Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z elektryka w bmw e36 po wlaczeniu silnika nie dzialaja przez jakis czas szyby i szyberdach ostatnio sie zdarza ze przekrecam kluczyk zapalaja sie lampki i cisza.mam nowy akumulator.co ciekawe mam wylacznik elektryki(dla bezpieczenstwa) gdy odlacze elektryke i znowu wlacze samochod odpala.prosze o pomoc z gory dziekuje.pozdro
Opublikowano
a ja proponuję sprawdzić na 99% niebieski przekaźnik tzw komfortu który jest pod kierownicą!! często nadpalają mu się luty !! należy go rozebrać i lutownicą mu poprawić co trzeba!!!
Opublikowano
a ja proponuję sprawdzić na 99% niebieski przekaźnik tzw komfortu który jest pod kierownicą!! często nadpalają mu się luty !! należy go rozebrać i lutownicą mu poprawić co trzeba!!!

Możesz dokładniej określić od czego jest ten niebieski przekaźnik (czym steruje)

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic

Opublikowano
jest to przekaźnik KOMFORTU który podaje napięcie dla szyb i szyberdachu przez jakis czas po wyłączeniu zapłonu!! jesli nie ma przewodności nie bedą działały szyby i szyberdach!! przekaźnik ten ma w sobie mały układ elektroniczny który przytrzymuje go w stanie włączonym po odcięciu zasilania kluczykiem
Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie, teraz jestem troszkę mądrzejszy.

A propo przekaźników, nie wiesz gdzie się znajduje przekaźnik od wycieraczek?

http://img228.imageshack.us/img228/3276/tn1ir4.jpg

diamentschwartz metalic