Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBANB31040B080274

Kod typu NB31

Typ 545I (EUR)

Typoszereg E E60 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N62

Pojemność skokowa 4.40

Moc 245

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor ORIENTBLAU METALLIC (317)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2004-06-23

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S217A AKTIVLENKUNG Aktywny układ kierowniczy

S229A DYNAMIC DRIVE Dynamic Drive

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S248A LENKRADHEIZUNG Podgrzewanie kierownicy

S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S319A INTEGRIERTE UNIVERSAL-FERNBEDIENUNG Zintegrowana pilot uniwersalny

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S524A ADAPTIVES KURVENLICHT Adaptacyjne doświetlanie zakrętów

S541A AKTIVE GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Adaptive Cruise Control

S587A LM RAEDER DOPPELSP.116 MIT NOTLAUF. Obr. BMW, st. le. podw. spr. 116

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S605A TELEMATIK VORBEREITUNG Instalacja Telematik

S607A TELESERVICE VORBEREITUNG Instalacja Teleservice

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S610A HEAD-UP DISPLAY Wyświetlacz przezierny

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S638A AUTOTELEFON PROFESSIONAL Telefon samochodowy Professional

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SBA LAENDERSPEZ. TELEMATIKFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SCA LAENDERSPEZ. TELESERVICEFREISCH. Aktywacja syst. telem. char. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Link nie działa. Przebieg zweryfikujesz dzwoniąc do ASO bądź pisz do użytkownika tomekk ale jego ostatni wizyta była 20.02 więc nie wiadomo kiedy się pojawi.

Opublikowano
po zajrzeniu na forum tez to stwierdzilem wiec ogulnie nie zawracac sobie glowy i szukac dalej czegos innego ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlaczego nie pojedziesz nie zobaczysz nie sprawdzisz?

Takie auta z takimi silnikami nie są zbyt chodliwe bo koszty utrzymania są duże-ot może to tłumaczy jego półroczny zastój w kupnie-sprzedaży.

Opublikowano
no wlasnie jestem umowiony na wtorek i dlatego chce uzyskac jak najwiecej informacji o tym aucie no i wadliwosci tego silnika zeby sie nie wbijac w koszty zbyt duze :(
Opublikowano
Dlaczego nie pojedziesz nie zobaczysz nie sprawdzisz?

Takie auta z takimi silnikami nie są zbyt chodliwe bo koszty utrzymania są duże-ot może to tłumaczy jego półroczny zastój w kupnie-sprzedaży.

Jedz sprawdz to auto,nie sugeruj sie tym ze stoi pol roku bo wiadomo jak dzisiaj ciezko sprzedac autko.Ja juz sie pol roku bujam i ciezko o telefon wogole,chyba ze mam cene za wysoka :mrgreen:

Opublikowano
Ja akurat nie sugeruję żeby odpuszczać ten egzemplarz bo stoi pół roku- pojedz i obejrzyj a jak się za bardzo nie znasz to weź ją na przegląd do jakiegoś serwisu. Stoi długo bo w porównaniu do reszty ofert z allegro cena jest dość wysoka( na początku była wyceniona na 58tyś.) i być może w tym tkwi sekret jej długiego stażu w ogłoszeniach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no wlasnie jestem umowiony na wtorek i dlatego chce uzyskac jak najwiecej informacji o tym aucie no i wadliwosci tego silnika zeby sie nie wbijac w koszty zbyt duze :(

Wszystkich wadliwości silnika na miejscu raczej nie ma szans wychwycić, najważniejsze jest aby check engine był w stanie spoczynku :mrgreen: i aby wszystkie elektrozawory pod kołami vanosów były podpięte bo wystarczy jeden z nich wysunąć aby silnik wszedł w tryb awaryjny, podnosi wtedy zawory ssące na jałowym wyżej i valvetronic jest SUPER :mrgreen: sprawdź dokładnie wycieki spod dekla, rozrządu i pompy vacum, skrzynia to kolejny temat rzeka w takim aucie, od sprzęgła hydrokinetycznego się zaczyna a na mechatronice kończy. Ja walczę z tematem valvetronica w e65 750i już 5 miesiąc, wpakowałem ponad 7tys zł , auto było już u wszystkich wielkich mechaników tego forum, wszyscy się poddali :duh: Teraz na placu boju jest tylko Ona i Ja :8) Auto ma felgi o nieodpowiednim ET ( za duże ET) nie chce mi się szukać z jakiego są modelu .

Opublikowano
z targowalem na 48 ale bez tych felg na ktorych stoi mam dostac pospolite od e60
Opublikowano
Myślę że to dobra cena jeśli nie wyjdą poważne kwiatki. Bogata wersja, ma to co powinna mieć w wyposażeniu- trzymam kciuki żeby nie okazała się miną i mam nadzieję że we wtorek staniesz się jej włąścicielem :)
Opublikowano
dzieki PAVKO zobaczymy chociaż z jednej strony mam mieszane uczucia co do tego wypasu czy aby nie awaryjny jest za bardzo bo w mojej e39 praktycznie nic sie nie działo. a w ciagu 8 lat ani razu nie zapalil sie check.Jutro jade do servisu co by sprawdzili po vinie historie :D
Opublikowano
No e60 niestety nie jest tak trwałe i małokłopotliwe jak e39 ale tak to już jest że motoryzacja idzie w takim a nie innym kierunku. Nie wiem jak wyszłoby porównanie awaryjności 545 z 530d ale wydaje mi się że benzyna wychodzi wtedy korzystniej. A popatrz ile 530 jeździ po naszych drogach. Nie bój się i jak ok to kupuj ( 545 fajnie wciska w fotel :D )
Opublikowano
A jak ze spalanie tak realnym slyszalem ze te silniki wbrew pozorom nie pala tak duzo np mam jeszcze jeepa granda z 97r 4.0 i pali kosmicznie 22 lpg oczywiście jak cisne ale srednia pokazuje 19 pb.Moja e39 pali naprawde malo bo 12 13 gazu po miescie trasa 8--9 wiec nie jest zle.Mam jeszcze mesia c 203 2.0 kompresor i pali tyle co e39 wiec masakra bo nie idzie jak betka a kupilem go w kwietniu zeszlego roku i mam go juz serdeczne dosc ostatnio poleciala pompa paliwa alternator i tylny most koszty nieduże ale czas i wkurw...e 2 razy w miesiacu pali sie check wiec caly czas worze kompa co by go kasowac caly czas ten sam blad.Dlatego wole juz dmuchać na zimne :mad2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak ze spalanie tak realnym slyszalem ze te silniki wbrew pozorom nie pala tak duzo np mam jeszcze jeepa granda z 97r 4.0 i pali kosmicznie 22 lpg oczywiście jak cisne ale srednia pokazuje 19 pb.Moja e39 pali naprawde malo bo 12 13 gazu po miescie trasa 8--9 wiec nie jest zle.Mam jeszcze mesia c 203 2.0 kompresor i pali tyle co e39 wiec masakra bo nie idzie jak betka a kupilem go w kwietniu zeszlego roku i mam go juz serdeczne dosc ostatnio poleciala pompa paliwa alternator i tylny most koszty nieduże ale czas i [bAD]...e 2 razy w miesiacu pali sie check wiec caly czas worze kompa co by go kasowac caly czas ten sam blad.Dlatego wole juz dmuchać na zimne :mad2: :mad2:

Na twoim miejscu szukalbym 530i (lub 530d - jest ich więcej) :) no i koniecznie nie od handlarzyn tylko osob ktore jakis czas uzykowaly swoje auta :) ps. a na pakiet startowy trzymaj sobie w zanadrzu 4-6k pln

Opublikowano
ten chłopina ma 3szt e60- 530i (258), 525d 2007 i tą 545. Na wszystkie ma wyśrubowane ceny i z wszystkimi się buja od pół roku minimum, ogłaszane na przemian. "Auto ekstraklasowego piłkarza"....czytaj nażelowanego głąba bez wykształcenia ;)
Opublikowano
Jedz i oglądnij prawda jest taka ze ludzie szukaja 5 do 40 tys z tego co sie tu na forum pojawia wiedz moze nawet nikt sie nie pokusił obejżec :D
Opublikowano
Witam , zdala od tego silnika !!!! Wpisz sobie na yt engine n62 a jak masz jakieś pytania to pisz pw , miałem ten silnik i nigdy kur.... więcej . To bmw było fajne jak było nowe ale nie z takim przebiegiem, za 10 tysięcy nie chciał bym tego silnika
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam , zdala od tego silnika !!!! Wpisz sobie na yt engine n62 a jak masz jakieś pytania to pisz pw , miałem ten silnik i nigdy kur.... więcej . To bmw było fajne jak było nowe ale nie z takim przebiegiem, za 10 tysięcy nie chciał bym tego silnika

Rozwiń temat...

Opublikowano
Juz sobie odpuscilem bylem u fusa i serwisant mi powiedzial o wadach tego silnika i zebym nie wierzyl ze pali 15 17 a tak realnie 20 i jeszcze jedno jak sie zapytalem o zawieszenie to powiedzial ze sa lekkie drgania i to koncowka drazka koszt 45zl wiec sobie tak pomyslalem ze jak tylko ta koncowka to czemu nie zmienil przeciez to tylko 45 wiec szalu niema .Czlowiek u fusa mi wyjasnil ze jakby to byla koncowka to bez problemu by kazdy wymienil i podejzewa ze to wina magla ktory w tym aucie koszuje w aso 10 tys wiec morze dlatego czlowiek zwalil wine na koncowke .I polecil mi wlasnie 530 i najlepiej z silnikiem m54. :D