Skocz do zawartości

Szybkie pytanie o uzytkowanie nowej turbiny. Zimny silnik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W naszych betkach mamy wskaznik max. obrotow ktory podnosi sie wraz ze wzrostem temp. silnika.

Pytanie, czy jak odpalam BMW z nowa turbina to moge ja krecic na zimnym silniku pow. 2000 RPM czy musze ja tak dusic az do rozgrzania (czyli dokladnie do kiedy ?)

Dzis wyczytalem ze BMW tym przesuwajacym wskaznikiem pokazuje max. obroty na jakie mozemy wkrecic samochod bezpiecznie...

Czy to prawda ? To BMW E60 diesel i DPF...

Jak to uzytkowac bo strasznie mnie juz to meczy mulenie do 2000RPM jak zimny silnik...

1. :search: :search: :search: :search:

2.viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano
To diesel wiec musi sie zagrzac a poza tym te auta naprawdę bardzo szybko sie grzeją jeżeli wszystko działa jak należy :cool2:
Opublikowano
W naszych betkach mamy wskaznik max. obrotow ktory podnosi sie wraz ze wzrostem temp. silnika.

Pytanie, czy jak odpalam BMW z nowa turbina to moge ja krecic na zimnym silniku pow. 2000 RPM czy musze ja tak dusic az do rozgrzania (czyli dokladnie do kiedy ?)

Dzis wyczytalem ze BMW tym przesuwajacym wskaznikiem pokazuje max. obroty na jakie mozemy wkrecic samochod bezpiecznie...

Czy to prawda ? To BMW E60 diesel i DPF...

Jak to uzytkowac bo strasznie mnie juz to meczy mulenie do 2000RPM jak zimny silnik...

Spokojnie możesz do nawet 2500 obr na zimnym, a po 3-4 km nawet więcej. Chodzi tylko o to, aby nie wciskać GWAŁTOWNIE bo wtedy turbina dostaje najmocniej. Przesuwającym wskaźnikiem się nie sugeruj, bo on nawet jak zejdzie najniżej to silnik ma dopiero 75 st.

A normalnie z mocy możesz korzystać po osiągnięciu roboczej temperatury czyli ok. 87-89 st w obecnych warunkach - sprawdź sobie w ukrytym menu kiedy osiągasz takie temparatury.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.