Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dziś rano odwiozłem moją żoneczkę do pracy. Wróciłem do domku, zamknąłem drzwi z kluczyka. Po dwóch godzinach do samochodu i .... nie da się go otworzyć. Kluczyk luźno obraca się o 90 stopni w lewo i w prawo, ale reakcji na odryglowanie nie ma żadnych. Od razu napiszę, że opcja otwarcia z pilota nie wchodzi w rachubę a i akumulator jest nowiutki. Proszą o pomoc: 1) jak dostać się awaryjnie do samochodu (mam tam klucze do pracy) 2)co mogło się stać z wkładką?

Dzięki za ewentualną pomoc

Opublikowano

Nigdy nie zwróciłem uwagi, ale od pasażera nie da sie otworzyć kluczykiem?

Może da sie otworzyć okna z kluczyka? Szyba bagażnika też się nie otworzy.

Znalazłem jeszcze.

Odłącz akumulator i spróbuj przekręcić kluczykiem o 90 stopni w lewo (musisz pokonać taki opór). Jeśli drzwi się otworzą to jest wina modułu (bo z podłączonym aku nie daje sygnału otwarcia do zamka).

Jeśli się nie otworzy to wina mechaniczna.

Tylko, że trzeba dostać się do auta i odłączyć akumulator.

Opublikowano
mocno wepchnij kluczyk do zamka, prawdopodobnie nie whcodzi do konca i dlatego sie kreci w kolko, tez raz tak mialem.
Opublikowano
No też już tak myślałem. On nie tyle kręci się w koło, co wykonuje tylko luźny obrót w lewo i w prawo o kąt 90 stopni. Nie ma żadnego oporu. Mówiąc szczerze, głębiej wepchnąć się nie da :(
Opublikowano
A jak przekrecisz ten kluczyk, nie probowales przytrzymac go w tej pozycji pare sekund? Nie otwiera szyb?
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano

Kiedyś odnośnie E34 napisano: dojść do drzwi pasażera wsadź kluczyk, lekko złap za klamkę i unieś troszkę i próbuj przekręcać kluczyk jak byś otwierał zamek tak kilka razy jak kołeczek będzie wychodził do góry to podnoś klamkę i przekręcaj kluczyk , delikatnie aż otworzą się to jest awaryjna metoda otwierania naszych auta.

Może komuś sie to przydać.

Gdzieś indziej ktoś pisał że należy kręcić kluczykiem kilka razy w kółko aż nagle napotkasz na opór.

Łap sie wszystkiego w końcu musisz otworzyć.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
No dzięki, jeszcze i tej metody popróbuję ... ale na rano zamówiłem licencjonowanego "otwieracza" i mam nadzieję, że podoła.

D*pa zbita, szyba zbita ... wkładka naprawiona .... łączny koszt 220 pln.

To samo bym, ci zrobił bez licencji :p

Opublikowano
Wkładka zamka do wymiany, a co do pilota, to przekaźniki do przelutowania. Otworzyć auto możesz otwierając szyby pilotem o ile elektryczne szyby Ci działają :)
Opublikowano
To może nam daj namiery jaki to był profesjonalista żeby go nie zamawiać co by nam nie zrobił tak :
szyba zbita

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Nie nie ... spokojnie. Szybkę sam wybiłem. Już samochodzik po naprawie, przekaźniki sprawdzone i działają, a ryglowanie z kluczyka nadal nie. Ma ktoś jakiś pomysł?