Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z E60 3.0 automat. Podczas jazdy co jakiś czas obroty strasznie falują razem z metalicznym odgłosem(coś typu jak by łożysko było zatarte).

Na początku myśłałem że redukuje biegi co chwila ale jak wziąłem na manual to bieg jest ten sam wrzucony a obroty dalej skaczą i buczy.

Był podłączony pod komputer i żadnych błedów nie pokazuje :(

Opublikowano
Pytałem sie jak długo masz auto? A nie ile ma. Jest tak jak dpf sie wypala ale nie metaliczny dźwięk i obroty mogą lekko falowac. Ustan pod górkę i sprawdź czy auto nie stacza sie jesli tak to moze byc podejrzany konwerter co ile to masz te objawy?
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Samochód ma pół roku. Metaliczny głos wyraźnie słychać. A pod górkę się nie stacza. Objawy są za każdym razem na zimnym silniku ustępuje po rozgrzaniu choć czasem też zarzęzi gdy jest rozgrzany.
Opublikowano
prawdopodobnie jakas perełka :) z 100% oryginalnym przebiegiem... zacznij od diagnostyki... najtanszy sposob by sprawdzić czy cos ci nie bruździ.... konwerter w tym 218KM to chyba nie jest zbyt awaryjny element.... i poskojnie powinien przetrwać o wiele wiecej... u mnie 300 i z konwerterem bez problemu.. olej w skrzyni i miske wymieniales po kupnie??
  • 7 lat później...