Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam wyjaśnienia dlaczego jedne ogłoszenia informują że, samochód ma 6-cio biegową skrzynię biegów a inne 5-cio mimo że to ten sam silnik, ten sam rocznik.

Jest jakaś różnica o której jeszcze nie wiem??

Opublikowano

Byly wersje 6b i 5b, chyba jakos od marca 2003 tylko 6b

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

no własnie mnie to dziwi bo są oferty rocznik 2004 z 5b. Ja gdzieś znalazłem info o tym że po 2005 roku były tylko 6b.

Sprawa się wyjaśniła w takim razie wszystko jest okej. (już się bałem że wsteczny traktują co po niektórzy za bieg:)) Można zamknąć chyba:)

Dzięki za info

Opublikowano

Od 2004 napewno byly tylko wersje 6b

W realoem mozna to latwo ustalic.

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ważnym "smaczkiem" jest koszt nowego koła dwumasowego do wersji 6b ............. prawie 800 zamiast 1900 zł.

Przyjemniej jeździ mi się wersją 5b ....... jeśli to ma znaczenie.

Widząc ogłoszenia z 04/05 r z 5b jestem bardziej niż pewien, że sprzedający "zataił" informację o faktycznej wersji silnikowej 318d CR a nie 320d CR ........ .

Opublikowano
A nie może być tak że ktoś w 2004 kupił auto wyprodukowane w 2003? W dowodzie jest wbita pierwsza rejestracja i taką datę podają ludzie przy sprzedaży.
Opublikowano
Jeśli 2.0d 150 KM CR zostało wyprodukowane według vin-u +03.2003 to 6 biegów powinno być, a że często są nieścisłości w dacie produkcji vs. dacie rejestracji to inna sprawa :mrgreen: .
Opublikowano

Data produkcji to data produkcji, kogo interesuje kiedy zarejestrowany.

Jak ubezpieczasz, czy likwidujesz jakąkolwiek szkodę, to jest to wyszczególnione po vin-ie.

Ja jeździłem raz skrzynią 5b w 320d, jedna trasa 300 km, za długi dla mnie był 3 bieg.

Za to w 6b za krótka jest jedynka.

Opublikowano

Czytam z niedowierzaniem... zawsze zalowalem ze nie mam 6b u siebie, a tu takie opinie :shock:

Czy ktos sie orientuje jak to jest z przelozeniami w 330d 204PS? Bo chodzi mi to od jakiegos czasu po glowie i w gre wchodzi tylko manual :)

Opublikowano

Mam 6b i jest super, jezdzilem 5b i dla mnie jest przepaść. Głownie nabijam km w trasie i tutaj skrzynia 6b sprawdza sie doskonale, lecisz 130km/h i masz 2tys obrotow, lecisz 150km i masz 2300obr czy tam 2400, w srodku cisza, slychac jedynie szum powietrza, spalanie mniejsze

W miescie nigdy nie odczułem ze 1b jest za krotki ? Dla mnie jest taki jaki powinien byc. Nigdy nie piluje diesla na 1biegu to moze tego nie odczułem.

Czy to w miescie czy w trasie skrzynia 6b jest lepsza no ale kazdy swoje chwali. Dzisiaj wszedzie są skrzynie 6b i gdyby 5b byly lepsze to sami wiecie hehe

Opublikowano

Ja nie pisałem, że jest zła.

Jest fajna, bo mi się n 5b gorzej jechało, za długie biegi, zwłaszcza 3ka.

Ale jedynka czasem w ferworze walki miejskiej z jakimś audi albo innym cwaniaczkiem, lub sytuacja gdzie trzeba szybko uciec z ronda/skrzyżowania albo wjechać, sprawia problem i szybko kończąca się jedynka może zdziwić, bo jak się dobrze ruszy to praktycznie zaraz jest koniec i trzeba wpinać 2kę.