Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam : Czy wie ktos może kiedy bedzie zniesiona blokada antytuningowa , posiadam BMW F10 520D mam wsadzonego boxa i moc podniesioną do 195 koni z tego co mi wiadomo nie można z powodu blokady zakładac chipa do tego silnika . W poprzednim moim aucie BMW e60 bez problemu na zwykłym chipe ( nie box ) miałem 215 koni i 450 niutków i auto o niebo lepiej sie odpychało niż terażniejsze F10 na boxie . Prosze o info .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ziptuning robi programowo (215KM) i boksem (218KM) więc zostało to już roztańczone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dowiadywalem sie bezposrednio z ziptuning.nl i dla silnikow wyprodukowanych po 2011 roku z serii F nie oferuja indywidualnego chipa - moga ale nie daja gwaracji co i jak - dzis dostalem oferte na moje autka X1 i seriia5 : chip box za prawie 7 tys zl dlatego nie wiem kto ma informacje iz sa robione.

MAil:

Dear Mr. Matysik,

Is your car missing power and acceleration? Does your car also need some more torque? Do you also want to mount your own tuning? We got the solution for your problem!

What does ZIP means for your BMW 5 series 535d 313 HP F10/F11 (2011->)/ yours X1 20xd ( 2011->)?

ZIPtuning DynoWith the External ECU and ZIPflash of ZIP, your BMW will be faster, more comfortable and more efficient. Overtaking cars will be easier and also pulling a caravan won’t be a problem anymore. In short, you will enjoy your daily driving way more with ZIPtuning.

With an efficient driving style you could also save up to 8% on diesel.

What's the price?

Experience your customized tuning for 1640 euro,- including VAT. The shipping costs are determined by your location after you have ordered our tuning.

How long does the delivery take?

A customized tuning that you can mount yourself takes us several days to produce. You can expect the External ECU and the ZIPflash within 2 weeks.

How do I order the Do-It-Yourself tuning?

You can contact us to order the tuning, we will then begin the production of a tuning you can mount yourself. Press the button below to order the External ECU or ZIPflash. You can also order by e-mail. Within 2 weeks you will receive the tuning.

Would you like to have custom made ​​software for your car? More power and torque? Do you also want to mount the tuning yourself?

Order our tuning now and experience the full potential of your car.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Faktycznie spojrzałem na pierwsze lata produkcji, odgórnie zakładając, że masz takie auto, a nie młodsze. Mój błąd.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawszą sprawą niż box za 7 tyś jest oryginalny PowerKit - wychodzi trochę taniej i nie traci się gwarancji.
Opublikowano
A ten ZipTuning to tylko za granicą ?

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Rozmawiałem z gościem z firmy V-tech od nas z Krakowa i jak na razie nie maja pojecia czemu blokada jeszcze nie jest zdjeta i czemu to tak długo trwa , także pozostaje sie pomęczyc na boxie i czekac na ruch ze strony BMW .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pytałem w Kreatorze Mocy o 740xd 2013 i podobno już "temat ogarnięty". Więc może dla 520d też?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Też słyszałem, że temat rozpracowany, ale jeszcze nie rozmawiałem osobiście z osobą, która ponoć się tym zajmuje tu w Łodzi.