porady,opinie, porównania.

Kirył

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak. To taka paranoja. Od daty rejestracji musi minąć przynajmniej 6 miesięcy i ( ta literka jest bardzo ważna ) musi mieć najechane ponad 6000km.

De facto auto dziesięcioletnie z przebiegiem 5900km tez jest traktowane jako NOWE :shock:

Wtedy musisz opłacić VAT w kraju rejestracji.

Ponawiam pytanie do użytkowników diesli, czy krótkie odcinki i jazda miejska nie "męczy" tych silników?

Nie bardziej niż każde inne auto :-)

F10 ma podwójny obieg i nawet zimą (+5..-5) po 5 km ma już wskazówkę temperatury oleju podniesioną. Latem (25-30) olej już wstaje po 1-2 km. Mowa o 520d. 530/535 pewnie trochę dłużej, ale i benzyna 3 litrowa potrzebuje chwilę czasu.

Głowix

Chce kupić jako osoba fizyczna i oczywiście chodzi mi żeby wyszło jak najtaniej.

Zastanawiam się właśnie nad PS, ale widzę że ceny w DE są dość korzystne w sytuacji kupna auta do 2-ch litrów. Myślę cały czas nad benzyną, ale używanych jest bardzo mało, niestety.

A może mi ktoś powiedzieć jak te diesle się zachowują przy jazdach na b.krótkich odcinkach, miasto?

Ale jeśli planujesz kupno na osobę fizyczna, to nie kupisz auta netto w DE. Ja mogłem wziasc na firmę, ale prosili o takie rożne rzeczy o których nie mam zielonego pojecia :) wiec tez kupiłem na osobę fizyczna, ale VAT płaciłem w DE, a u nas występujesz do US o zwolnienie z VAT ( chyba tzw. VAT-24 ) i dostajesz to w ciagu paru dni. Oczywiscie po opłaceniu stosownej opłaty.

witam przymierzam sie do http://otomoto.p/oferta/bmw-seria-5-full-opcjasport-plusdvd-lopatki-f1-nowe-zegary-nowe-opony-zimowe-ID6yffmn.html ktoś coś niepokojącego na temat komisu albo samego autka?? na razie użytkuje audi a4 b8 ale czas na zmianę za wszystkie info wielkie dzięki

Autko na pierwszy rzut oka w dobrym stanie, wyposażenie fajne, tylko ten silnik. Ja mam 525xd i jest tylko ok. Jak chcesz mieć fun z jazdy to czeka cię program. Jak chcesz się komfortowo przemieszczać to jest ok

witam przymierzam sie do http://otomoto.p/oferta/bmw-seria-5-full-opcjasport-plusdvd-lopatki-f1-nowe-zegary-nowe-opony-zimowe-ID6yffmn.html ktoś coś niepokojącego na temat komisu albo samego autka?? na razie użytkuje audi a4 b8 ale czas na zmianę za wszystkie info wielkie dzięki

Autko na pierwszy rzut oka w dobrym stanie, wyposażenie fajne, tylko ten silnik. Ja mam 525xd i jest tylko ok. Jak chcesz mieć fun z jazdy to czeka cię program. Jak chcesz się komfortowo przemieszczać to jest ok[/qu

dla mnie wystarczy teram mam w audi 136 km i jest oki

Witam szanownych kolegów jestem tu nowy i mam parę pytań do znawców modelu F 11 . Właśnie sprzedałem poprzedni samochód i szykuję się do kupna nowego a konkretnie F11 mój budżet to 90 tyś Pytanie brzmi jaki silnik wybrać dodam tylko że od 10 lat jeździłem 3 litrowymi motorami w automacie . Biorę pod uwagę 2 litry 184 KM lub 2,5 204 KM 3litry . Znalazłem parę ogłoszeń ale przerażają mnie przebiegi 200k .Czego mogę się spodziewać po autach tak zużytych na co zwrócić szczególną uwagę i z jakimi kosztami muszę się liczyć z góry dziękuję za odpowiedź podam parę linków z ogłoszeniami pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
W tym budżecie nie kupisz 3 litry w automacie z rozsądnym przebiegiem. Szukalem pół roku temu dla siebie w podobnych pieniądzach i skończyło się na 2 litrach w diselu z przebiegiem poniżej 90 tyś. km. Auto sprowadziłem z Niemiec.
Krzysztof

Następca F10 z założenia będzie lepszym autem ale zastanawiam się na poważnie czy nie zamówić nowego F10 w ostatnim możliwym momencie .

Znam już ten model i jestem ( odpukać ) zadowolony .

Właściwości jezdne , stosunek mocy do zużycia paliwa , wykończenie ,obsługa itd.,itp. są jak dla mnie bardzo dobre.

Dlatego wybór "final edition F10" czy coś podobnego w dobrej konfiguracji może mieć sens .

Oczywiście będzie miało jeszcze znaczenie jak będą kształtować się ceny i jaki będzie nowy model , bo jeżeli będzie to jakiś gigantyczny skok np. stylistyczny albo będzie motor diesla V8 ( marzenie ) , to może jednak będzie warto jeździć nowym modelem .

Jeżeli będzie to jednak tylko łagodna ewolucja , to zdecydowanie zostaje przy F10.

• Zasłużeni forumowicze

Silnikowo w G30 ma być raczej ewolucja, wszystko można już znaleźć w sieci. Co do cen jak wchodziło X5 F15 to E70 było sprzedawane przez BMW taniej o VAT. Wątpię jednak, żeby z F10 tak zrobili.

http://www.autoevolution.com/news/exclusive-2017-bmw-g30-5-series-will-have-530i-540i-and-540d-guises-89853.html

W sieci jest sporo zdjęć zamaskowanych G30 stylistycznie to jak dla mnie to wygląda jak lift przynajmniej z zewnątrz zresztą patrząc na 7er F i G widać że nie ma jakiejś przepaści stylistycznej.

Szoku na pewno nie będzie. Światła będą bardziej smukłe i dłuższe na podobieństwo 3er i 4er. Nerki podobnie ze wstawkami w stronę lamp. Światła z tyłu tak samo bardziej smukłe. Jak zawsze tłoczenie na boku na wysokości klamek.

Mam nadzieję, że tym razem maska wróci jak była kiedyś w serii E czyli bez zderzaka, który się zaginał i uciekał na maskę. Od wielu osób słyszałem opinię, że im nie podoba się taki zderzak, bo na niektórych kolorach bardzo źle wygląda linia łączenia zderzak-maska. Tak jakby ktoś sobie to przeciął.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

W sieci jest sporo zdjęć zamaskowanych G30 stylistycznie to jak dla mnie to wygląda jak lift przynajmniej z zewnątrz zresztą patrząc na 7er F i G widać że nie ma jakiejś przepaści stylistycznej.

Co ty mi tu gadasz że wygląda na lift? :roll:

A między 7er F i G widzisz rewolucję jakąś mówię o stylistyce zewnętrznej