Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Byłem parę miesięcy temu oglądac 545 u tego handlarza, więc mogę co nieco powiedziec. Więc tak: budynek, który widzisz w tle to dwustanowiskowa myjnia, wybudowana za stodołą (pewnie z jakiejś unijnej dotacji), ogólnie jak przyjeżdżasz pod podany adres to wpadasz w szok że taki ładny budynek stoi w takim chlewie. Yebie wszędzie gnojówką na podwórzu :). Wyłazi mietek w czapce na czubku łba, w gumiaczkach i na pytania odpowiada "tak", "nie" "nie wiem". Ogólnie gadać mu się nie chce, jego wspólas to z kolei rasowy łysy dres żywcem wyjęty ze stuningowanej e36. Jeśli chodzi o auto, które oglądałem (i kilka innych przy okazji), to na duży plus działa fakt, że faktycznie były w ori lakierze. Jedna 545 miała lakierowane drzwi, druga była cała czysta. miały komplet kluczy i książek, tak więc gość raczej kluczyków nie kolekcjonuje, jak ma to oddaje. Auta były bardzo namiętnie wypolerowane, wymyte i uprane w perwolu, w bagażniku wręcz stała woda, na osłonach silnika to samo. Stał też dieselek na placu, z obszytą kierownicą i lakierowany dookoła. Odnośnie dieselka bez bicia się przyznał, że zdjęte z blatu 80tkm (wiedział że tylko benzyna mnie interesuje, zarzekął się że wszystkie inne nie kręcone, a tamten ruszony tylko dlatego, że polacy się boją jak jest 270 przebiegu, a kierownica nie była nawet starta, tylko zarysowana w jednym miejscu, jakby od cygańskiego sygnetu :)). Jedna 545 miała 240tkm, druga 210tkm. Obie wyglądały na ori przebiegi, miałem kilka bmw w tym dwie e60 z przebiegami 150-350 tkm więc śmiem twierdzić, że nie były kręcone. Mógł śmiało ustawić po 170 tkm w obydwu i też by się bardzo nikt nie czepił, ale miał książki niechińskie więc nie było sensu. To tyle o samym gościu i o jego samochodach, auta w sumie trzeba przyznać były niezłe, ale poziom obsługi i przewracania oczami po 3 min oględzin działał mega zniechęcająco. Ważna kwestia: fury sprzedawane na niemca! Jak zacząłem płakać, że opłaty drogo wyjdą to miały się zamknąć w 4 tys pln, jak mu powiedziałem że dopłacę i niech fakturę wystawi, to nagle opłaty wychodziły 6tys pln :) Tak więc nie pohandlowaliśmy, aczkolwiek samochodu od niego bym nie skreślał
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało :wink: auto kupione :D
Opublikowano

Uśmiałem się z wcześniejszego posta Dexxa w którym opisywał wizytę u tego gościa.

Wszystko co opisał to w 100% prawda. Opis właściciela aut, samych aut i całego "obejścia"

Dla mnie priorytetem był stan samochodu i mogę powiedzieć, że o ile kiedy zobaczyłem podwórko właściciela chciałem wracać to później było już tylko lepiej :D

Poza malowanymi drzwiami kierowcy i prawdopodobnie prawym błotnikiem( 185um) auto całe w ori lakierze i co najważniejsze serwisowane do samego końca w jednym serwisie (co sprawdził 320SI) . Póki co przejechałem autem ponad 500km i samochód śmiga aż miło. To moje pierwsze BMW po dwóch Hondach i największe zaskoczenie to prowadzenie się tego auta :norty: Coś mi się wydaję, że z tą marką zwiąże się na dłużej o ile oczywiście obecne auto nie będzie mnie zbytnio stresować nieplanowanymi wydatkami. Póki co wszystko działa jak należy i żadnych wad ukrytych nie zauważyłem bo kończących się klocków i uszkodzonej opony do nich nie zaliczę. Ogólnie więc co do auta to duży plus a co do handlarza to chyba też (choć faktycznie w kilku punktach odnośnie wyposażenia auta delikatnie rozminął się z prawdą).

Co najlepsze chwilę przed nami gość sprzedał A4 więc śmiem twierdzić iż miał albo szczęście albo faktycznie auta które ma są w fajnym stanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
daj znać jaką akcyzę policzyli.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.