Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich na forum jestem nowy i wszystkich pozdrawiam . Koledzy od 4ech miesiecy posiadam e81 z 2008 z benzynowym silnikiem 170km i przebiegiem 42tys (chyba ):). Moje pytanie jest takie gdy kupilem auto i zmienialem olej i filtry to sprzedawca sprzedal mi olej motul 5w40 x clean . Gdy podlacze auto pod komp to pokazuje mi blad niskiego cisnienia . Znajomy mowi mi ze musze zmienic olej na 0w30 bo niskie cisnienie moze powodowac zbyt gesty olej ktory jest wlany . Czy moze tak byc ?. mysle o zmianie oleju tez na motul 0w30 tylko niewiem ktory bedzie najlepszy dla mojego silnika . Mysle o motul 0w30 eco-energy , specific lub x lite prosze o pomoc ktory bedzie najlepszy . Pozdrawiam :) Edytowane przez PIT586
Opublikowano
nie kombinuj kolego tylko wlej o takiej gestosci jaka masz zalecana w instrukcji. przed wymiana wlej płukanke moze jakies paprochy sie nazbierały i cos blokuja...
Opublikowano

Nic dodać nic ująć. Przejrzyj instrukcje, jeżeli nie masz, pobierz, jest link na forum w odpowiednim miejscu.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli pompa padła to zmiana oleju nie pomoże. Zacznij od sprawdzenia ciśnienia oleju, bo jest tez możliwe ze sam czujnik padł i dlatego taki komunikat na kompie.
Opublikowano
a dla leniwych - producenci oleju mają na swoich stronach wyszukiwarki oleju do danego modelu. wpisujesz model, silnik i masz