Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem to samo :norty: Chciałem mieć tapicerkę ostrygową lub białą ale dywany czarne. Dało się na szczęście. W przypadku beżu weneckiego o ile pamietam w LCI już tak nie mozna, nawet jak nie zaznaczysz żadnej linii bo taka opcja bez linii też jest. Przed LCI była kombinacja Dakoty Beż Wenecki z czarnym dołem. Zawsze możesz w salonie porozmawiać o kompozycji Individual a może się da :idea:

Ale w ramach Luxury i Modern sa inne odcienie beżu z czarnym dołem ale to juz nie są Dakoty tylko Nappy Lub Individual np Beż Kaszmiru - dół jest czarny :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z tego co wiem to nigdy nie było opcji beżu weneckiego z czarnym dołem, beż wenecki to również jasne dywany i nie da się tego zmienić . Opcja z czarnym dołem to ostryga z czarnym wykończeniem :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Jest dokładnie tak, jak pisze lewy. Nie było takiej możliwość przed LCI. Też mnie interesowała taka konfiguracja, ale nie dało się nic z tym zrobić. Jedyne wyjście to była ostryga/dół czarny.
Opublikowano
Ma ktoś z Was ten beż wenecki w całości? Jak utrzymać sensowną czystość tego dołu przy pogodzie jaka u nas panuje?
Opublikowano
Z tego co wiem to nigdy nie było opcji beżu weneckiego z czarnym dołem, beż wenecki to również jasne dywany i nie da się tego zmienić . Opcja z czarnym dołem to ostryga z czarnym wykończeniem :)

Była taka opcja przed LCI.

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

Opublikowano
Ma ktoś z Was ten beż wenecki w całości? Jak utrzymać sensowną czystość tego dołu przy pogodzie jaka u nas panuje?

Miałem w poprzednich autach beż w całości. Daje się z tym żyć ale wymaga trochę pracy :|

Opublikowano
Nie mam, i powiem szczerze to konfiguracja dla kogoś, kto bardzo lubi sprzątać. Ponadto, te jasne dywaniki bardzo szybko zaczynają brzydko wyglądać. Nawet jak masz jakiś odkurzacz piorący itp. Żona ma Ravke w beżu, dół także. Beżowe dywaniki po roku były do wyrzucenia. Od dwóch lat ma grafitowe i wyglądają lepiej niż tamte po roku.
Opublikowano

Mówisz o beżu/dół czarny ?

Opublikowano

Mówisz o beżu/dół czarny ?

Tak. Oglądałem takie ExAG PS, 530d lub 535d. Nie dam sobie odciąć głowy że to była Dakota ale tak było w specyfikacji. Był to rocznik 2011. Gdzieś mam jeszcze fotki i specyfikacje na kompie domowym. Sprawdzę wieczorem i dam znać.

Opublikowano
Ja takiej konfiguracji jeszcze nie widziałem w F10. Może jakiś individual :)
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano

No to jeszcze trochę w konfiguracji:

jaka jest różnica pomiędzy opcją

"Pełna bezprzewodowa integracja kompatybilnych telefonów komórkowych wraz z USB"

od

"Zestaw głośnomówiący z interfejsem USB"

Zależy mi na tym co mam teraz czyli rozmowy przez telefon jako zestaw głosnomówiący przez Bluetootha, wybieranie rozmów, oddzwanianie z iDrive. Czy zestaw standardowy to zapewnia?

Opublikowano

Nigdy nie było beżu weneckiego z czarnym dywanem. Tylko ostryga lub szampańska z idividual.

Miałem cały beż w e92, wg mnie jest łatwiejszy do utrzymania niż czarny, błoto, kurz itp ma kolor właśnie beżowy, więc mniej widać, natomiast na czarnych dywanach widać wszystko. Nie wiem dlaczego ludzie uważają, że czarny lakier jest najtrudniejszy do utrzymania w czystości a we wnętrzu już tak nie uważają :)

Pamiętaj, że w standardzie podsufitka jest ostrygowa i kolorystycznie pasuje tylko do tapicerki ostrygowej z czarnym wykończeniem lub do ostrygowej z ostrygowym wykończeniem. W każdym innym przypadku radzę wybrać z opcji czarną podsufitkę bo inaczej będziesz miał lipę. W konfiguratorze tego tak nie widać.

Jaki lakier wybrałeś?

Opublikowano

A bierzesz jakieś linie? Jedyna która ma sens to luxury. Ale i tak bym nie brał, jak wydawać na linie to lepiej m-pakiet.

Podstawowy czarny ten za 0zł z chromowanymi dodatkami wygląda super, miałem go, a możesz zaoszczędzić 4300zł.

Ja bym proponował tak: czarny lub szafirowo czarny, beż wenecki, podsufitka czarna, listwy czarne podstawowe. Będzie elegancko i klasycznie, takie combo podoba się każdemu i jest ponadczasowe.

Pytałeś o komfort na 18", ja mam 20" na lato i 19" na zimę, kiedyś miałem 18", między tymi rozmiarami nie ma różnicy w komforcie, f10 nie resoruje na oponach. Jedynie szersze opony pracują głośniej.

Opublikowano (edytowane)

To wtedy wziąłbym ostrygę z czarnym i przepiękne listwy hellbraun, czarną podsufitkę i czarny lakier, tak by to wyglądało:

ps: pamiętaj o kierownicy M!

941183_10151767575422269_105348630_n.jpg

Edytowane przez monogramus
  • Moderatorzy
Opublikowano

Popieram przedmówcę!!

Dokładnie taką miałem, wygląda obłędnie :)

Opublikowano

Nie było na 100%.

Musiałeś pomylić z ostrygą.

Jeśli pomyliłem to z Beżem Kaszmiru - ma czarny dół. Taka opcja jest też obecnie w LCI.

Z ostrygą nie mógłbym pomylić, mam coś podobnego u siebie - Elfenbeinweiß więc różnicę kolorystyczną raczej kumam :mrgreen:

Może to był Individual faktycznie. Sprawdzę ofertę ExAG PS i dam znać co to było.

Opublikowano
Wziąłbym też felgi 19" vielspeiche 455. Są bardzo ładne i samochód będzie się wyróżniał, a na seryjnym zawieszeniu nie będzie problemu z tłumieniem nierówności.
Opublikowano

Nie wiem jak to ustawić ale jak biorę ostrygę to wstawia mi jasne dywaniki. W konfiguratorze nie mogę wybrać ostrygi i czarnego dołu :-(

Może coś źle wybieram?

Opublikowano
W Luxury jak wybierzesz ostrygę to jest tylko czarny dół. Jasny dół jest przy ostrydze w Modern. Wówczas też chyba jest jaśniejsza deska.