Skocz do zawartości

Chcę kupić F10/11 porady,opinie, porównania.

Kirył

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trafiła mi się możliwość zakupu m550d z 2016 roku. Samochód wystawiony jest przez autoryzowany serwis BWM, ale jest to samochód klienta, który sprowadził go z Niemiec (kupił na aukcji od autoryzowanego dealera w Niemczech - taka jest wersja). Początkowo nie było zarejestrowane, ale na moje życzenie koleś zarejestruje pojazd, a BMW będzie pośredniczyło w sprzedaży. Pytanie czy to faktycznie dla mnie bezpieczniejsze rozwiązanie.

Samochód został sprawdzony przez serwis BMW - mają jakiś program sprawdzania auta w 72/3 elementach, i wszystko niby ok.

m550d ma przejechane 18 tys km i jest z 2016 roku. Dziwne, ale auto faktycznie wygląda jak nowe. Z vin wynika, że nie miało jeszcze przeglądu.

Pytanie na co mogę się naciąć, nigdy nie kupowałem samochodu z Niemiec. Cena 215 tys vat marża. Akcyza zapłacona od normalnej wartości samochodu.

Za ewentualne sugestie bardzo dziękuje.

1,5 roku temu kupiłem 535xi z polskiej dystrybucji, rocznik 2012, pierwsza rejestracja 04.13 z przebiegiem 60tys za 110tys netto. Jest o znacznie lepiej wyposażona i bezwypadkowa ale bez mpakietu.

Wg mnie ta amerykanka nie wypada jakoś wielce atrakcyjnie.

Posta piszę pod ciśnieniem w moich żyłach po zobaczeniu wczoraj filmiku na YT jak gościu...jak się domyślam w ramach reklamy swojej "firmy" filmuje wyjazd do Niemiec po F11 520d.

Autko z 2014r za 13.8tyś !!! Gościu z serwisu daje mu kluczyki aby sobie pojeździł i sprawdził bryke ( sam, bez pracownika salonu )

Linku nie będę podawał, można "wygoglować"

Do czego zmierzam, facet ma 30tyś polubieni, 95% osób uważa go za szamana, ile kosztuje taki wyjazd, ile kosztuje F-ka z takim czy siakim silnikiem...

Ja odsyłam Wszystkich trzeźwo myślących do mobile, czy autoscout aby sobie wpisali np. E60 3.0d z 2009r ile kosztuje !?

Szkoda że nasze społeczeństwo nadal uważa że na zachodzie "czekolady rozdają za darmo"

Kossa666, proszę Cię proszę nie podnoś mi już wysokiego ciśnienia...

Daj proszę linka do sedana F10 3.0 z 2014 za te pieniądze !

Za rocznik 2010 w z 3.0d trzeba zapłacić min. 15-16tyś ( bez jakiś cudów w wyposażeniu ), o M-pakiecie nie wspomnę.

Nie zmyślam, internet mamy Wszyscy...

Dla mnie temat zamknięty.

Kolego - namotałeś a nie wyjaśniłeś, czy chodziło Ci o niską cenę 520d czy 530d - bo też mnie to zainteresowało...

... a na końcu się obraziłeś... :duh:

aaa... Piekary to bardzo ładne miasto :cool2:

Ja kiedyś patrzyłem się na historię uszkodzeń mojego auta, gdzie było pokazane co wymieniane było to za głowę się złapałem ile tego było przy jednej stłuczce. Miałem stłuczke, obejrzałem auto, posklejalem taśmą co bardziej chciało odpaść i pojechałem do bmw. Uszkodzenia nie były duże, ot zderzak zmasakrowany i lewe nadkole lekko uszkodzone. Po naprawie dostałem listę co było naprawianie a raczej wymieniane na nowe wyszczególnione do podkładek. Koszt naprawy z częściami w cenie najtańszego małego auta :shock: oczywiście pokryte z ubezpieczenia sprawcy. Jak to wygląda przy wpisaniu vinu jeśli zamawiam raport? Czy wyszczególnione jest co było robione? czy tylko kolizja jest odnotowana?

Witam Panowie

Jestem pierwszy raz na forum tutaj i jest to moja pierwsza przygoda z BMW , jeśli to zły dział lub wątek to przepraszam.

Prosiłbym was o pomoc odnośnie opinii o modelu BMW 530D z 2012 automat przebieg około 150tys km.

Na co zwracać uwagę odnośnie kupna tego modelu ? Czy są jakieś problemy z tym silnikiem 3 Litry , ewentualnie czemu dokładnie się przyjrzeć przy zakupie , auto nie jest w Polsce będzie kupione w UK i tam będzie eksploatowane myślałem żeby jechać z tym autem najpierw do serwisu BMW żeby ewentualnie tam je sprawdzili , ale chce tez od was fachowców i użytkowników dostać jakieś podpowiedzi na co zwrócić uwagę w tym modelu lub ewentualnie sobie odpuścić ten model.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za ewentualne podpowiedzi.

Cześć. Przeglądałem posty do ponad roku wstecz, ale podobnego pytania nie znalazłem.

Mieszkam w zachodniej części Niemiec i mam możliwość zakupu samochodu tutaj lub w Belgii oraz Holandii, bo znajdują się dosyć niedaleko. Czy orientujecie się może czy kwota 11-12tys € pozwoli na zakup F11 w jakimś rozsądnym stanie? I czy bać się przebiegów 300-350tys + .Na co zwrócić szczególną uwagę jeśli taki przebieg nie gra roli.

Pozdrawiam Filip