Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z drzwiami tylnymi,są zablokowane nie otwierają się z każdej strony.

ostatnio wymieniałem drzwi i po przełożeniu wszystkiego było wszystko ok,działało wszystko.

Po paru dniach coś zaczeło się dziać raz działało a raz nie aż w końcu się zamkneły i nie chcą się ruszyć. Pomoże ktoś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli przed usterka zamknales samochod naciskajac 2x pilotem na zamkniecie to marne szanse bez szkod.

Wtedy nie otwieraja sie od srodka a zeby boczek zdjac musisz je otworzyc. Mialem tak w vectra B (lacznie 4x i 4x mikroprzelacznik za 60 gr. :mad2: ), po odkreceniu srubek itd. udalo mi sie odchylic ale byly male szkody a zamek ruszyl po wyciagnieciu wtyczki i wsadzeniu gdyby nie to musial bym w tej pozycji zamek rozkladac zeby odciagnac bolec zamykajacy :mrgreen: .

Poczekaj troche, moze sie jeszcze rusza ale wtedy odrazu boczek zciagaj.

Moglo sie jeszcze cos poluzowac ale wtedy z pilota powinny sie otworzyc.

Wiec albo zamek zepsuty albo kabel pekniety.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
witam. boczek mam na szczeście zdjęty bo kleiłem akurat mate. Popsikałem wd 40 przez szpare od środka ale nic nie pomaga narazie. problem jest tylko z tymi jednymi drzwiami,reszta działa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak to opisywales to mi wyglada na mikroprzelacznik tak sie wlasnie ujawnia ze raz sie otwieraja, potem nie az calkiem wysiada. Spobuj wyciagnac pare razy wtyczke od zamka i otwieraj/zamykaj z pilota albo daj mu prad z bateri. To ze teraz nie dziala nie znaczy ze wogole nie przeplywa przez niego prad wiec warte sprobowania.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
próbowałem i nie pomaga. Teraz patrze ze ta kostka nie wpina się do końca ale prąd przechodzi bo cypelek chodzi. Drzwi dalej zablokowane.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Zobacz czy ktoras igla w zamku (tam gdzie wsadzasz wtyczke) sie nie wygiela.

Jesli nie to, to bez rozebrania zamka sie nie obejdzie (przynajmniej tak to wyglada jak by cos sie tam poluzowalo albo peklo) ale z przykreconym do drzwi bedzie ciezko.

Slyszysz jak zamek pracuje?

Edytowane przez speed1211

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest wlasnie ten problem o ktorym pisalem, musisz rozebrac zamek zeby otwozyc drzwi.

Innego wyjscia nie znam :|

Ps.

Popukaj, postukaj w niego. Przemoc to nie rozwiazanie ale zawsze jakies wyjscie :mrgreen:

Powodzenia!

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprobuj jescze otwierac/zamykac z pilota trzymajac klamke/cypelek lub klamke i cypelek jednoczesnie, taka tylko teoria ale moze pomoze :D

Albo moze jeszcze byc tak ze masz wlaczone zabezpieczenie dla dzieci a z zewnetrznej klami spadlo ciegno Nr.8

Z matami sa problemy przez temperature i slaby klej i sie odklejaja, kiedys byla folia i bylo dobrze :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prubowales dac prad z bateri 9v na szpilki w gniezdzie zamka?

Jesli to nie zadzialalo to juz tylko przemoc ale to oczywiscie zadne rozwiazani i tylko moje zdanie a nie rada :D . Wiecej pomyslow juz nie mam :?

Rozebranie przykreconego zamka jest praktycznie niemozliwa bez uszkodzen obudowy.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze banalne pytanie ale prosto ja wsadzasz i na pewno nie na odwrot (do gory nogami) :roll:

W gniazdzie zamka powinienes miec siedem szpilek z tego co na zdjeciach w necie widzialem.

Jak bys zrobil dokladne zdjecia zamka to moglbym sobie to troche lepiej wyobrazic i moze wtedy ktos bedzie miec jakis patent na to :D

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
tak dokładnie jest 7 szpilek. ściągnąłem 2 boczek i jest kostka tak samo nie do końca. zbytnio nie ma jak zrobić zdjęcia bo zamek jest w środku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na tych zdjeciach dobrze widac zamek, dasz rade dojsc do rygla (po srodku widze otwor) czy jest zasloniety. Moze da rade go odcisnac, przesunac np. srubokretem.

http://www.ebay.de/itm/BMW-E83-E83N-E84-E92-E92N-E93-Systemschloss-rechts-Tuerschloss-Schloss-7202148-/261163280203

Ps.

Jeszcze raz sie nad tym zastanowilem, nie dojdziesz. To jest czesc widoczna po otwarciu drzwi wiec jest blachz na obkolo :?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To dobrze ze tak latwo poszlo :cool2: ale dziwi mnie to ze po zdjeciu linki daly sie otworzyc. :think:

Nr.11

Do czego kakretnie sluzy to ciegno bo ze schematu trudno to okreslic? Jest do klamki z zewnatrz?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

rozkręciłem wszystko, ręcznie wszystko działa drzwi się otwierają. Problem się pojawia po podłączeniu kostki elektrycznej do zamka. zamykam drzwi z pilota i wszystko się blokuje.

Po ściągnięciu linki z zamka można znowu otworzyć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bedziesz musial odkrecic zamek i zobaczyc czy nie widac jakiejs peknietej czesci przy tej gumie ale na naprawe tego sa marne szanse chyba ze tylko cos tam spadlo bo pojedynczych czesci nie dostaniesz.

Druga mozliwosc to jest ze w samym mechanizmie zamka cos peklo co jest odpowiedzialne za odbijanie albo sprezyna odbijajaca spadla.

Mysle ze bez wymiany zamka sie nie obejdzie ale najpier to sprawdz, moze tylko z linka/ciegnem jest problem.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

wszystko odkręciłem i na wyciągniętym zamku i klamce sprawdziłem działanie. wszystko działało. zamontowałem na nowo i okazało się ze zamek muszę ustawić odpowiednio. może z 1milimetr do góry i wszystko działa:)))

Mata zaklejona boczek założony i mam nadzieje że problem rozwiązany.

dziękuję za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko ze jak boczek zalozyles a problem powruci to bedzie lipa, odpukac :mrgreen:

Fajnie za tak latwo to poszlo, gratuluje :cool2:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!