Skocz do zawartości

pytanie odnosnie sportowych swiec.

slawekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.Chcialbym sie dowiedziec jakie mam kupic swiece sportowe do mojego BMW E46 1.8 Benzyna compact 2003r.(cena w granicach 50-90zł za sztuke)

Z góry dziekuje i pozdrawiam:) :D

Edytowane przez slawekk

Po co sportowe świece? Agrotuning? Czy jak? "Stosowanie sportowych świec w seryjnym silniku bądź po nieznacznej modyfikacji porównywalne jest raczej do spaceru po ulicy w sportowych korkach wyczynowego piłkarza. Świeca sama z siebie nie jest producentem mocy w silniku."

• Zasłużeni forumowicze
Kup swiece dedykowane do twojego silnika np ngk. Nie kombinuj z jakimis sportowymi 20 elektrodowymi bo bedzie gorzej chodzil niz na zalecanych. Poza tym 1.8 to 1.8. Swiecami 3.0 z niego nie zrobisz :mrgreen:

🙃🙃

Dziekuje za pomoc ale nie chodzi mi oto aby zwiekszyc jego moc bo to logiczne ze nic nieda..chcialem sie dowiedziec jakie swiece bo mialem wczesniej sportowe ale jak mechanik mi wymienial to nie zwrocil uwaji jak sie nazywala i teraz mam zwykle swiece i tak jaby sie dlawil(nie nadazal spalac paliwa i jest duzo wieksze spalanie niz wczesniej przy tej samej jezdzie). pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze

Bo moze mechanik nie zalozyl swiec do twojego silnika. Dlatego wazne jest dobranie prawidlowych swiec. Ich dlugosc, wartosc cieplna, odleglosc elektrody. http://www.ngk.de/nc/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/ZK_BENZINER/

Prosze. Poszukaj swojego pojazdu i pokaze ci jakie powinienes miec swiece.

🙃🙃

Weź takie jakie wychodzą ( ale nie na oko, ale konkretnie ) z katalogu ngk lub boscha.

Uważaj, czy w danej firmie mają dobrze "crossy" porobione, dla pewności sugeruj się nr katalogowym z ... katalogu.