Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam takie pytanie..chce sobie ograniczyć EGR disem o 30% lecz znalazłem opinie ludzi co mówili,że minimalnie się dól poprawił ale za to góra się pogorszyła,że nie ciągnie jak trzeba w górnym zakresie... czy to prawda?
Opublikowano

nie wiem kto pisze takie bzdury

na gorze i tak egr jest zamkniety nawet jak nie masz go ograniczonego

ograniczenie spowoduje wolniejsze nagrzewanie silnika, minimalnie lepszy dół, więcej świeżego powietrza i mniejsze syfienie kolektora

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
czyli śmiało można ograniczyć o 30%??? a Ty kolego masz ograniczone??

Tak, można ograniczać. Mam ograniczony EGR, tyle że w przedlifcie można operować większym zakresem regulacji do 78mg/suw. W poliftach z tego co paiętam było max 40mg/suw(??). Jeśli się mylę to proszę o poprawkę Kolegów z FLów.

Kolega puzonn doskonale wyjaśnił co daje ograniczenie EGR.

Opublikowano
ok dzięki Panowie...bo tak czytałem i ktoś pisał,że jeżdził bez egr to dół był extra a góra już nie taka jak trzeba,że nie rozwijał płynnie mocy w górnym zakresie
Opublikowano

ja mam ograniczony do 40, wiecej nie da sie

polecam, negatywnie to nie wplynie na silnik

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Tak, można ograniczać. Mam ograniczony EGR, tyle że w przedlifcie można operować większym zakresem regulacji do 78mg/suw.

do 87mg :wink: