Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Jak w temacie problem polega na tym ze co jakiś czas wyskakuje mi informacja ze mam spaloną żarówkę z tyłu raz pokazuje że z prawej strony a raz że z lewej. Wszystkie żarówki są dobre nie ma jakiejś choinki z tyłu w lampach i wszystko świeci normalnie. Czasem się zdarzy że kierunkowskazy mrygają szybko (objaw spalonej żarówki) ale wszystkie żarówki są dobre :mad2: . Macie może pomysł co się mogło stać?? Może ktoś z was miał taki problem. Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc. Sprawdzałem już wszystkie kable masowe i wszystko niby OK. Edytowane przez Stealth
Opublikowano

Ja tak samo jak kolega wyżej :) Policja mnie zatrzymała bo myśleli, że jadę na przeciwmgłowych bo mamy dwie postojowe w jednej lampie. Jedna się świeciła, a druga nie. Uderzyłem w lampę i pojechałem :mrgreen:

Na drugi dzień wyskrobałem wszystkie połączenia w lampie i do dzisiaj jest spokój. Było trochę zaśniedziałe.

Opublikowano
No tak ale one świecą normalnie wszystkie jak powinny tylko czasem kierunki szybko mrygaja ale tez wszystkie świecą tyle ze szybko mrygają raz na jakiś czas.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

u mnie też ostatnio wyskakuje komunikat brems..

zazwyczaj jak włączę zapłon, wyskoczy komunikat, wcisnę pedał hamulca komunikat znika. światła wszystkie świecą..

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
Znajomy miał podobny problem jak się potem okazało nie było to w lampach tylko styki od podświetlenia rejestracji były zaśniedziałe i słaby styk był :) nie wiem czy tam sprawdzałeś :)
Opublikowano

Przetwornica . Jak masz dokładane ringi to jest ona w lampie w środku , one lubią często padać, na allegro coś

około 25 zł. Mi ona takie warjacje robiła , po wymianie spokój.

Opublikowano
Pozwól że podepnę sie pod temat.W moim aucie wyswietla prawy tył lecz wszystko świeci,styki czyściutkie,zamieniałem żarówki miejscami i to samo,co ciekawe gdy wyciagne żarówke w drugiej strony to nie pokazuje błędu wiec chyyba coś nie tak prawda?a co która kontrolka powinna zakomunikować nie uszkodzoną żarówke rejestracji?
Opublikowano
Któraś z tyłu nie pamiętam dokładnie która świeciła ale jak włączysz światła to będziesz widział czy ci świeci podświetlenie rejestracji. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E39 nie sygnalizuje spalonych żarówek podświetlania rejestracji.

Prawy tył sygnalizuje natomiast spaloną żarówkę w środkowym stopie. Sprawdzałeś go?

Opublikowano

Mój błąd,nie działa :D żaróweczka spalona i niestety gniazdo także.

Ktoś z okolic Piekar Śląskich Katowic ma może jakąś niepotrzebne gniazdo?Podjechałbym dzisiaj i po problemie :)

Opublikowano
Wcześniej paliła się raz prawa raz lewa strona. Po wyczyszeniu styków w lewej lampie tylnej a były pokryte delikanie rdzą ( niewiem skąd bo tam sucho jest) teraz świeci tylko prawa strona. Ale tylko na moment po uruchomieniu samochodu a potem gaśnie. Sprawdzę jeszcze ten stop na szybie bo wszystkie styki są teraz czyste. Może jeszcze tam jest jakiś problem. Wynika z tego że najlepiej przeczyścić wszystkie styki w lampach co jakiś czas.