Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Na dzień dzisiejszy miałem umówiony termin odbioru samochodu jak w temacie, po krótkiej rozmowie przeszliśmy do sedna sprawa, a tu niespodzianka po odpaleniu samochoduna desce rozdzielczej pojawiła się cała litania awarii. Świtła tylne paliły się cały czas i nie można było ich wyłączyć. Silnik oczywiście nie reagował na nic, wkurzony niemiłosiernie baczniej zacząłem się przyglądać wykonaniu i tu też znalazłem kilka jak dla mnie bubli pod progami drzwi upaciane jakimś białym smarem, podobno zabezpieczającym podczas transportu, przy pokrywie silnika też upacianeczymś co wygląda jak olej-pianka montażowa. Zabrali cała przyejmność z odbioru z samochodu i najchętniej bym już go w ogóle nie odbierał. Czy to wystarczająca karta przetargowa by odstąpić od umowy? Druga kwestia czy te smarowidła to też rzecz normalna?

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
a jak się obudziłeś to pościel była mokra?

A Ciebie już zazdrość w żołądku ścisnęła, że taki durny tekst?

Co do odstąpienia od umowy, chyba nie wygrasz z nimi, przeczytaj dokładnie umowę. Na twoim miejscu wytargowałbym z nimi serwis przedłużony czy jakieś inne gratisy a jak nie to zgłaszasz sprawę do BMW Polska wtedy dostaną tak po zadzie, że odechce im się takie fuszerki robić.

Opublikowano
Taaa ściśnęło, że jakiś dzieciak sobie pisze brednie.

przeczytaj swoj podpis człowieku może przyjdzie refleksja :duh: :mrgreen: jak przejrzałem twoje posty to stwierdzam że cierpisz na przewlekły ból dupy

Co do tematu, moim zdaniem porażka z ich strony... Wydałeś na tą furę na pewno sporo kasy więc powinieneś wyjechać stamtąd najszczęśliwszy na świecie ;p

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te smarowidła to normalna rzecz - czasem są czyszczone z takich widocznych miejsc ale ogólnie nie jest to nic złego. Jest to poprostu zabezpieczenie antykorozyjne.
Opublikowano
A co na to wszystko powiedział diler? Bo z Twoich wypowiedzi wynika jakby on o sprawie w ogóle nie wiedział i nie przedstawił żadnego stanowiska. Te kontrolki to myślę, że wina akumulatora i wystarczy tylko je zresetować i będzie ok. :wink:
Opublikowano
A co na to wszystko powiedział diler?

Jak na razie nie powiedział nic tylko,że nie wyda samochodu bo zagraża bezpieczeństwu,a sam nie wie o co chodzi i nie był to na pewno akumulator bo to już przy mnie było sprawdzane. Cały dzień był diagnzowany standardow powiedzieli,żę trzeba zmienić soft, jutro jadę zobaczyć owoce ich pracy.

Opublikowano

Dzis już twierdzą, że sterwonik jest uszkodzony, z czystym sumieniem moge stwierdzić że jegomość Zdunek z Gdańska i jego ekipa to oszuści i krętacze.

Sprawę zgłosiłem do centrali do Niemiec tam bynajmniej w miarę szybko się zajmują klientem i cokolwiek się można dowiedzieć.

Opublikowano
nie do wiary !! zrob im kolo dupy !!!! wszedzie nawet do tv dalbym to .....nowe auto z przebiegiem 3 km popsute co to za sztos
Opublikowano
Tak też zrobiłem, zgłosiłem do BMW Polska, do centrali w Niemczech i do turbokamery, jeżeli ktoś jeszcze wie gdzie to można dobrze "umedialnić" to z góry będę wdzięczny.
Opublikowano
Państwo w Państwie ;p. A na poważnie to kpina z klienta. Spytaj się pana Zdunka czy jak kupuje pieczywo w sklepie to czy czerstwe dostaje?:)
Opublikowano
Jeżeli dobrze rozumiem to dostali auto z centrali przy Tobie je uruchomili i wyskoczyły błędy w związku z czym zaczęli diagnozować auto. Oczywiście nie było mowy o wydaniu w takim stanie. Nie jest łatwo określić taką usterkę jeżeli komputer nie pokazuje nic konkretnego. Dlaczego nazywasz ich krętaczami i oszustami bo nie bardzo rozumiem?
Opublikowano
Auto przyjechało z centrali u nich było od 22.02 ja odbiór miałem 06.03 więc nie odpalali go przy mnie, przeglądałem historie auta i stało on jeszcze 9 dni w Polsce na składzie celnym BMW podobno, co raczej też normalne nie jest. Wydanie zaplanowane 28.02, a jak ja przyjeżdżam do dealera to jeszcze czekam na autko i podstawiają mokre i w stanie takim jakim jest do dzisiaj czyli niesprawnym.
Opublikowano
Rozumiem że odbierając auto za które wyłożyłeś niemało kaski oczekujesz że dostaniesz to co zamówiłeś i to w stanie idealnym. Mam to samo podejście. Ale winnego nie szukałbym u dealer'a. Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe to trudno podejrzewać ze dealer tym autem zaliczył trasę do Wrocka z cegłą na gazie i że ktoś majstrował przy aucie. To raczej auto wyszło niesprawne z fabryki lub padło w transporcie. ASO co najwyżej może sprawdzić stan i podjąć kroki wyjaśniające i naprawcze. A że powinno to zrobić z pokorą i odpowiednio się do tematu przyłożyć....to już inna sprawa.

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
Kackkiller myślę, że właśnie odpowiedziałeś sobie na problem. Wydaje mi się, że kluczem w tej całej sprawie jest to, że otrzymałeś auto "MOKRE" czyli najprawdopodobniej coś zalali dlatego miałeś choinkę na desce. :duh:
Opublikowano
To że myją auto przed wydaniem jakąś myjką cisnieniową to chyba normalne. Ale aby zalać w ten sposób elektryke to raczej nie dam się nabrać :nienie:

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano

Tragedia i wielki wstyd dał dealera :mad2:

W klasie prenium obowiązują inne standardy, dobrze zrobiłeś zgłaszając to do centrali BMW.

Opublikowano
Jeżeli kogoś poniosło z myjką + może trochę źle spasowany plastik i dostała się woda tam gdzie nie potrzeba. Jak dla mnie to choinka jest z zalania bo ktoś świeżo mył auto przed odbiorem . Nie wierzę, że auto zjechało z lawety uruchomili je, była już wtedy choinka i mimo to nie przełożyli odbioru. Po prostu nie mogą być aż takimi idiotami. :mad2:
Opublikowano
Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe...
Na prawdę Twoje nowe auta miały taki przebieg? Miałeś to jakoś zaznaczone w umowie czy może byłeś uprzedzony? Tyle mają często gęsto Demo od dilera. Nigdy moje nowe auto nie miało więcej niż 100 km, stąd moje zdziwienie :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Jeśli auto ma 3 km przebiegu a tyle miały oba BMW które ostatnio odbierałem jako nowe...
Na prawdę Twoje nowe auta miały taki przebieg? Miałeś to jakoś zaznaczone w umowie czy może byłeś uprzedzony? Tyle mają często gęsto Demo od dilera. Nigdy moje nowe auto nie miało więcej niż 100 km, stąd moje zdziwienie :)

Twoje nowe auta miały 100km przebiegu gdy je odbierałeś ? Moje oba odbierane jako nowe miały 3km przebiegu przy odbiorze. I nie widzę w tym nic nienaturalnego dla nówki z fabryki. Żadne demo :nienie: