Skocz do zawartości

odczyt błędu INPA 238 burning fail Cylinder 1 7er 2.8i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was jak w temacie mam problem z oto tym błędemhttp://238 burning fail Cylinder 1Auto BMW 7er 2.8i m52 2xvanos a dzieje sie to tak ze po skasowaniu błąd znika i jak jadę i zaczynam przyspieszać zapala się na desce rozdzielczej silniczek i brak mocy trzęsie silnikiem jak zaczynam przyspieszać a jak skasuje go to dopóki błąd się nie pojawi jest ok mam moc i równa pracę silnika. pozdrawiam

-------------------------------------------------------------

238 burning fail Cylinder 1

Error frequency : 25 Logistic counter: 40

temperature cooling water 96.75 Grad C revolution upper limit 2464.00 1/min Airmass upper limit 610.06 mg/Hub Airmass under limit 577.38 mg/Hub appear before (rel.) 97.00 h

Verbrennungsaussetzer CARB, KAT-schaedigend CARB-Fehler Fehler nach Entprellung gespeichert Fehler momentan nicht vorhanden sporadischer Fehler

Errorcode: EE B1 19 28 C1 4D 70 6A CD C0-------------------------------------------------------------

Opublikowano
Witam was panowie i panie problem rozwiązany przełożyłem cewkę z 1 cylindra na 2 i pokazał mi się ten sam błąd na 2 cylindrze- więc wymieniłem uszkodzoną cewkę i po kłopocie błędów nie ma, autko pracuje pozdrawiam i zamykam temat