Skocz do zawartości

woda u pasażera z przodu.

dendi10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

kupiłem niedawno autko BMW 346L 1999r

dlatego mam do was pytanie, ponieważ zauważyłem że jest pod dywanikiem mocno wilgotna wykładzinka.

Zastanawiam się czy nie jest tak że coś od nawiewu się popsuło i tam skrapla wodę, (bo tak mi ktoś sugerował).

czekam na odpowiedzi :D

z góry dzięki.

Edytowane przez dendi10

• Zasłużeni forumowicze

pewnie uszczelki w drzwiach puszczają wodę.

zdejmij osłonę progu po deszczu i zobacz czy nie leci tamtędy.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

nie uszczelki w drzwiach tylko musisz rozebrać boczki i pewnie masz odklejoną piankę wygłuszającą.Odkleiła się już pewnie ze starości albo ktoś grzebał np.w drzwiach przy wymianie lub naprawie mechanizmu podnoszenia szyby,tak robią mechanicy że już im się nie chce podklejać pianki bo po co,na co się trudzić i woda zamiast spływać po piance od środka do otworów odpływowych wydostaje się między drzwiami a tapicerką i potem na dywanik.Temat wielokrotnie omawiany chyba też nawet w dziale "zrób to sam"ale znowu nie chce się użyć koledze opcji "szukaj"

kupiłem niedawno autko BMW 346L 1999r

Co oznacza 346L :shock:

Seria 3 silnik 4,6 ( zapewne v8 ) i wersja Long :cool2:

Sprawdz skraplacz od klimy i jesli miales u siebie niedawno jakies deszcze to byc moze jakis kanal do odplywu wody jest zapchany, mialem tak w omedze, podczas ulewy odplyw pod maska zapchal sie liscmi, woda zaczela sie przelewac przez dolne kanaly nawiewow na stopy

nie uszczelki w drzwiach tylko musisz rozebrać boczki i pewnie masz odklejoną piankę wygłuszającą.Odkleiła się już pewnie ze starości albo ktoś grzebał np.w drzwiach przy wymianie lub naprawie mechanizmu podnoszenia szyby,tak robią mechanicy że już im się nie chce podklejać pianki bo po co,na co się trudzić i woda zamiast spływać po piance od środka do otworów odpływowych wydostaje się między drzwiami a tapicerką i potem na dywanik.Temat wielokrotnie omawiany chyba też nawet w dziale "zrób to sam"ale znowu nie chce się użyć koledze opcji "szukaj"

Potwierdzam. Miałem to samo u siebie. Odkleiła się mata wytłumiająca drzwi pasażera przód, przez co po deszczu albo myciu miałem wodę na dywaniku. Po demontażu i podklejeniu ponownym spokój i sucho. Kleiłem uszczelniaczem dekarskim, bo jest on "wiecznie plastyczny".

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

dziękuje za pomoc ja, mam nadzieje że to jest to :lol: :D

tak więc muszę kupić uszczelniacz dekarski, i załatwić narzędzia :duh: (mieszkam w internacie...)

tylko że zastanawiam się czy nie użyć tego uszczelniacza od razu do podklejenia listwy przy drzwiach,

bo niestety zastałem ją w bagażniku już odklejoną...

i niestety też posiadam tylko dwa uchwyty mocujące i tu kieruje pytanie do was.

czy można dokupić takie białe kosteczki( uchwyty mocujące ) jak tak to gdzie ? (czy mocować na 2 :?: )

no i czy jest więcej problemu z mocowaniem takiej listwy ?

bo jak spojrzałem fabrycznie te mocowania są odwrotnie założone (mam nadzieje że mi się uda to zrobić :mad2: )

jak będziecie mieć jakieś pytania to mówcie opiszę to bardziej szczegółowo...

http://s28.postimg.org/ly6pn7e3d/DSC04248.jpg

http://s28.postimg.org/b001irevt/DSC04249.jpg

• 2 tygodnie później...

Dziś u mnie mocniej padało. Poszedłem do auta i jak go otworzyłem to widziałem wodną ścieżkę prowadzącą od drzwi na tapicerce koło dywaników.

czyli muszę podkleić matę wygłuszającą. dzięki za podpowiedzi

Przychylę się do wypowiedzi kolegów powyżej. Ja też miałem długo problem z wodą/wilgocią na wycieraczce pasażera. Dopiero podklejenie pianki wygłuszającej załatwiło sprawę na zawsze.

Niestety Compacty mają to do siebie, że często pada w nich mechanizm podnoszenia szyb, dlatego też od czasu do czasu ktoś "grzebie" w drzwiach wymieniając je - często robiąc to nieudolnie - nie podklejając pianki. Stąd ta woda na wycieraczce...

Tu moja rada: uważaj przy podklejaniu pianki na kabelki od głośników. U mnie został naruszony kabelek, bo po podklejeniu pianki głośnik na drzwiach raz działa, raz nie...