Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na rynku benzynowych e38 w Polsce bardzo krucho, szczegolnie jak chodzi o V8 i polifty.

Taki egzemplarz rzucił mi sie w oko:

http://otomoto.pl/bmw-740-v8-zamiana-zamienie-C32246339.html

co o nim myslicie? Sprzedaje sie dośc długo, wczesniej kosztował ok. 25 tys zł.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jaki przebieg tego autka?

Trochę skarbonka ten samochód ostatnio...

Opublikowano
Poza tym oferty "zamienię" też nie wróżą z reguły niczego dobrego..[/quot

A skąd taki tok myślenia?

Ja ,jak sprzedaję auto, też często zaznaczam opcja "zamiana", bo potrzebuję mieć cały czas auto, a nie po sprzedaży jeszcze 3 m-ce szukac. A uwierz mi, że mam tylko dobre auta tylko na takie mogę się zamienić...

Opublikowano
Dlatego napisałem "z reguły", bo od każdej reguły są wyjątki. Generalnie najczęściej opcja "zamiana" wchodzi w grę, gdy już ktoś nie może auta sprzedać w ogóle i zamieni go na cokolwiek, żeby tylko pozbyć się problemu. Oczywiście zdarzają się wyjątki, że ktoś kto ma auto godne uwagi chce je zamienić na coś innego, ale sam mi chyba przyznasz, że jest to znikomy procent. Jeżeli mi nie wierzysz, to sprawdź stan pojazdów które są wystawione z opcją "zamiana" i sam zobacz ile z nich godnych jest zainteresowania już po samych oględzinach zdjęć. Mój kolega gdy sprzedawał 318i e46 oglądaliśmy 3-4 auta (notabene młodsze rocznikowo od jego BMW, ale inne marki niższych klas), których właściciele chcieli się zamienić (kolega też potrzebował pilnie auta na dojazdy do pracy) i żadne nie było nawet w zadowalającym stanie pod kątem mechanicznym.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no i 6 na gaz.

czyli wychodzi fura za 7 klocków :norty:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

No własnie to wszystko bardzo mnie zastanawia. Z drugiej strony wiadomo, ze pieniądze wydane na serwis czy gaz niemal nigdy nie zwracają się przy sprzedaży... Tę ofertę wrzuciłem głownie dlatego, ze brak w Polsce ładnych e38 v8 po lifcie... jeśli macie jakies ciekawe sztuki e38 na oku, to proszę podajcie linki... nawet w tym temacie.

Poza tym, wracając do tej sztuki, to auto od prywaciarza polskiego zawsze (jak dla mnie) rokuje na przyszłosc lepiej niż prosto z rąk handlarza.

Takie rzeczy jak faktury na gaz czy naprawy to łatwo mozna od razu sprawdzic i stwierdzić czy to co napisano, jest wiarygodne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

7er to zawsze loteria, zależy od użytkownika.

daleko chyba do niej nie masz :mrgreen:

Opublikowano

Siema, rok temu oglądałem te BMW na tarchominie.. Koles próbuje je sprzedać już rok.. Smieszne jest to, że im dłużej nie może się jej pozbyć to podwyższa cene.. haha

Z tego co pamiętam, rok temu nie miała legalnego LPG(brak wpisu w Dowód) Butla partacko umieszczona w bagażniku, kompletnie zgnite ranty drzwi, ułamany zaczep maski przedniej, wytarta mocno kierownica, wspomaganie lub servotronik na umarciu, na postoju kręcąc kołami mocno chrobotało..

Opony już mocno zużyte, koleś chce pewnie dopłaty dodatkowej za felgi 18 cali, chciał ją sprzedać na zimówkach za 16 tyś...

Pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

może nie mógł sprzedać i coś porobił.

ale to już na miejscu się okaże.

Opublikowano
Opony już mocno zużyte, koleś chce pewnie dopłaty dodatkowej za felgi 18 cali, chciał ją sprzedać na zimówkach za 16 tyś...

Pozdro

20 tys zł to cena tylko na zimówkach 16-cali. Z letnimi 18-tkami gosciu ceni auto 24 tys zł.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaga Baba :mrgreen:

Opublikowano

Żużyte opony czy nadgryzione ranty drzwi to jeszcze nie tragedia w 15 letnim aucie.

Sprawdzał może ktos czy auto malowane, czy w org. lakierze?

I jak mechanika - skrzynia, silnik? Zdrowiutkie?

Niestety link który wkleiliscie powyzej nie działa :(

Opublikowano

Ogłoszenie własnie skasowane, dlatego nie działa..

Pamiętam, że wtryski gazu były na wymarciu, silnik telepało jak przełączało na lpg i prawie gasł, skrzynia normalnie zmieniała biegi.

Tragedii nie ma, ale te mankamenty moim zdaniem kompletnie dyskfalfikują auto, bo za 7-8 tyś są w podobnym stanie a nie za 20 tyś

a plus 4 tyś za felgi z oponami letnimi :) (może koleś powie, że chce dopłaty za kierownice albo zabierze fotel pasażera bo powie, że jest sentymentalny)

kiedyś oglądałem 18letnie e38, i ani deka rdzy od spodu/zwierzchu nie miała, doszukiwałem się wszędzie i nic nie znalazłem, więc jak uważasz, że 15 latek może być zgniły to Twoja sugestia.

Opublikowano

kiedyś oglądałem 18letnie e38, i ani deka rdzy od spodu/zwierzchu nie miała, doszukiwałem się wszędzie i nic nie znalazłem, więc jak uważasz, że 15 latek może być zgniły to Twoja sugestia.

To jest różnie. Niektore 15-latki nadaja sie na złom.

Moja e46 zaczęła gnić jak miala 9 lat. I to na kilku elementach na raz. U mnie stała w garazu, u poprzedniego własciciela w Polsce też. U pierwszego wł. w Niemczech pewnie nie. Ale myślę ze 95% poliftowych e38 ma jakaś korozję, wiekszą czy mniejszą. Zresztą ponoć polifty maja gorszą blache niz przedlifty.

18 latek bez korozji? Zdarza sie. Bardzo rzadko zapewne, aczkolwiek w 90% bedzie to znaczyło ze auto jest pomalowane a korozje ma ukrytą, przykrytą, zrobioną. Lepiej lub gorzej. Chyba ze auto jezdzilo od nowosci w poludniowych Włoszech czy np. Hiszpanii, Portugali... ale po przyjezdzie do Polski, po roku - max dwóch i w takim rodzynku zacznie wychodzić rdza...

a Wy drodzy forumowicze jak uważacie?

Opublikowano

To że samochód garażowany to wcale nie oznacza że musi być dobrze. Jak garażowany w garażu z wilgocią bez przewiewu to zgnije o wiele szybciej niż nie garażowany.

W skandynawi bardzo wiele osób nie trzyma w garażach, a pod wiatami.

Spotkałem się z opinią, że w ogrzewanym garażu też nie jest idealnie trzymać. To co zamarza na zewnątrz, odmarza w garażu. Woda + sól = nic dobrego

Opublikowano

Nie mniej jednak, co do tamtego bmw bez korozji (auto było malowane na bank) ale chodzi o to, że od spodu seryjny podkład i masa, nalepki elementów w stanie pięknym jak na ten wiek.. Co z tego, że z wierzchu karoseria była malowana( na mocno używanym aucie lakier nie wytrzyma tylu lat, będzie mnóstwo odprysków i zmatowień.rys itp itd,),grunt by było to dobrze zrobione,

Czekamy na relację potencjalnego Klienta który chciał by je obejrzeć te e38 teraz, ja swoją relację zdałem, zobaczymy jak teraz sprawa się ma :)

Opublikowano
Obecna cena auta 25,500zł. Czyli cenka jak za na prawdę zdrową sztukę.