Skocz do zawartości

Ciekawe oferty z allegro - e9x

Lukas G

Rekomendowane odpowiedzi

Opony za duze ale za ta kase to nawet same felgi sie oplaca

Tyle, że to nie od tego auta koła.

Zdecydowanie odradzam kupowanie kol które maja inne parametry niż to przewidziane fabrycznie. Każdy cm odstępstwa w ET to ogromne różnice w pracy zawieszenia

Z tym ET to nie przesadzaj. Nawet BMW ma felgi o roznym ET do tych samych modeli.

Co do samych felg to jest to zestaw dedykowany do e60 - podejda do e9x m3.

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Tutaj je znajdziesz - wzor 269. Ogolnie najlepiej zadzwonic i poprosic o dokladniejsze zdjecia wewnetrznej strony felgi. To felgi nieczesto widywane na e60 wiec moze ktos kupil z e90 i sa za male i dlatego tak tanio sprzedaje. Tak tylko gdybam...

Wlasnie dlatego felgi maja rozne ET do tego samego modelu ze maja rozne rozmiary a przede wszystkim szerokość felgi. Dzieki jednoczesnej zmianie ET można wyprodukować felgę tak by miała środek opony we właściwym miejscu. To wszystko jest bardzo dokładnie policzone i bardzo ważne.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ważne jest ET, szerokość oraz rozmiar.

8 cali przód, 9tył. Czekam na info odnośnie et. Ale z katalogu wychodzi ze te rozmiary były tylko.dla et.37 i 39 więc dla e 90.

Zastanawia mnie tylko czemu tak tanio.

Sprawdz czy to nie kopie po prostu sa takie nawet z napisem koszt grawerki jest dosyc niski albo krzywe.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Gdzie napisane jest ze tanio? Opcji kup teraz - niewidze, a licytacja jest od 2,5 tysia, opcja bez ceny minimalnej moze byc zludna. Na Zdjęciach widac rozmiar osadzenie i szerokosc. Szczerze watpie czy pojda za minimum. Warto jednak spróbować jesli komus podoba sie ten wzor felgi ;-)

dzwonilem, podobno ori i proste.

Wydaje się , że i tak minimalna cena jest za niską...

Dziwne, że właściciel dał o wiele wiecej i teraz wystawia z taką cena minimalna.

Nie mogę doczytać na tych zdjęciach jakie jest et.

Czekam na info od właściciela.

Musiałbym tylko wymienic opony. Te są tylko roczne jak.z opisu wychodzi, więc bym je sprzedał bliżej lata.

Sprawdz czy to nie kopie po prostu sa takie nawet z napisem koszt grawerki jest dosyc niski albo krzywe.

Jak sprawdzić czy to ori, czy replika? Do Słupska mi się nie uśmiecha jechać :wink:

a powiedz mi Wlodi bo sie znasz jezeli mialbys wybierac performance do E9X albo te ktore zlinkowales ktore bys wzial ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Felgi BMW Performance 245/40/19 275/35/19 jak nowe

http://allegro.pl/showItem2.php?item=4847534556

A więc tak. Dostałem zdjęcia od sprzedającego z których wynika, że są to felgi pasujące do e90. Dwie 8 cali z et37 i dwie 9 cali z et39.

Na zdjęciach widać też numery bmw 6781047 i Bmw 6781046 więc wychodzi na to, że ori

przykład

http://imgur.pl/i/00013/s6v8p4x5rfak.jpg

http://imgur.pl/i/00013/1gplj8jm70qy.jpg

Teraz tak jak bym je wylicytował, właściciel chcę wpłatę na konto i dopiero wysyłka, czego ja nie widzę i mu powiedziałem. Więc zaproponował wpłatę na konto 100zł za przesyłkę opon, żeby nie był w plecy jak nie odbiorę i reszta kasy za pobraniem. Myślicie, że jest wszystko ok? Powiedział też co mnie zdziwiło, że chcę 100zł.ponieważ jak on wyślę, a ja otworzę paczkę i coś mi się nie spodoba i nie odbiorę jej, to mu kasa za przesłanie przepada. Ale czemu niby miałbym jej nie odebrać jeśli felgi są zgodne z opisem? Nie jestem zbyt podejrzliwy? Co Wy na to?

Jeszcze jedno co oznaczają te oznakowania na felgach?

http://imgur.pl/i/00013/diwz1lwbhgaf.jpg

Edytowane przez kkamo84

• Zasłużeni forumowicze
dobrze,że jesteś podejrzliwy,ale z drugiej strony facet też może nie wiedzieć czy nie ma do czynienia z kimś niepoważnym i chce się jakoś zabezpieczyć. może poszukasz kogoś z forum kto jest na miejscu i by ci pomógł w tej transakcji.

Więc zaproponował wpłatę na konto 100zł za przesyłkę opon, żeby nie był w plecy jak nie odbiorę i reszta kasy za pobraniem

Dobrze gosc kombinuje.

Jesli ty bys nieodebral paczki (a roznie to wyglada) to zaplacil by podwojne koszty (za wysylke do ciebie w jedna strone i za powrot paczki spowrotem)

Calkiem zdrowy uklad (jak beda w stanie niezgodnym z opisem to tracisz 100zł i nieodbierasz przesylki). Lepsze to niz wplacenie 2500tys w ciemno, potem odsylanie i czekanie na zwrot kasy.

Choc najlepiej by bylo jakby je ktos obejzal.

• Moderatorzy
Jak chodzi o opony to klikaj kup teraz i plac przez payu. W razie czego allegro oddaje kase. Mialem kiedys sytuacje kiedy zostalem oszukany i dostalem zwrot. Warunki sa takie ze gosc musi miec chyba przewage pozytywow nad negatywami. Poczytaj o programie ochrony kupujacych.

Jak chodzi o opony to klikaj kup teraz i plac przez payu. W razie czego allegro oddaje kase. Mialem kiedys sytuacje kiedy zostalem oszukany i dostalem zwrot. Warunki sa takie ze gosc musi miec chyba przewage pozytywow nad negatywami. Poczytaj o programie ochrony kupujacych.

Możesz zapłacić również poza PayU a program ochrony kupujących i tak Cię obejmuje.

Bez znaczenia jest forma płatności z twojej strony. Wystarczy dowód wpłaty pieniędzy na podane przez kontrahenta konto.

Jeżeli sprzedający ma przewagę negatywów nad pozytywami, jego konto jest automatycznie blokowane.

Jeżeli ktoś z was się naciął na oszusta, chętnie doradzę i pomogę.

Sam korzystając z allegro zostałem raz oszukany na 8000 tys zł.

Pieniądze odzyskałem. Wypłaciło mi je allegro a ja sprawę skierowałem do prokuratury.

Nie jest to wcale tak trudne i skomplikowane jak mogłoby się wydawać.

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg

Czyli jakbym wylicytowal te felgi, to bez problemu przelewać kasę na konto i nie bać się, że ja stracę tak?

Ale z drugiej strony gdy sprzedający daje opcje wpłaty tylko 100zl.na poczet wysyłki i resztę za pobraniem, to chyba i tak jest bezpieczniejsza opcja?

Ja bym bral opcje nr2 (wplata 100zl)

Przychodza kola sprawdzasz przy kurierze-odbierasz lub nie (robisz zdjecia niezgodnosci z opisem)

Potem domagasz sie zwortu poniesionego kosztu wysylkiu (100zł) za niezgodnosc aukcji ze stanem faktycznym.

Generalnie chyba lepiej walczyc o 100zł niz 2500tys (ale to tylko moje zdanie)

Zwykle tak jest, ze dla sprzedajacego uzywane opony nadaja sie na 2-3 sezony hehe /nawet jak na jeden niewystarcza realnie

Edytowane przez Lendio