Skocz do zawartości

320i Centralny zamek nie dziala od strony kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A problem masz od zawsze czy sie pojawil z czasem?

Podlaczales cos ostatno albo moze alarm sie knoci.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Moderatorzy
Opublikowano

Hehe żebym ja to wiedział. Przez pół roku zrobiłem niecały tysiąc kilometrów :D

Zmieniałem całą centralkę i nie wiem czy tak już było czy źle gdzieś podłączyłem. Klapka nie działa na pewno od początku.

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A masz otwieranie/zamykanie okien z pilota (jak dluzej na przycisk w pilocienacisniesz)? Ciekawy jestem czy tez sie na odwrot zamyjaja/otwieraja :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie podłączałem domykania szyb, bo nie wiedziałem jak to ugryźć i gdzie się wpiąć.

A tak w zasadzie i tak nie używa się tego.

Trochę zmotywowany tym tematem poszedłem i rozebrałem(znowu)- niedługo będę mógł brać udział w mistrzostwach zdejmowania schowka przy E36 :mrgreen:

Okazało się, że poprzednio jak składałem instalację popełniłem błąd-są w centralce dwa pomarańczowe z tym, że jeden ma czarny pasek i podłączyłem je na odwrót, dlatego dział się taki cyrk.

Wszystko wróciło do normy- zamykanie otwieranie z wkładek zarówno prawych i lewych drzwi, a nawet wkładki bagażnika działa.Z pilota też jest ok.

Jedyne co nadal nie działało to siłownik wlewu- otwierał a nie zamykał.Brak było sygnału zamykania na przewodzie i poszedłem trochę na łatwiznę. Nie szukałem po co i dlaczego tylko znalazłem we wiązce przewód, który idzie do klapy bagażnika i z niego wziąłem sygnał na zamykanie.

Jakby to zaśpiewał jeden zespół którym katowano mnie w sylwestra- Miód malina :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Witam wszystkim na wstępie powiem,ze jestem nowym uczestnikiem forum. Posiadam BMW e36 1.8 1992r i od kilku dni mam problem z centralnym zamkiem. Problem polega na tym iż pewnej nocy włączył sie samoistnie alarm, po wyłączeniu go i próbie zamknięcia samochodu z kluczka powstał problem taki ze jak przekręcam zamek w drzwiach od kierowcy centralny zamek chowa sie we wszystkich drzwiach i po chwili samodzielnie sie otwiera i tak za każdym razem jak chce zamknąć auto.Zauwazylem także ze w drzwiach od pasażera przestała działać funkcja centralnego na pozostałe drzwi i kolejna rzecz jaka zauważyłem to po uchyleniu i zamknięciu drzwi od kierowcy i pasażera nie działa lampka w podsufice czyli jakby coś nie czytało ze drzwi są uchylone.Szukam od dwóch dni informacji na ten temat ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem, bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proponuje jako pierwsze wymienic zarowke i sprawdzic bezpieczniki od swiatla wewnetrznego.

W ramie drzwi albo samych dzwiach powinien byc taki cypelek ktory jest zagumowany, jak go wcisniesz to zobacz czy zamykanie dziala. jesli nie to go wykrec i sprawdz moze jest zkrzywiony albo pekniety.

Jesli to nie pomoze podmien modul sterujacy albo podlacz pod kompa i zobacz czy wtedy sie zamykaja. Jesli tak to modul walniety.

Ps. jak wykrecisz ten cypelek to sprawdz czy prad dochodzi i zlacz/rozlacz kable i zobacz czy cos sie zmienia.

Jesli prad nie dochodzi to cos z kablem albo bezpiecznikiem nie tak

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, sprawdź jeszcze tą spinkę metalową (nie wiem jak to nazwać) którą skręcasz oba cięgna chyba tak to się nazywa, tam na samej górze u mnie ostatnio też tak było okazało się że gwinty były wyrobione tam :shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej Tido, teraz dopiero zauwazylem ze w Twoim zamku jest jednak silownik, tak z ciekawosci ogladalem realoem i mnie oswiecilo :mrgreen: . Prawdopodobnie on bedzie winny samoczynnemu zamykaniu sie drzwi przy otwieraniu. Nasmaruj wszystko co przesowa albo wymien.

Druga mozliwosc to modul sterujacy ale to sie powinno dac sprawdzic podlaczajac pod kompa, jesli sie zamykaja pod kompem bez problemu to modul walniety.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Hej Tido, teraz dopiero zauwazylem ze w Twoim zamku jest jednak silownik, tak z ciekawosci ogladalem realoem i mnie oswiecilo :mrgreen: . Prawdopodobnie on bedzie winny samoczynnemu zamykaniu sie drzwi przy otwieraniu. Nasmaruj wszystko co przesowa albo wymien.

Druga mozliwosc to modul sterujacy ale to sie powinno dac sprawdzic podlaczajac pod kompa, jesli sie zamykaja pod kompem bez problemu to modul walniety.

Komp nic nie pokazuje ;] Rozbiore drzwi , nasmaruje wszystko i zobaczymy :) dzieki!