Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z opinii jakie słyszałem o tej skrzyni to ona raczej auto odmuli, zwłaszcza jak jeszcze będzie z łopatkami :wink:
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
A czy ta skrzynia 8 biegowy automat nie zamuli 318d xDrive? Jak się będzie sprawować?

Zapewniam że da sobie radę i to znacznie lepiej niż manual :cool2:

Ponadto w automacie masz przełącznik trybu pracy skrzyni z min trzema opcjami: Eco, Comfort i Sport. Wydaje mi się że w F30/31 jest to już standardem.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Eco, Comfort i Sport to tryby jazdy, a nie skrzyni. Jak masz skrzynie aut. sportowa to jeszcze dojdzie Sport+. Wg mnie skrzynia automatyczna jest genialna (warta kazdych pieniedzy). Auto z ta skrzynia jest zazwyczaj szybsze i bardziej ekonomiczne
Opublikowano
A Wy co sądzicie o XC60?

Co do XC60... z zewnątrz bardzo mi się podoba, nawet swojego czasu upodobałem sobie fajny czerwony, duże koło, pakiet R (chyba tak to się nazywa w Volvo) ale deska rozdzielcza byłyby dla mnie nie do przeskoczenia - dla mnie jakoś biło chińszczyzną a na to w końcu się najczęściej patrzy...

Cena też była jakaś za duża za D5 z 6 biegowym automatem...

Wyleczyłem się z tego auta i przed oczami mam te plastikowe pokrętła od klimy...klientem volvo myślę że nie zostanę a dodatkowym argumentem dla mnie jest szeroka baza serwisowa w BMW a volvo do stale będzie w jakiś sposób "wynalazek" choć oryginalny.

Ot teraz BMW stało się autem bardzo popularnym :D a mówią że kryzys i bida...

Fakt, XC60 z zewnątrz jest :cool2:

Opublikowano
Eco, Comfort i Sport to tryby jazdy, a nie skrzyni. Jak masz skrzynie aut. sportowa to jeszcze dojdzie Sport+. Wg mnie skrzynia automatyczna jest genialna (warta kazdych pieniedzy). Auto z ta skrzynia jest zazwyczaj szybsze i bardziej ekonomiczne

Pewnie masz racje ze to przelacznik trybów jazdy.....mający bardzo wymierny wpływ na sposób, tryb i szybkość pracy automatycznej skrzyni :wink: A że skrzynia automatyczna w BMW jest genialna to nie ma wątpliwości.

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
Sport+ posiadam ale bez skrzyni sportowej. Ten tryb był przy zmiennym zawieszeniu (przynajmniej wtedy jak kupowałem auto).
Opublikowano
Sport+ posiadam ale bez skrzyni sportowej. Ten tryb był przy zmiennym zawieszeniu (przynajmniej wtedy jak kupowałem auto).

BMW teraz zamieszało w tej kwestii. W F10/11 LCI można dodać manetki do zwykłej skrzyni 8-biegowej. W takiej konfiguracji programu Sport+ nie ma co przeczy zasadzie że manetki oznaczają że program Sport+ musi być na pokładzie. Dlatego teraz przy każdym automacie standardem są 3 tryby: Eco, Comfort i Sport. Inne opcje zależą już od auta :think:

Opublikowano

A czy automat nie popsuje mi frajdy jazdy autem? Lubię zmieniać biegi wajchą czy też redukować przed wyprzedzaniem i mieć pełną kontrolę nad obrotami, taka radocha :>

EDIT: Z tego co widzę, to przy 318d xDrive Touring w konfiguratorze nie ma opcji wybrania skrzyni automatycznej. Jest możliwość, ale przy 318d (RWD - napęd na tył).

Opublikowano

Faktycznie :shock:

No to będziesz machał jednak lewarkiem :P

Opublikowano

Szczerze, to się cieszę, że będę machać lewarkiem, bo skoro dawali za darmo to czemu miałbym nie brać? A wolę manual :>

BTW. Nawet 316d może mieć automat.

Opublikowano
A wolę manual :>

Też tak mówiłem do czasu gdy nie pojeździłem automatem ZF w BMW :wink:

Opublikowano
Pytanie - czy na zwykłych fotelach siedzi się na tej samej wysokości to na fotelach sportowych (czyli czy fotele sportowe dają tylko trzymania boczne) ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
......oraz pompowania boczków fotela.

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale to nie każde sportowe fotele to mają. A w sumie to ich jedyna naprawdę istotna zaleta, podobnie jak komfortów. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No co Ty, naprawdę? Co wsiadałem do 3ki ze sportowymi fotelami w skórze to ściskanie boczków oparcia było dostępne.

A od czego to zależy?

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem. Chyba od tego czy są w pełni elektryczne, bo siedzę właśnie w F10, która ma pełen M pakiet i boczki nie są pompowane, ale fotele nie są w pełni elektryczne, więc może to jest przyczyna.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Dziwne ja mam pompowane boczki a cala reszta fotela jest sterowana manualnie. W vin tylko zapis fotel sportowy, nic wiecej :shock:
Opublikowano
Jeżeli bierzesz auto na 2-3 lata (okres gwarancji) i do "żyda" to można brać. Jak myślisz o dłuższym okresie to wiedz, że przez te 5-10 tys. to one dostały ostro po dup**. :nienie:
Opublikowano
Jeżeli bierzesz auto na 2-3 lata (okres gwarancji) i do "żyda" to można brać. Jak myślisz o dłuższym okresie to wiedz, że przez te 5-10 tys. to one dostały ostro po dup**. :nienie:

Wiem po sobie :mrgreen: Miałem kilka demówek na weekendy. Z wlasnym autem takich jazd nie wykonam chyba nigdy :D

Opublikowano
Tomaszwinner daj znac jaki rabat dostałeś na nowa 3. Jak chcesz mogę zapytać znajomego który ma salon, ale to pisz na Priv. Wiem ze zależy im na sprzedaży x3 wiec moze zrobią fajna cenę , pytanie czy Cię taka interesuje ;)