Skocz do zawartości

Chcę kupić F10/11 porady,opinie, porównania.

Kirył

Rekomendowane odpowiedzi

Ręczną skrzynię omijaj szerokim łukiem. :nienie:

Ośmiobiegowy automat ZF jest absolutnym mistrzostwem w tym samochodzie. Komfort jazdy bez porównania wyższy niż z ręczną skrzynią. Wachlowanie lewarkiem w 520d nie należy do czynności dających frajdę.

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

No właśnie ładnie to napisałeś...ehh te marzenia. Też myślałem o Superb, Acordzie, oraz A6...ale jednak to nie to samo. Ktoś kto wszedł w BMW ...już nie chce innego auta...i ja się do tych osób zaliczam. A zatem wypada tylko śledzić oferty. Oczywiście zgadzam się z Tobą, najlepiej byłoby kupić z polskiego salonu od pierwszego właściciela...tyle tylko ,że takie oferty zaczynają się od 115. W moim przypadku najlepsza byłaby benzyna, tyle tylko ,że również ceny zaczynają się od 115.

Pozostaje diselek z 184KM i przeciągnąć go raz w tygodniu po autostradzie. Dam sobie na to dwa , trzy miesiące. Jeśli ktoś by miał jakąś ciekawa ofertę proszę o info na priv bądź w tym miejscu, byłbym wdzięczny. Mam jeszcze pytanie dot. skrzyni. Jaką polecacie do disla 2.0 automat, czy ręczną? (tak jak napisałem wcześniej użytkowałbym głownie w mieście).

Ja bym poszukał w DE, jak nie masz czasu weź firmę która poszuka na twoje zamówienie pojedzie na miejsce sprawdzi autko z każdej strony sprawdzi historie po VIN i albo kupisz albo nie twoja decyzja. W galeri wstawiłem swoje autko i opisałem jak to wyglądało u mnie. W tym budżecie 520D można poszukać w miarę wyposażonego w okolicach 150kkm a nie 200 tak na szybko:

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=268689086&cd=635648400020000000&asrc=st|fs

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=238488274&cd=635638400140000000&asrc=st

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=263264833&cd=635653106120000000&asrc=st

http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=269412033&cd=635644611810000000&asrc=st

wiadomo że to wszystko trzeba najpierw obdzwonić i zweryfikować ale taki urok jak chcesz używkę, powodzenia - ten ostatni wygląda ciekawie no i z pierwszej reki bardzo małe szanse na wałek.

nierealny będzie zakup f10 w automacie za 20000 euro (tyle trzeba liczyć, bo 3000 to koszt rejestracji), no chyba że z poczatku produkcji i z większym niż 150k przebiegiem

manuale są srednio rzecz biorąc duzo tansze w tym modelu? Zupełnie niesprzedawalne?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...

a to nie prawda, że niesprzedawalne, bo niektórzy wola manuala, choć niewątpliwe skrzynia 9 stopniowa auto jest bardzo dobra - i nie piszę tak, bo sam sprzedaję manuala :D Mam i manuala - f11 i e91 steptronic i moja żona woli manuala - ot kobieta :D Edytowane przez Hardy50

manual poprostu nie pasuje do takiego auta . F10 najczesviej kupuje klasa menadzerska i srednio kojarzy sie z komfortem manualna skrzynia ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

pomijam kwestie leasingow i kredytow bo nie obchodzi mnie to za co ktos kupil auto bo to nie moja sprawa ;)

patrze z perspektywy rynku UK tutaj takie auto jest niesprzedawalne w manualu ...

Chiptuning Łódź

Witam, jestem nowy na forum i noszę się z zamiarem zakupu samochodu. Najprawdopodobniej BMW F10 535i. Szukam informacji czy jest w ogóle możliwe kupienie samochodu z 2010 roku z przebiegiem 120 tyś za cenę 130 tyś zł brutto? Taki akurat znalazłem, ale nie znam za bardzo faktycznych cen. Samochód ten chciałbym wziąć w leasingu na okres 4-5 lat. Dlatego szukam pomocy czy ten samochód to nie jakaś mina i ewentualnie jakie koszty eksploatacyjne mnie czekają? Kilometrów nie będę robił za dużo myślę, że 20 tyś to max w roku głównie po mieście- Kraków. Czekam na jakieś info, bo dzisiaj całą noc nie spałem tylko sobie wyobrażałem już jak nim jadę. Ewentualnie również interesuje mnie e92 z silnikiem 335d, 330d, lub 335i, w cenie max do 110 tyś czy to realne? Z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
daj link do ogłoszenia i nie napalaj się bo będzie płacz :wink:

Nr VIN dostane najszybciej w poniedziałek, bo dzisiaj zamknięte... Jak mi przyślą to podam. Czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi koszty wymiany klocków/tarcz bo wiem, że klocki są do wymiany za 3,7 tyś km i olej w czerwcu. Auto stoi na zimówkach, jakie są koszty opon 18" run flat i czy w ogóle warto kupować run flaty? Co może się zepsuć w najbliższym czasie, albo co się zepsuję na pewno? No i czy nie lepiej zastanowić się jednak na 530d? Nie przeszkadza mi dźwięk diesla jeżdzę dieslami od 5 lat. Chciałbym, żeby mi ktoś doradził, albo odradził zakupu samochodu 5 letniego, ponieważ nie wiem jakie czekają mnie koszty użytkowania takiego samochodu. Obecnie posiadam Peugeota 508 2.0d 160KM w opcji Peugeot&go z przedłużona gwarancją na 3 lata gdzie nie ponoszę żadnych kosztów przeglądów, wymian włącznie nawet z wycieraczkami, ale nie jest to samochód moich marzeń, dlatego chciałbym, aby ktoś mi pomógł w tym trudnym wyborze. Zdaję sobie sprawie, że 5 letnie auto ma już najlepsze za sobą i na pewno trzeba liczyć się z kosztami. Tylko jakimi? Czy warto wymieniać mój roczny samochód na tą "Bestię"?

Jak ja zmieniał auto, to tylko na nowsze, a nie na starsze. Ale każdy ma swoje preferencje.

Jak jest przedłużona gwarancja, to raczej skazany jesteś na wymiany w ASO, komplet tarcz z klockami to może wyjść ze 4000 zł.

Mnie się to auto nie podoba, rok prod to 2009/12. Auto demonstracyjne, jak znam życie to na pewno było sprowadzane. Kolor oryginału też się nie zgadza.

http://www.etk.cc/bmw/PL/vin/decoder/C262147/PL/

Samochód podobno "Kupiony jako Nowy w Salonie BMW w Polsce, Pierwszy Właściciel." Kolor przed oklejeniem się zgadza, bo byłem w środku i widać kolor. Więc nie wiem?

dodatkowo:

Pakiet serwisowy BMW Repair Inclusive 6 lat / 150 tyś km

GWARANCJA BMW do 05 Lipca 2016 roku !!!

Mi się auto bardzo podoba, gdyby nie to, to bym nawet nie myślał o zmianie samochodu :mrgreen:

A wiecie może ile kosztuje sprawdzenie samochodu w ASO? i co tak naprawdę mi powiedzą? Nigdy nie kupowałem używanego auta więc nie mam pojęcia czy tylko sprawdzą bezwypadkowość czy również powiedzą mi co jest do zrobienia lub co będzie do zrobienia?

jesli wizualnie Ci sie podoba to bierz ... jednak mysle ze przy odsprzedazy bedzie duzy problem z tym autem , dlatego cena jest kuszaca , ale kazdy samochod znajdzie chetnego ;)

Chiptuning Łódź

Wizualnie mi się bardzooo podoba, dlatego tak naprawdę chce zmienić samochód. Tylko nie wiem jak z resztą-czyli dalszymi kosztami... Zakup auta to nie problem tylko co potem mnie czeka? Dajcie jakieś info jakie koszty. Z tego co wiem to komplet hamulców przód do m3 to kwota 6 tys zł tył 9 tyś zł czy ceny są faktycznie podobne? Kolega kilka postów wyżej pisze, że 4 tyś ale chyba w euro. Raczej nie jest aż tak drogo co? Chyba za bardzo wziął do siebie "odradzenie" mi tego auta :D. Aczkolwiek po części o to mi chodziło, tylko chciałbym znać realne koszty, a ciężko coś znaleźć :mad2: do poniedziałku muszę się zastanowić, a nadal jestem w kropce... :?: