Skocz do zawartości

Wyciek ze skrzyni w miejscu gdzie wychodzi wal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam problem zauwazylem ze mam wyciek ze skrzyni w miejscu hdzie wychodzi wal.Co trzeba zrobic zeby go zlikwidowac wimienic simering czy lozysko?Czy mozna to zrobic z zewnatrz czy trzeba cala skrzynie rozprowac? Wiem ze nieraz bylo ale nie moge tego za cholere znalesc jaki nalac olej do skrzyni mam pomaranczowa nalepkae.a i moje auto to 1.8is silnik m42 e36 coupe no i skrzynia manual prosze o wyrozumialosc i pomoc
Opublikowano
Zazwyczaj cieknie maly simmering na walku do zmiany biegow. Jesli zmieniasz na walku wyjsciowym, zmien takze ten maly. Bedziesz mial troche problem z jego wyjeciem , maly plaski srubowkret jest najlepszym narzedziem i gleboka nasadka # 15 mm do zainstalowania.
Opublikowano
saab9000cse powiedz mi ten maly simering gdzie sie znajduje bo ten duzy to mi sie wydaje ze to jest nr13 a ten maly moglbys napisac ktory to na rysunku
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam

mam podobny problem

olej wycieka mi spod simeringa numer 13 na tym rysunku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AC11&mospid=47270&btnr=23_0510&hg=23&fg=15

ale także spod tego chyba "odpowietrznika" numer 3,4

mozecie napisać czy wymiana tego simeringa jest skomplikowana i na co trzeba zwrócić uwagę przy wymianie, oraz jak zaradzić temu wyciekowi spod odpowietrznika. Wielkie dzięki góry.

Dlaczego przed warsztatami i serwisami samochodowymi zawsze stoi jedno BMW?

Bo każdy szanujący się serwis ma jedno niezawodne auto żeby jeździć po części do innych:-)

Domin