Skocz do zawartości

bmw X3 3.5d 2006r 380KM???

arturo e39

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Witam panowie , mam takie pytanie . Znajomy zacipował swoją X3 3.5d i chwali się ,że wyszło mu 380km :shock: (po samym programie) .Czy to jest możliwe samym programem ???

Na hamownię jeździł podobno ,aż do Białegostoku . A może ze sprzętem na hamowni coś nie tak ,albo źle pokazuje bo auto 4x4?

Czy gdyby to była prawda to czy skrzynia automatyczna wytrzyma taki moment obrotowy? (mówił mi ale nie dosłyszałem coś 700-800mn).

Gdzieś widziałem że taką jednostkę podkręcają na 355km

http://www.autochip.eu/pl/chiptuning/specyfikacje-i-cennik/bmw/bmw-x3-35-d-313hp/

ale czy to prawdziwe konie czy tylko kucyki to nie wiem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

O ile mnie wiedza nie myli, to jest ten sam silnik co u mnie, czyli 286KM w serii. Podkrecenie go do 380KM jest IMHO malo realne (pewnie wykonalne ale dlugo sie tym nie nacieszy) :)

Skrzynia rzeczywiscie nie da rady bo to 6HP26 (o ile nie GM) i max moment wytrzymujacy via producent to 600Nm (dlatego ja wiem,ze moje 580Nm zaraz utlucze skrzynie) :)

Natomiast pewny jestem co do jednego: xdrive padnie w ciagu miesiaca ;)

• 1 rok później...

Bije sie w piersi :) Model 3.5d wytrzymuje poki co 376KM na seryjnej skrzyni. xDrive takze daje rade od 4. miesiecy :)

Od tego posta sporo wody uplynelo i sporo modyfikacji poczynilem w swoim X3. Wiecej info lada chwila jak tylko skoncze stroic :)