Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pompowane boczki mają wszystkie f20/f30 w wersji ze sportowymi siedzeniami, nieważne, czy masz pełną elektrykę, czy nie i czy masz skórę, czy materiał. Standardowe fotele tego nie mają
  • Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Byłem wczoraj u dilera.

Chyba jednak się zdecyduję na nowe BMW 320d xDrive. Skonfigurowałem ze sprzedawcą samochód za 187 900 PLN (manualna skrzynia, bo lubię sport w aucie), po rabacie kosztowałby mnie 178 000 PLN.

Zastanawiam się także nad full wyposażoną mazdą 6 2.2 175km (manual) za 145 000 PLN. Warto dopłacić 33 000 PLN do BMW?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Właśnie miałem pisać do Ciebie. Będziesz miał dzisiaj ofertę. Sorry, że tak długo to trwa.

Odnośnie mazdy, mnie się bardzo podoba, ale chyba bym wziął bmw. Na plus 3 - prowadzenie, silnik, automat, xdrive no i pewnie prestiż ( ? )

Weź pod uwagę, że w bmw masz przeglądy za free, więc różnica jest trochę mniejsza.

pozdrawiam i wyślę Ci na priv ofertę jak tylko dostanę.

Opublikowano

Ja postawiłbym na 320d. Ten silnik w F30 to już naprawdę dobre osiągi. Do tego x-drive przyda Ci sie na gorkach i pagórkach skoro mieszkasz w górach.

A co do mazdy6 to pisałem Ci już na poczatku tego wątku - nie rób tego :mad2:

Bierz BMW :cool2:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
A jest możliwość podgrzewanej przedniej szyby? Bo w katalogu nie znalazłem takiej informacji, a w Mondeo jest to bardzo przydatna funkcja. Oczywiście nie mówię teraz o nawiewie na szybę tylko o tych takich prążkach wewnątrz szyby.
Opublikowano
Niestety chyba tylko Ford to ma, w innym aucie jeszcze tego nie spotkałem.

W innych markach tez jest. W BMW tez jest. Jest to zorganizowane bardziej po ludzku poprzez elektryczna nagrzewnice powietrza dmuchajacego na szybę. Szyba rozmarza moze minutę dłużej, ale przynajmniej nie ma tych cholernych drucikow.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
Warto. Sportowa kierownica jest przede wszystkim ładniejsza, grubsza i lepiej leży w rękach. To must have w BMW.

Nie pamietam juz jak ta F30, ale w e90 gorsza od sportowej jest jak dla mnie tylko plastikowa. Naprawde super jest kierownica M. Natomiast mój zarzut dla sportowej to dziwna śliska skóra. Całkiem innego gatunku niż w zwykłej kierownicy. Aczkolwiek jak pisze temat jest do weryfikacji w F30 bo na sto procent nie jestem pewien czy nie jest to zmienione.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
piotrakles napisał(a):

Warto. Sportowa kierownica jest przede wszystkim ładniejsza, grubsza i lepiej leży w rękach. To must have w BMW.

Nie pamietam juz jak ta F30, ale w e90 gorsza od sportowej jest jak dla mnie tylko plastikowa. Naprawde super jest kierownica M. Natomiast mój zarzut dla sportowej to dziwna śliska skóra. Całkiem innego gatunku niż w zwykłej kierownicy. Aczkolwiek jak pisze temat jest do weryfikacji w F30 bo na sto procent nie jestem pewien czy nie jest to zmienione.

To chyba w miarę logiczne, ze kierownica M jest jest jeszcze inna/lepsza. Natomiast pytanie dotyczyło czy warto dopłacić do sportowej.

Opublikowano
kierownica sportowa jest mniejsza i z innego rodzaju skory. Wg mnie to zadne pieniadze, a jest calkiem fajna (choc teraz pewnie wolalbym kierownice M, ktora jest duzo bardziej miekka - wieniec, a poza tym ma genialny wyglad)
Opublikowano

Zamówiłem kierownicę M do f34 bo ta podstawowa była chyba z plastiku :duh:

Już wiem, że to była bardzo dobra decyzja.

Opublikowano

Słuszny wybór :cool2:

Może nie jest najładniejsza ale wspaniale leży w dłoni i jest mega ergonomiczna :P

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano

Bardzo dobry wybór z tą kierownicą :cool2:

Ja po roku wymieniałem bo mnie już dobijała a różnica w cenie przy zakupie jest malutka.

Tą standardową sportową powinni zdjąć wręcz z opcji...różnica bodajże 400-500zł do sportowej M, a jakościowo inna bajka

Opublikowano

Nie jest najładniejsza? Na zdjęciach faktycznie wygląda średnio ale w rzeczywistości jest bardzo przyjemna dla oka. I mówię to z pełną odpowiedzialnością bo sam uważałem ją za brzydką :oops:

Ale w sumie o gustach się nie dyskutuje :D

edit:

Mam jeszcze jedno pytanie: co powinno być w zaznaczonym obszarze i jak to aktywować? W iDrive sprawdziłem opcje wyświetlaczy i wszystko mam zaznaczone. WTF?

http://i61.tinypic.com/8yztom.jpg

Opublikowano

nic :D

tam juz nie ma wyswietlacza. Sprawdzalem w nocy przy najjasniejszych ustawieniach podswietlenia, za to w dzien przy mocnym sloncu tez nie widzialem, aby tam byly jakies magiczne kontrolki, wiec wydaje sie, ze to miejsce jest puste.

ps. moze to ciecie kosztow i uzywanie tych samych cyferblatow co w F2x? Tam jest wskaznik poziomu paliwa.

Opublikowano

Prawdziwa marka premium :duh:

Dzięki za info bo już się martwiłem, że u mnie coś nie bangla :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam, nic tam nie ma. Podejrzewam, że zostawili miejsce na przyszłość jakby coś doszło.
  • Moderatorzy
Opublikowano
A to jest deska o rozszerzonym zakresie ? Bo w f20 jest taka opcja.
Opublikowano
tak, o rozszerzonym. Zwykla ma tylko mikroskopijny wyswietlacz pomiedzy dwoma tarczami. W F2x w tarczy predkosciomierza jest wskazowka i (chyba wyswietlane na ekranie) podzialka dla poziomu paliwa
  • Moderatorzy
Opublikowano
No tak a w f30 sa dwa zegary wiecej i rzeczywiscie wyglada to srednio :|