Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jako że zbliża się sezon, szukam kołeczek do mojej buni.

Obecnie mam ori 16 na runflatach zimowych, więc to tak zostawię.

Na lato zdecydowałam się na 17".

1.6 da radę, zawias się nie zmęczy a i wygląd będzie lepszy.

W poprzednim aucie śmigałam w tych butach:

http://imagizer.imageshack.us/v2/100x75q90/534/zr6u.jpg

i tych

http://imagizer.imageshack.us/v2/100x75q90/41/4wcn.jpg

Tak, lubię czarne :D:D:D

Ale przeglądając sklepy i zdjęcia wpadłam na to:

http://allegro.pl/17-5x120-nowe-felgi-aluminiowe-tomason-tn1-et35-i3943265938.html

Widziałam na żywo w 18 na golfie i kark skręcały. Myślę, że 17" do E87 będą gitarka co?

8" szerokie (fakt, że wolałabym 7 - 7,5) Et 35 chyba przypasuje

Co na to powiecie? Może jakieś inne propozycje?

( . )( . )
Opublikowano

ja mysle ze 18 cal do jedynki to jedyny sluszny rozmiar na komforcie az tak duzo nie stracisz a 17cal sie zgubi i to sporo :) tak ja mysle

btw :mrgreen:

raz piszesz jako dziewczyna raz jako facet ... wiec jak to jest z Toba :) :lol:

Opublikowano

Ciekawe kółeczko, nie powiem :D w moim stylu.

A tak jak kolega wyzej napisal. 17ki sie gubia w jedynce. Jezdze na takich w zimie i szalu nie ma. Wiadomo, autko wyglada (bo to wkoncu 17ki, a nie 15ki stalowki) ale 18 to faktycznie sluszny wybor jesli komus zalezy na wygladzie.

Co do komfortu - ja roznicy miedzy 17, a 18 nie czuje (moze dlatego, ze obie gumy ROF) :)

Opublikowano

Pozwólcie, że wtrącę swoje 5 groszy.

Paulita, jeździłem przez jakiś czas na 235 z tyłu (225 z przodu) i auto nieznacznie, ale zauważalnie zamuliło (w porównaniu z 225). Na ten sezon zakładam na tył 225 mimo, że obecne są w bdb stanie.

Imho jeśli posiadasz S226A czy inne sportowe zawieszenie, to 18" nie na polskie drogi (a bynajmniej nie na wlkp i zachpom ;)), bo mega tłucze. A właśnie, u mnie po roku jazdy zaczęła trzeszczeć tapicerka i teraz nawet na 16 zimowych radio już nie pomaga :/ Aż mi się ręce trzęsą, gdy pomyślę że muszę się za to zabrać.

Obecnie na lato mam 17" 7J. Moim zdaniem porażającej różnicy na negatyw nie ma. Za to zwróć uwagę na ET, bo ja się zakochałem we wzorze i teraz muszę szukać dystansów :/ ET47 i kółka za bardzo schowane :mad2:

A propos: czy ktoś pomoże? Jaki dystans na tył i przód przy J7 ET47? Opony 225/45/17.

Także moim zdaniem nie zakładaj nic szerszego niż 225. Ewentualny inny wariant: wpuść wirusa :evil: A 17" i/lub 18" najlepiej oceń wizualnie na innej Jedynce.

Opublikowano
jako facet? :D

to, że się znam trochę nie znaczy że facet :P

http://imagizer.imageshack.us/v2/100x75q90/138/etbi.jpg

Nie o komfort się martwię :D ale o to czy 115kucy to uciągnie. Chociaż 90% i tak robię trasy

Jeszcze druga sprawa. 18 Tomasona mają 8,5 cali. Jaka opona na to? 235? Nie będzie przycierało? Nie zrobi się z auta terenówka?

my BAD :) sorry ;) bylem po pracy i zle przeczytalem :)

na tylnia 8.5 bym zalozyl 225 i ladny naciag bedzie :)

moja na 18-stce

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6a046ebceff1b410.html i powiem szczerze ze czasem mam wrazenie ze jest malutka ... gdyby nie rozwazania nad kupnem nad kupnem samochodu rodzinnego to od razu bym bral 19cal ... no ale coz wszystkiego nie mozna miec :)

Opublikowano

cze

po 1 primo ;)

temat kół wałkowany w innym wątku nawet i kliku....

2 te tomasony na moje oko ci do przodu będą tarły

przy 8 calach poszukaj cos w okolicy et40

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokaldnie jestem temat od tego,tomasony fajne do grupy vag :mrgreen:

jak Ci nie zalezy na komforcie zaloz fajna 19 i tylko orginalna bmw ,nie zakladaj jakis tomasonow :mad2:

Gorzej bedzie z uciagnieciem trzeba bedzie twardego konia :P

Opublikowano

kurcze myślałam nad oryginalnymi ale jakoś boję się o ich stan

Nowe to nowe :) Jeździłam na Wolfrace Street Mantis Black, Momo X-43, Momo WinPro Black, nawet jakichś TRW i Dezentach (chyba F) i wszystkie spoko :)

Fakt, że ori wzory BMW są śliczne.

Ten sprzedawca ma pełno fajnych wzorów w różnych rozmiarach

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1830251

pytanie tylko czy oryginały i nie prostowane :/ Mam 50km do Pozka więc nawet osobiście mogę tam podjechać

( . )( . )
Opublikowano

jak to są faktycznie nowe i oryginalne to cena za 1 szt. ;) ;)

moze ozeke ? masz slaby silnik wiec dobrze pokombinuj z waga kola to nie stracisz tyle na dynamice..

Opublikowano
dobrze prostowana felga nie traci swoich wlasciwosci. w sumie kazde kolo sie krzywi. wazne aby przy prostowaniu nie byla uzywana tokarka lub nie byly nadmiernie podgrzewane no ale tego nikt ci nie powie

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
No musisz wybrac cos odpowiedniego bojak bedziesz jechac do nas zebys bardzo nie podskakiwala :norty:

jeździłam już na Tein'ie i 205/40 więc nic mnie nie zaskoczy :D

( . )( . )
Opublikowano
cze

.

2 te tomasony na moje oko ci do przodu będą tarły

przy 8 calach poszukaj cos w okolicy et40

a dystans? w poprzednim aucie śmigałam na 20mm dystansach :)

( . )( . )
Opublikowano

dystans zmniejsza et a ty potrzebujesz wieksze... 1er przod pod 8 cali to et47 tył 8.5 cala et51 to najbardziej popularne fabryczne ET do e87 i e90 (te same komponenty zawieszenia i hamulców)

dystanse do fabrycznych kółek trzeba sobie dokladnie obliczyc zeby wyszlo et 38 do 40 przod

przod zakladanie 10mm dystansów to raczej kiepski pomysł bo tracisz wtedy otwór centujący... tył mozesz do tego zestawu dorzucic 20mm ;) i bedzie elegancko

tomasony nie pasuja..