Skocz do zawartości

gdzie znajduje sie numer i nazwa lakieru?

hajpa

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
jak pod maską różne rzeczy się działy, to czasami może nie być tabliczki z numerem lakieru :wink:

To przy okazji dowie się ,czy działy się jakieś różne rzeczy :D

A jaki masz kolor auta? Bo z tym dobieraniem pod kolor w 15-letnim aucie bywa różnie. Niby kolor ten sam po VIN-ie, itp. ale wiesz, jedno auto przez 15 lat garażowane, drugie non-stop pod chmurką, jedno dzień w dzień obesrane przez ptaki, inne 2 razy w miesiącu cardetailing, jedno na wiosce parkowane wśród pół i lasów, inne pod dużym zakładem przemysłowym z różnorakim syfem w powietrzu. Także żebyś nie był rozczarowany różnymi odcieniami lakieru jak skompletujesz wszystkie elementy blacharskie z 2-3 aut.

kolor to srebrny metalik. bede chcial kupic z jednego auta wszystko. dobrze ze nic procz blach typu blotniki maska itd.. nie jest ruszone. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. gdyby autobus byl nizszy o jakies 5cm to udzrzylbym zderzakiem i bylo by ok ale coz stalo sie.

kolor to srebrny metalik. bede chcial kupic z jednego auta wszystko. dobrze ze nic procz blach typu blotniki maska itd.. nie jest ruszone. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. gdyby autobus byl nizszy o jakies 5cm to udzrzylbym zderzakiem i bylo by ok ale coz stalo sie.

To się stało na wsi, czy gdzieś w mieście?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Srebrny nie jest zbyt łatwym kolorem w lakierowaniu wg opinii lakierników. Podejrzewam, że nawet jak wszystkie elementy weźmiesz z jednego auta to i tak różnica będzie widoczna z odcieniem Twojego auta. Ale nie zapeszajmy :wink: może akurat Ci się uda coś dobrać.

Srebrny nie jest zbyt łatwym kolorem w lakierowaniu wg opinii lakierników. Podejrzewam, że nawet jak wszystkie elementy weźmiesz z jednego auta to i tak różnica będzie widoczna z odcieniem Twojego auta. Ale nie zapeszajmy :wink: może akurat Ci się uda coś dobrać.

srebrny to najtrudniejszy kolor do lakierowania, odpowiednie ziarno, kąt wypruszenia itd itp......

elementy lakierowane fabrycznie i maszynowa polerka całego auta powinny przynieść zamierzony efekt, oczywiście różnic widzianych w świetle "sodowym" i w słońcu pod odpowiednim kątem nie da się uniknąć -

- ale to nie wpływa zbyt mocno

• Zasłużeni forumowicze
wpasc w autobus i to jeszcze w lesie... rozumiem w miescie gdzie tyle goracych lasek mozna sie zagapic ale w lesie przeoczyc autobus :D

nie wnikam ;D

Co do czesci to nie sraj w gacie w najgorszym przypadku dasz polakierowac :D

Ty gościu jakiś ułomny jesteś :duh:

• Zasłużeni forumowicze

A to dlatego:

srebrny to najtrudniejszy kolor do lakierowania, odpowiednie ziarno, kąt wypruszenia itd itp......

elementy lakierowane fabrycznie i maszynowa polerka całego auta powinny przynieść zamierzony efekt, oczywiście różnic widzianych w świetle "sodowym" i w słońcu pod odpowiednim kątem nie da się uniknąć -

- ale to nie wpływa zbyt mocno

A Ty piszesz:

w najgorszym przypadku dasz polakierowac :D

Dlatego kolega hajpa pyta gdzie jest numer lakieru by ten zgadzał się z jego kolorem auta.

To nie jest wcale takie łatwe "polakierować" :nienie:

ciekawy jestem gdzie ty bys wjechal albo czolowe zderzenie lub gleboki row i to gleboki trzecia ewentualnosc autobus tak bylo slisko ze nie dalo sie zachamowac. a co do lakierow to ogromnej roznicy moze nie bedzie ewentualnie polerka.

Zachamować się nie dało ale zahamować już na pewno byś dał radę :cool2:

Ja też zrozumiałem że to działo się w lesie bo tak to napisałeś.

Ja kupowałem niedawno do siebie drzwi w identycznym kodzie lakieru i na wiosnę zobaczę czy mocno się będzie różnic. Bo przykładając nic nie widać, ale tak wiele się nie zobaczy. Dopiero po założeniu drzwi się okaże.

Swoją drogą lepiej kupić drzwi niż lakierować. Kupiłem z angola w bdb stanie nie malowane nigdy z szybą za 150zł. Jak za darmo. A malowanie to ok 350zł.

Ale jak sie okazalo nawet ten sam lakier moze miec inny odcien w swietle wiec tak dlugo jak nie sprawdzi czesci sam a bedzie zamawiac wysylka to tak dlugo jest to ruletka,

Dlatego nie ma co sie stresowac bo to moze byc delikatny inny odcien czesci co w niczym nie bedzie przeszkadzac ale jak mu bedzie to da je sobie pomalowac na nowo i tyle.

Dla mnie dziwienijszy fakt wjazdu w autobus w lesie niz cala reszta a ty wrzuc na luzik nim innych zaczniesz obrazac ( dodam ze przez kabelek )

bo takich cfaniakow jak ty na zywo nigdy nie spotykam.

PS.

Wewnetrznie nie doprowadzam do sytuacji w ktorych nie jestem w stanie wyhamowac albo wykierowac,

Tzn ze po prostu za szybko jechales ( brak doswiadczenia ) albo we moim przypadku na laske sie zagapiles ale w lesie to chyba tylko na dziwke mogles :D

PS2 Do kolegi wczesniej :

bym cie mogl tu zaczac bluznic ale nic to nie da, nie badz gownem i jak chcesz sie przezyc to rob to w prawdziwym swiecie a nie na forum obrazasz ludzi ktorych nie znasz, nie trawie ( tu musze jednak troche okreslic twoja osobe ) takich gowien.

Edytowane przez brushu

autobus stal jak wyjechalem zza zakretu to go zobaczylem a mialem do niego okolo 30m i bylo bardzo slisko chamowanie nic nie dalo, a z reszta moze ktoremus z was sie przytrafi to zrozumiecie jak to jest wjechac w autobus choc tego wam nie zyczy. pozdrawiam chlopki