Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy posiadam e46 318i w i ponieważ jest to moje pierwsze auto dopiero zaczynam zabawę z motoryzacją. Cały czas staram się dopieścić moją perełkę i ostatnio wpadłem na pomysł aby dodać do mojego silnika 1.8 turbinę. Jest to tylko pomysł i nie mam pojęcia czy to wierutna głupota czy też całkiem dobre oświecenie. Proszę więc o to, abyście przekazali mi swoją wiedzę i nie karcili za być może brednie. Moje auto nie ma być do driftu, na 1/2 czy 1/4 milę, ma być po prostu troszkę agresywne i dobrze wyglądać to moje główne marzenie. Chcę się dowiedzieć między innymi:

- Czy w ogóle jest miejsce, aby turbinę podłączyć, bo do malutkich nie należy ten sprzęt ; )

- Czy jest to pomysł mądry, czy beznadziejny

- Czy spalanie będzie mniejsze lub większe (myślę, że mniejsze, ale lepiej się zapytać doświadczonych ludzi ; ))

- Czy z silnikiem będzie wszystko w porządku

- Czy mógłbym podpiąć oryginalną używaną turbinę z diesla e46 i będzie to dobry efekt końcowy

- W jakim momencie zacznie brać turbina, czy jest to ustalone odgórnie od danej turbiny, czy każda turbina da taki sam efekt (interesują mnie różne typy turbin jeśli takie są, ale głównie diesla e46 jeśli to dobry pomysł)

- Jak bardzo zmienią się parametry mocy i momentu obrotowego mojego autka

Na razie te pytania mnie nurtują, jeśli posiadacie większą wiedzę na ten temat proszę o poświęcenie mi czasu w formie odpowiedzi ; )

Opublikowano (edytowane)

Zapomnij ! włożysz 10tys i tego przy sprzedaży nie odzyskasz a wręcz przeciwnie takiego auta się boją kupować.

...........................................................................................................................

No może pochopnie wyraziłem moją opinie bo tak naprawdę nie znam twoich możliwości, więc powiem inaczej;

jak lubisz majsterkować przy autach i się szybko uczysz , w kupno tego auta nie zainwestowałeś ostatnich swoich pieniędzy ale wręcz przeciwnie kupiłeś go za grosze bo był padnięty i go wskrzesiłeś a obecnie masz czas na zabawę i dostęp do darmowych podzespołów np ze szrota to w takim wypadku sie bierz za to bo będziesz miał wiele satysfakcji z własnych modyfikacji i doświadczeń i chłopaki z forum chętnie pooglądają twoje cacko na zlocie.

Edytowane przez Faliszewice

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
załóż kompresor, można kupić gotowy zestaw, jak ci się znudzi lub do sprzedaży to zdemontujesz i sprzedaż kolejnemu chętnemu.
Opublikowano

Daj sobie spokój z turo/kompresorem do tego silnika. Nie ma najmniejszego sensu.

Są przetarte drogi jak wycisnac wiecej mocy z e46. W zaleznosci od budżetu jakim dysponujesz. Kupujesz silnik M54, S52 czy nawet S54. Wszystko to jest do zrobienia i ma dużo większy sens niz turbo...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...