Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam bmw 320d 150km 2007r

jestem po serwisie w aso i mam do wymiany kilka czesci chodzi o zawieszenie, ale pominmy je, jednej czesci nie moge znalezc wie ktos moze co to jest i jak sie do tego dostac : electronic chassis measurment with heigh przy tym dopisali taki nr 3200155

na polski wychodzi;elektroniczny pomiar wysokosci podwozia .

thx

Opublikowano
w zwykłych reflektorach też jest samo-poziomowanie, ale to nie to. Wydaje mi się, że to jest czujnik odpowiadający za przechylanie nadwozia, działa on w przypadku gdy złapiesz gumę, wtedy czujnik informuje Cię która opona strzeliła, odczytując przechylenie nadwozia samochodu.
Opublikowano
w zwykłych reflektorach też jest samo-poziomowanie, ale to nie to. Wydaje mi się, że to jest czujnik odpowiadający za przechylanie nadwozia, działa on w przypadku gdy złapiesz gumę, wtedy czujnik informuje Cię która opona strzeliła, odczytując przechylenie nadwozia samochodu.

troche drogi ten czujnik 130jurkow ,ale pewny nie jestes czy to napewno to??

Opublikowano (edytowane)

Pewności nie mam, ale poszukam w wolnej chwili bo teraz jestem z dzieckiem w kinie ;)

Znalazłem tylko to :http://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e36/318tds_m41_tour/2_repair_instructions/32__steering_and_wheel_alignment/0__electronic_chassis_alignment/4_ra__measuring_vehicle_height_setting/

Edytowane przez Tomkraft
Opublikowano

Dobra może guma to nie był dobry przykład, kiedyś mój mechanik wspominał o czujniku przychylnie nadwozia i stawiałbym na to

BMW stosuje to nawet w motocyklach

Opublikowano

to jest czujnik przechyłu pojazdu - jest on powiązany z alarmem .

Tak mi się wydaje . Jak na przykład kradną koła i podniosą auto to alarm się włącza.

Opublikowano
skoro nikt nie jest pewny to zadzwonie tam do aso ocokaman , poprostu nie mialem za bardzo czasu na pogaduchy, odebralem kwity auto i pojechalem .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
electronic chassis measurment with heigh przy tym dopisali taki nr 3200155

Mi sie bardziej zdaje ze ten nr. to numer uslugi a nie czesci a po wymianie twoich czesci beda robic geometrie tak jak to Pan Bog przykazal :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
electronic chassis measurment with heigh przy tym dopisali taki nr 3200155

Mi sie bardziej zdaje ze ten nr. to numer uslugi a nie czesci a po wymianie twoich czesci beda robic geometrie tak jak to man bog przykazal :mrgreen:

to by sie raczej zgadzalo bo mam do wymiany ,wahacz tylni i przegub kulowy a geometria raczej musi byc po tej wymianie ???

wahacz orginal, czy sa dobre zamienniki i samemu w garazu ?? policzyli za to 430+ geometria 130 jurkow, troche drogo :)

B33.32.6.777.980

B33.32.6.792.553

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zorjetuj sie ile cala usluga bedzie kosztowac w wolnym warsztacie. Czesci kup najlepiej przez neta bo i tu swoje % doliczaja. Geometria to min. 50€ przynajmniej w Monachium taniej raczej nie znajdziesz.

Ori czy zamienniki oto jest pytanie :think:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!