Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mozecie mi napisac jak dziala na funkcja doswietlania zakretow w BMW E90 i co daje przestawienie swiatel na "A" i zielona dioda?

Jak mam przestawione na "A" to normalnie pala sie u mnie swiatla mijania i nie zauwazylem niczego innego niz normalne wlaczenie swiatel.

Opublikowano
Funkcja A czyli automat. Samochód sam poprzez czujnik zmierzchu włącza sobie światła mijania lub drogowe. Co do doświetlania zakrętów to jest osobny wątek na forum.
Jedź szybko tam gdzie wolno :)
Opublikowano

Czyli u mnie chyba cos nie tak jest z tym czujnikiem... musze jeszcze to dokladnie posprawdzac.

Jak przelacze na "A" to swiatla sie caly czas swieca.

Opublikowano
Bo masz w komputerze pokladowym ustawiony tryb 24h swiatel dziennych. Wtedy faktycznie nie ma roznicy - swiatla sa caly czas wlaczone.
Opublikowano
Aaaa moze i tak :)

Mozesz mi napisac gdzie to dokladnie zmienic?

W module FRM możesz to zmienić, NCS-em.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
A bardziej łopatologicznie? :)

Moduł świateł i programowanie NCS-em.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Jak masz idrive, to wchodzisz w ustawienia samochodu, w zakładce światła jest kwadracik świateł dziennych " daytime running lights" Jeżeli jest zaznaczony ptaszkiem, to światła mijania będą ci się paliły przez cały czas jak ustawisz przełącznik na auto. Jeżeli nie masz tego zaznaczonego, to światła zapalą się dopiero w momencie wykrycia przez czujnik zmierzchu. I te ustawienia są przypisane do pilota, jeżeli włożysz inny kluczyk to może być inaczej ustawione. A jak nie masz idrive - to ja nie wiem jak to zmieniać.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Samochód sam poprzez czujnik zmierzchu włącza sobie światła mijania lub drogowe.

Nie drogowe tylko światła do jazdy dziennej lub mijania. Możliwe, że kolega nie ma świateł do jazdy dziennej (halogeny albo xenon bez ringów) i będą zawsze świeciły się światła mijania.