Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zastnawiam się nad autem, lecz nie wierze jak ktoś pokazuje taki przebieg przy 12 letnim aucie i spalasnie 9-10 litrów ;)

link : http://allegro.pl/bmw-e46-316i-2002-benz-gaz-stan-idealny-167tys-km-i4005981140.html

VIN podam niedługo,

co do tego co zauważyłem na fotkach to wydaje mi się iż odstaje przy prawej krawędzi z tyłu zderzak od listewki pod lampą

na ostatnich zdjęchac widać nawet ten VIN ale nie mogę odczytać ostatnich cyfr..

co myślicie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebiegu nie kwestionuj dopóki nie zobaczysz auta z tym bywa różnie i na to nie ma reguły że ma mieć akurat tyyyyyle czy tyle, z jego spalanie też się nie śmiej bo te jednostki naprawdę bardzo mało potrafią spalić. Auto wygląda ładnie i czysto, jest niesamowicie ubogo wyposażone a w zasadzie w jego przypadku słowo "wyposażone" już jest sporym nadużyciem :wink: Gumowa kierownica czy brak halogenów to już troszkę cios poniżej pasa że o braku BC , podłokietnika czy PDC nawet nie wspominam ale jeśli Tobie to nie przeszkadza bo akurat najważniejszy jest ogólny stan auta i jego bezwypadkowość (co akurat rozumiem i popieram) to myślę że warto go obejrzeć.
Opublikowano

chciałbym po prostu znaleźć autko w miare dobrze utrzymane i zdrowe, akcesoria i wyposażenie to drugoplanowa sprawa..

VIN do aUTA : EBAAY31090CK12937

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBAAY31090CK12937

Kod typu AY31

Typ 316I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N42

Pojemność skokowa 1.80

Moc 85

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2002-09-18

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Wyposażenie seryjne

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Ktoś poszedł na całość i radio wymienił :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pewnie nikt nie inwestował w autko :) opłaca się za taką cene?

Tego na odleglość nikt Ci nie powie, to czy auto jest warte swej ceny można stwierdzić po dokładnym obadaniu na miejscu, pamiętaj że najwięcej kosztują później rzeczy których na zdjęciach nie widać czyli cały stan techniczny :wink: Tej na zdjęciach raczej nic nie dyskwalifikuje więc pojechałbym obejrzeć.

Opublikowano

Witajcie

dzisiaj oglądałem to autko,

podjechał i wszystko wygląda niby ok ale..

auto wysprzątane na glanc, nawet kurzu nie widać a to troche dziwne jak ktoś tym jeździ na codzień..

Blacharka :

z tyłu w bagażniku widać spawy na łączeniach czyli pewnie był uderzony. Najprawdopodobniej był uwalony tył i prawy bok.. z tego co dalej to drzwi tylko chyba jedne jak się zamyka to ładnie wchodzą reszta jakby skrzeczała przy zamykaniu jakby były nie do końca dopasowane do niego co tym bardziej mnie kieruje na to iż był on bity :/ przy 60 km/h zaczyna wiatr świszczeć w drzwiach prawych od pasażera.

Drobne przetarcia to raczej norma ale z rdzy to raczej nie widać nic bardzo rażącego.

Elektryka :

Przy odpaleniu autka, pojawiają się kontrolki silnika i oleju lecz "właściciel" stwierdził żeby się nie przejmować bo to błędy których nie zdążył skasować, następnie ciągle świecąca kontrolka AIR-BAG po której też stwierdził żeby się nie przejmować bo to występuje co jakiś czas :D hehe, i że 2 dni nie świeci i potem 1 dzień świeci.. jakoś tak mówił :P Aha.. i że to wina kabli pod fotelem bo jak rusza kablami to niby to znika.. a zamotał z tym tak że sam się pogubiłem ;P wiem jedno że stwierdził że nie miał czasu z tym zrobić bo zimno..

Wyposażenie :

Ubogie jak sami zauwazyliście :) Jedyne co ma to klimatyzację, kontrole trakcji DSC, czujki parkowania, poduszki powietrzne ( nie wiadomo czy w ogóle działają )

Uwagi :

Gość w swojej historii był bardzo przekonywujący ale jako że trzeba zrobić dobry wywiad zaczął się gubić powoli :)

Jak zapytaliśmy o właściciela to motał że niby jego ale nie jego bo jego kolegi ale że to przeszłość i tak zaczął :) Potem jak zapytałem od kiedy to auto jest w Polsce to stwierdził że 1,5 - 2 lat a jak zobaczyłem w dowodzie to wbita pierwsza rejestracja w PL na marzec 2013 :) więc już ściema kolejna.. Opon nie dorzuca bo stwierdził że poprzednie letnie były tak zniszczone że wyrzucił :) hehe

Ponadto co wyżej napisałem jak się przejechaliśmy to rzeczywiście zawieszenie super chodzi, autko cicho pracuje bez szwanku, tylko razi ta idealność w utrzymaniu i gość który w ogóle nie zna tego auta co było można odczuć przy jeżdżeniu..

Co myślicie :>? aha.. gość mówi że zrobi przegląd na dniach i opuścić może max 1000 zł :)

Liczę się z tym że nie znajdę auta idealnego, dlatego pytam was czy warto dać 18 tysięcy za takie autko ? Liczę na wasze opinie ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
takie wycieczki to na priv albo w odpowiednim dziale.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały