Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę użytkowników 530d o sprawdzenie czy zbiorniczek jest ustawiony pod kątem w waszych autach ( jak na zamieszczonym foto)?

i do czego jest przymocowany. Auto po dzwonie i ciekaw jestem co z podłużnicami.

http://images64.fotosik.pl/657/ef5dfd08f6bdecc3m.jpg

co tak sądzicie o takim uderzeniu? chłodnice ok.

http://otomoto.pl/bmw-530-3-0-diesel-manual-m-pakiet-xx-C32187882.html

Wstępnie podliczyłem koszt naprawy ok 9 tys plus jakieś koła 3 tys.

Czyli z opłatami wyjdzie ok. 36 000 warto tyle dać za e61?

Opublikowano

Witam.

Patrząc po zdjęciach, lewa ćwiartka jest przesunięta. Jeśli rzeczywiście tak jest, to nie sądzę, żebyś zamknął się z naprawą w 9 tys. Sama odzież wierzchnia na przód (maska, lampy, zderzak m-pakiet, błotniki, wzmocnienie) to na alledrogo jakieś 5500-6000 tys., a poduszka kierowcy z tej wersji około 1000 zł. Do tego wszystkie mocowania, ślizgi, rurki i inne pierdoły spod spodu. Potem koszty robocizny spore- ogarnięcie ćwiartki i lakiernik. Czyli coś około 40 tys. lub więcej by autko wyniosło- oczywiście nie jestem rzeczoznawcą i mogę się mylić. :wink:

Ale ta wersja jest naprawdę bardzo ładna, tapicerka jest świetna. Jeśli do tego przebieg jest rzeczywisty, to ciekawy kąsek. :D

Opublikowano

Nie sugeruj sie zbiorniczkiem bo on jest mocowany na blaszkach i sila uderzenia sie przesunol ze wszystkim tak jak widac, trzeba zmierzyc przekontne obczaic co i jak przod jest alu wiec nie ogarnie tego zwykly magik. 40tys :duh: to rzes wyliczyl. Tylko kolor ładny ale tapicerka do dupy czarna w komfortach bylaby idealna

Ps. Ogloszeniodawca tez niezle opisal, lampy cale a tak naprawne wyrwane z uchwytow.

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano

Tak jak mówiłem- nie jestem rzeczoznawcą i nie znam dokładnych kosztów dlatego "40 tys. lub więcej" :wink: Nie sugerowałem się tylko zdjęciem zbiorniczka, tylko ogólnym wyglądem przodu auta. Np blacha za lampą, do której mocuje się wlew płynu spryskiwaczy jest pogięta. Swoją drogą zbiorniczek, który jest przesunięty, ma jedno mocowanie z blaszki do kielicha, jedno bezpośrednie do fartucha i jedno długie plastikowe z przodu do podłużnicy.

Co do koloru tapicerki- gusta i guściki. Mi się ta podoba, bo jest inna niż wszystkie, które do tej pory widziałem. :)

Opublikowano
dostac dostala, bo tensometry sa lasnie na podluznicy, a poduszki same od siebie nie wystrzelaja. pytanie jak dostala, a tego nikt po tych zdjeciach nie oceni prawidlowo
Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcami- po zdjęciach można tylko gdybać. Nie zobaczysz auta na żywo, to nie będziesz wiedział jakie są rzeczywiste zniszczenia.