Skocz do zawartości

[e46] zderzak m-pakiet ori czy zamiennik i co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bardzo duży dylemat. Chce do swojej bawarki założyć zderzak M-pakiet przód i szukać oryginalnego czy może być coś takiego:

http://allegro.pl/zderzak-przedni-bmw-e46-m-pakiet-halogeny-cena-i4002481422.html

http://allegro.pl/zderzak-halogeny-bmw-e46-98-05-m-pakiet-m3-i3971926713.html

tył planuje ten:

http://allegro.pl/zderzak-tyl-bmw-e46-m-pakiet-touring-i4003267703.html

co jeszcze prócz przedniego zderzaka będę musiał wymienić?

A jak sadzicie to jest ori czy nie ?

http://allegro.pl/bmw-e46-sedan-kombi-m-pakiet-przedni-zderzak-i4021463406.html

Opublikowano

Ja wiem że nowego za takie pieniążki nie kupię ale używkę dobrą myślę że tak, aby miał kratkę listwy hokejowe i może halogeny ale to już mogę dokupić oddzielnie,

i tak przecież będzie lakierowany to jego stan na moment kupna to żeby nie był jakiś mocno spawany i połamany

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam jako,że nie odszukałem poprzedniego tematu to podczepię sie pod ten

dotarł zamiennik m-pakiet inaczej nazwę m-pomyłka :mad2: o ile zderzak jest faktycznie z polipropylenu bo można nim wyginać jak się chce to wszystkie zaczepy itp pozostawią wiele do życzenia... nie równe bolce(zaczepy)jeden mniej nadalny drugi wiecej ten co mniej to już kratka gorzej się trzyma bo NIE MA CZEGO o ile kratka środkowa siedzi okej to montaż halogenów...te czarne obejmy jak wskoczą to nie nie na wcisk tylko latają w prawo i w lewo.. tak samo halogen jak się włoży to odstaje od obejmy :mad2: jadę ze zwrotem zderzaka za tydzień.Kupiony w Katowicach bo akurat byłem przejazdem a za tydzien też będę więc zwracam i zakładam oryginalny używany

nie ma co pajacować.Albo komplet m-pak albo wcale.Założe przód i przyjdzie sprzedaż auta i już będą cyrki nowe chłodnice nowy zderzak itp

Opublikowano

e tam chłodnica wody DENOS-480ZŁ Lepsza niż behr..behr 420zł

intercooler NISSENS 450ZŁ i chłodnica klimy Nissens 350zl

jak widac nie jest to półka niska a najwyższa :norty:

Opublikowano
Witam jako,że nie odszukałem poprzedniego tematu to podczepię sie pod ten

...

więc zwracam i zakładam oryginalny używany

nie ma co pajacować.Albo komplet m-pak albo wcale.Założe przód i przyjdzie sprzedaż auta i już będą cyrki nowe chłodnice nowy zderzak itp

Nie wierzę, Staszek, to Ty? Odkopujesz temat zamiast zakładać nowy i w końcu piszesz do rzeczy, tak jak wszyscy Ci doradzali od początku. To nie możesz być Ty...?

Dobrze. Lepiej późno niż wcale.

Opublikowano
Stachu tylko nie zapomnij wrzucic foty jak juz wszystko ladnie wyrzeźbisz, bo Twoje auto zapewne sni sie po nocach polowie forum :D
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-e46-m-pakiet-m3-zderzak-przod-m-tech-i4502240153.html

Polecam ten zderzak. Jest to firma, w której pracuje mój znajomy. Sa one bardzo dobrej jakości ( lakiernicy mówią, że nawet lepiej przyjmują nowy lakier niż używki).

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nic glupszego dzisiaj nie uslysze / przeczytam, wiec ide spac.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
http://allegro.pl/bmw-e46-m-pakiet-m3-zderzak-przod-m-tech-i4502240153.html

Polecam ten zderzak. Jest to firma, w której pracuje mój znajomy. Sa one bardzo dobrej jakości ( lakiernicy mówią, że nawet lepiej przyjmują nowy lakier niż używki).

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nic glupszego dzisiaj nie uslysze / przeczytam, wiec ide spac.

Firma juz działa kilka naście lat i nie dostała żadnego wzrotu. Ludzie sobie chwalą, a szczególnie wysyłają paczki do Niemiec. Wiec nie wiem o co ci chodzi. Kiedys mieli cały pakiet.

Opublikowano

@darek19993 marna reklama synu, jeszcze gorszego g owna co stasiu kupił

ja napisze swoją wersje - przestrzegam nie kupujcie zderzaka od uzytkownika allegro autotipLubin (ul lublinska, miasto lublin - gdyby zmienili nick na allegro)

dziadostwo, szkoda gadac, odlew nie pokrywający sie z oryginałem, nic nie pasuje, strata kasy i nerwów, robią problemy ze zwrotem, klient sie nie liczy

pozdr. :nienie:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Firma juz działa kilka naście lat i nie dostała żadnego wzrotu. Ludzie sobie chwalą, a szczególnie wysyłają paczki do Niemiec. Wiec nie wiem o co ci chodzi. Kiedys mieli cały pakiet.

Tak tak, mieli kiedys, normalnie lepsze od oryginalu, wiec przestali produkowac, tak im zchodzil towar, zwlaszcza w Niemczech. Tak, lakiernicy mowia, ze normalnie lakier jak widzi ta podrobe, to sam sie kladzie, uprzednio zdjawszy majtki przez glowe.

Idz z takimi tekstami, bo cytujac klasyka = "zajady mi pekaja" i dostaje zadyszki ze smiechu. Co to powiedz za powazny producent, ktory nic nie mowi o sowim produkcie? Ani informacji jaka jest uzyta mieszanka tworzywa, ani o metodzie wytlaczania, ani o grubosci skorupy, ani o tym jak zamocowane sa slizgi, ani informacji, co to za podklad polozony, ani zdjec ze zdjetymi listwami czy od tylu.

Co, tajemnica spowiedzi?

Predzej nie ma sie czym chwalic.

To jest gowno, i jak kazde tego typu gowno kupuja i montuja u siebie ludzie pokroju staszka - zamieniajac powoli swoj wehikul (bo samochodem to naprawde rzadko mozna nazwac) w ulep i takie samo jak ten zderzak gowno. Im mozesz ciemnote wciskac, ale reszta jest ogarnieta.

Wiec ciemnote wciskac to my, a nie nam.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Pojechałem jednak dzisiaj do Katowic i zderzak oddałem... szkoda,czasu i kasy na te zamienniki

Minusy:

Odlew

Mocowania(kratki,oprawek halogenów,halogenów) pozostawia wiele do życzenia

wszędzie widac na zderzaku jak by ktoś nożykiem go wycinał...na każdej krawędzi wystają odlewy....

Halogeny:na zdjęciach ładne czarne duże...w rzeczywiśtości ładne ale wtytki w te co wtyczka wchodzi jedna w bok druga dobra...trzeba samemu naprostować...halogeny pokryte sreberkiem które pewnie za niedługo zejdzie

Plusy:

Materiał :Polipropylen... można wyginać zderzak jak się chce

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stasiu, Stasiu..i po co było tak się "mondrzyć"? :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

znalazłem w fajnym stanie zderzak ori używany plus u tego kolesia nadkole małe ori używane+osłona górna silnika :D

:twisted:

tak,że jak m-pak to ori..chyba,że jeszcze z ABSU ale nie będę eksperymentował :norty:

Panowie mam takie pilne pytanie jak poznać,że zderzak jest szpachlowany?? przykładowo zamawiam zderzak przychodzi mi i jak poznać??

Opublikowano

Zderzak ori używany zwykły zamówiony 600zł kompletny srebrny.. zderzak+belka+halogeny+wszystkie kratki na dole te spoilerki

Zostaje mi z grubszych rzeczy:

Wlot powietrza główny 180zł wlot na tarcze p i l po 85zł szt OE BMW a do m-paka 175ZŁ szt i tyle reszta to spinki,śrubki itp

aha i nadkole małe prawe i lewe

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To na kiedy planujesz wielki wyjazd z podwórka? :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pojechałem jednak dzisiaj do Katowic i zderzak oddałem... szkoda,czasu i kasy na te zamienniki

Minusy:

Odlew

Mocowania(kratki,oprawek halogenów,halogenów) pozostawia wiele do życzenia

wszędzie widac na zderzaku jak by ktoś nożykiem go wycinał...na każdej krawędzi wystają odlewy....

Halogeny:na zdjęciach ładne czarne duże...w rzeczywiśtości ładne ale wtytki w te co wtyczka wchodzi jedna w bok druga dobra...trzeba samemu naprostować...halogeny pokryte sreberkiem które pewnie za niedługo zejdzie

Plusy:

Materiał :Polipropylen... można wyginać zderzak jak się chce

To maly krok dla ludzkosci ale ogromny... skok dla Staszka :wink:

Gratuluje... chyba pierwszego sensownego postu do tematu, oby tak dalej :cool2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
trochę mi szkoda :twisted: bo m-pak z przodu to już auto agresywniej wygląda ale.... jak mam dziadostwo kupić itp to lepiej już serie założyć i tak zrobię bo ori zderzak zamówiony do malowania