Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ZP. ramiona nie wystają POZA rant felgi :)

Prosze Cie, takie rzeczy mozesz wciskac komus kto sie nie zna :) Wystaja, widac to doskonalne na tym zdjeciu

http://z-performance.com/image/cache/data/rims/ZP7%20-%20MB/ZP7-MB-3_web-700x700.jpg

i porownanie z oryginalem, gdzie nie wystaja

http://www.bimmerboost.com/images/imported/2012/08/7405676922_848000ed82_b-1.jpg

:roll:

Kilka osób z forum ma ZP. w rozmiarze 19''x9,5J i chyba wszyscy mogą potwierdzić że z tyłu jest "zacna" wklęsłość która robi robotę :cool2:

I przy 19x9.5 jest bardzo zblizona do wkleslosci w naszych felgach, mam Ci pokazac przekroj boczny wraz z wymiarami? Przy okazji mozesz wrzucic przekroj ZP7 i udowodnic mi, ze ramiona nie wystaja poza obrys rantu :) Proponuje Ci takze dowiedziec sie z czego wynika wkleslosc, w felgach, ktore maja w niektorych specyfikacjach tak wysokie ET, nie uzyskasz w normalny sposob nigdy duzej wkleslosci, trzeba kombinowac, a takie kombinacje negatywnie wplywaja na inne czynniki.

Opublikowano

Widziałem na żywo felgi Vermilion, watpię jednak żebyś ty widział na żywo modele ZP.7 i ZP.8 bo sa nowe, może dlatego wydaje Ci sie ze wklęslosc tu i tu jest podobna, zapewniam ze na żywo różnica jest duża bo w Vermilionach na wklęslosc sie praktycznie nie zwraca uwagi - ja jej nie widzę. Możesz to nazywać jak chcesz, ugrywaniem wkleslosci czy sztuczkami designu, grunt ze cel jest osiągnięty - a oko każdego obserwatora to dostrzega :cool2:

Nie mam zamiaru toczyć tutaj polemiki, bo każda dyskusja z tobą przybiera obrót "walki", juz kilka osób z którymi rozmawiałem zauważylo ze masz ogromną wiedzę na temat felg ale twoja polityka i sposób przekazywania jest daleki od przyjaznego i pomocnego (a może poprostu od ogólnie przyjętych standardów). Może trochę za duże parcie na sprzedaz ? :roll:

W każdym bądź razie życzę miłej nocy, kończąc ta dyskusje.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Widziałem na żywo felgi Vermilion, watpię jednak żebyś ty widział na żywo modele ZP.7 i ZP.8 bo sa nowe, może dlatego wydaje Ci sie ze wklęslosc tu i tu jest podobna, zapewniam ze na żywo różnica jest duża bo w Vermilionach na wklęslosc sie praktycznie nie zwraca uwagi - ja jej nie widzę. Możesz to nazywać jak chcesz, ugrywaniem wkleslosci czy sztuczkami designu, grunt ze cel jest osiągnięty - a oko każdego obserwatora to dostrzega :cool2:

Nie musze widziec ich na zywo, zeby stwierdzic czy cos mi sie wydaje czy nie, zbyt dlugo mam z tym doczynienia. To czy widzisz to wkleslosc czy nie, to inna sprawa, porownujesz znowu inne rzeczy, felge o ramionach gietych po luku (Consilium) i felge o prostych ramionach (ZP7). Skad taka roznica - inne zalozenia, my chcielismy miec wiecej miejsca na hamulce, co nie zmienia faktu, ze odleglosc od rantu felgi do najglebiej polozonego punktu blisko osi, bedzie podobna.

Nie mam zamiaru toczyć tutaj polemiki, bo każda dyskusja z tobą przybiera obrót "walki", juz kilka osób z którymi rozmawiałem zauważylo ze masz ogromną wiedzę na temat felg ale twoja polityka i sposób przekazywania jest daleki od przyjaznego

To Twoje zdanie, przypomne Ci moze jak bardzo sceptycznie byles nastawiony do naszych produktow i jak nagle zmnielo sie Twoje zdanie do mniej znanych, nowych marek gdy sam zaczeles sprzedawac jedna z nich:) Nie bawi mnie walka z Toba, ale skoro sam zaczynasz polemike dotyczaca naszych produktow, to w rzeczowy sposob Ci na nia odpowiadam, a to, ze czujesz sie pokrzywdzony bo poprostu wiem na ten temat wiecej, nie jest chyba moja wina? Przypomne Ci tylko, ze w tym temacie, to Ty wyskoczyles "z mniejsza wkleloscia", ja w zaden sposob nie komentowalem wczesniej produktow przez Ciebie sprzedawanych, napisalem jedynie o alternatywie dla nich.

pomocnego (a może poprostu od ogólnie przyjętych standardów).

Proponuje zajrzec tutaj i poczytac ilu osobom bezinteresownie odpowiedzialem na ich pytania dotyczace dopasowania felg, opon, problemow z nich zwiazanymi, oraz w jaki sposob to zrobilem (a staralem sie zawsze robic to w sposob najbardziej obiektywny)- chetnie robilbym to czesciej, ale zagladam tam na tyle, na ile czas mi pozwala

http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=87

i teraz porownaj to z iloscia porad, ktore Ty udzieliles, skoro zarzucasz mi parcie na sprzedaz i problemy z "byciem pomocnym".

Juz nawet nie liczac tego, ze na PW dostaje dobre, drugie tyle takich pytan.

Może trochę za duże parcie na sprzedaz ? :roll:

Parcie na sprzedaz jest zadne, jest parcie na cos innego, na edukowanie, dlatego jakiekolwiek trudne technicznie pytanie ktos tu zada, postaram sie mu z tym pomoc. Tak jak Ci juz kiedys pisalem, Ty promujesz produkty sprzedawane przez siebie "prestizem, bo drogo", ja wiedza i doswiadczeniem, tu sie roznimy. Prawda jest taka, ze moja droga jest znacznie trudniejsza, bo zamiast siedziec i liczyc pieniadze, poklepujac klientow po ramieniu, zapewniajac ich o tym jakiej swietnej rzeczy dokonali i jak bardzo prestizowo moga sie teraz czuc, poswiecam czas na probe zmienienia czegos na rynku, automatycznie wystawiajac sie na negatywny odbior, ale to moj zupelnie swiadomy wybor.

W każdym bądź razie życzę miłej nocy, kończąc ta dyskusje.

Ja rowniez.

Opublikowano

Felgi na 100% podróbki - oryginał ma wytłoczenie na froncie - tuż obok loga BBS - napis BBS i dalej LM

Te tego nie mają więc są fejk - poza tym te mają imitację śrubek - są one plastikowe a nie tak jak w oryginale metalowe służące do skręcenia felgi

Opublikowano

Obracasz trochę kota ogonem bo, nie byłem sceptycznie nastawiony do Vermilionow - sam sie kiedys nad nimi zastanawiałem. A wczoraj wyraziłem swoją opinie, a nie napisałem ze V. jest zły. To czy ZP. Jest mniej czy wiecej znany to juz nie będę komentował, widzę ile osób zna ZP. tutaj, w DE czy A, ile jest zapytań i porównań. Dużą zasługa ZP. I to czemu je wziolem do oferty to fakt ze maja TUV, super design, i odpowiedni stosunek cena>jakość. Mam tez inne felgi w ofercie, ale wszystko duzo droższe...

Ostatnio rozmawiałem z kolegą klagoszem o Vossenach, wspomniałem fakt ze troche negowałeś ich jakość i pokazywałes zdjęcie dekla. klagosz miał Vosseny i powiedział ze jego były idealne, wykończenie na najwyższym poziomie włącznie z dekielkiem :wink: a troche rożnych felg w życiu Karol miał, wiec chyba mozna mu wierzyć :)

Poza tym nikt nie neguje twojej wiedzy, juz Ci napisałem kiedys w poście ze twoja wiedza jest ogromna :cool2:

Większa od mojej bo bierzesz czynny udział w procesie projektowo-produkcyjnym.

Ja patrzę na to z troche innej perspektywy.

To ze pomagasz, super, widać to! Napisałem jednak o drugiej stronie medalu, o tym jaką politykę prowadzisz.

Do sprzedania:

Opublikowano
Felgi na 100% podróbki - oryginał ma wytłoczenie na froncie - tuż obok loga BBS - napis BBS i dalej LM

Te tego nie mają więc są fejk - poza tym te mają imitację śrubek - są one plastikowe a nie tak jak w oryginale metalowe służące do skręcenia felgi

Co do grawerowanych napisow obok dekielka, masz racje, ale nie przyjmowalbym juz tego jako pewnik w momencie gdy pojawiaja sie inne, podrobione felgi z napisem BBS. Tak samo jezeli chodzi o metalowe sruby.

Jezeli ktos chce kupic oryginalne LM, to musza pochodzic ze sprawdzonego zrodla, beda kosztowaly duzo wiecej niz repliki/podrobki, beda to duwczesciowe felgi kute, o parametrach nieodbiegajacych od tego co mozna znalezc na stronie BBS.

Obracasz trochę kota ogonem bo, nie byłem sceptycznie nastawiony do Vermilionow - sam sie kiedys nad nimi zastanawiałem.

Pamietam to troche inaczej, ale ok.

A wczoraj wyraziłem swoją opinie, a nie napisałem ze V. jest zły.

Wyraziles swoja opinie, to prawda, przy okazji mocno manipulujac, a gdy zwrocilem na to uwage, stwierdziles, ze Cie atakuje :)

To czy ZP. Jest mniej czy wiecej znany to juz nie będę komentował, widzę ile osób zna ZP. tutaj, w DE czy A, ile jest zapytań i porównań. Dużą zasługa ZP. I to czemu je wziolem do oferty to fakt ze maja TUV, super design, i odpowiedni stosunek cena>jakość. Mam tez inne felgi w ofercie, ale wszystko duzo droższe...

Interesujace, ostatnio gdy przytoczylem argument cena>jakosc zyczyles mi powodzenia, bo Ty stawiasz na design, marketing i prestiz, a cena jest gdzies na szarym koncu.

Ostatnio rozmawiałem z kolegą klagoszem o Vossenach, wspomniałem fakt ze troche negowałeś ich jakość i pokazywałes zdjęcie dekla. klagosz miał Vosseny i powiedział ze jego były idealne, wykończenie na najwyższym poziomie włącznie z dekielkiem :wink: a troche rożnych felg w życiu Karol miał, wiec chyba mozna mu wierzyć :)

W poprzednim temacie przytoczylem szereg roznych argumentow, dekielek byl tylko jednym, malo istotnym, szkoda, ze tylko to zapamietales. Karol nie jest osoba, ktora ma rozlegla wiedze dotyczaca produkcji i jakosci felg (nie pisze tego z przekasem, ani negatywnie, pisze jak jest realnie), patrzy z punktu widzenia konsumenta i nie dostrzega problemow, ktore wymienilem. Dodatkowo dochodzi efekt psychologiczny - produkt byl drogi, rzadki w Polsce, wiec neguje sie jakiekolwiek problemy z nim zwiazane.

Nadal podtrzymuje to co napisalem, moge rowniez dodac do tego kolejne argumenty. Poza tym zamiast znowu napalac sie na jakis produkt, proponuje przejrzec co pisza na jego temat w USA osoby, ktore juz troche ochlonely.

Poza tym nikt nie neguje twojej wiedzy, juz Ci napisałem kiedys w poście ze twoja wiedza jest ogromna :cool2:

Większa od mojej bo bierzesz czynny udział w procesie projektowo-produkcyjnym.

Ja patrzę na to z troche innej perspektywy.

To ze pomagasz, super, widać to! Napisałem jednak o drugiej stronie medalu, o tym jaką politykę prowadzisz.

Wiedza nie ma nic do rzeczy, zarzuciles mi bardzo mocne parcie na sprzedaz, a teraz probujesz sie z tego wycofac. Widze to troche inaczej, gdzie bym nie zajrzal, to Ty wyskakujesz z propozycjami "zalatwienia" ZP, Priora czy czesci BMW Performance i wierz mi, nie sledze Twoich postow na tym forum, trafiam na nie przypadkowo.

A polityka, polityka zawsze byla taka, ze mowie i pisze co mysle, umiem obronic swoje zdanie, a gdy nie mam o czyms pojecia milcze. Jestem swiadomy, ze nie kazdy cos takiego akceptuje i nie kazdemu to pasuje, uwazam jednak, ze jest to duzo uczciwsze podejscie niz tak jak napisalem wyzej, poklepywanie po ramieniu i zapewnianie o slusznosci zakupu.

Opublikowano

Widocznie wszedłeś akuat w te kilka tematów w których coś zaoferowałem, życie. W większości forumowicze pytając o jakieś części pytają bezpośrednio o mnie, to chyba nic złego, tymbardziej że zawsze mają korzystne ceny i łatwą dostępność.

Nie piszę natomiast w każdym temacie o felgach żeby inni przejrzeli ofertę ZP. czy innych felg które mam ( nawet w Tym nie pisałem, to kolega sam był nimi zainteresowany ).

Pokaż mi post w którym napisałem że cena nie ma znaczenia ?

Napisałem że prestiż ma wpływ na cenę, a to dwie różne rzeczy. Nie wmawiaj mi proszę co pisałem a co nie, ani tego że z czegoś się wycofują. Niczym nie manipuluje, napisałem swoje zdanie a Ty się oburzyłeś bo trochę nie widziało Ci się to z twoją wizją pokazania oferty.

Naprawdę proponuję ochłonąć...

Karol nie jest osobą która ma rozlęgłą wiedzą na temat produkcji... Oczywiście, bo i po co ma mieć? Jest KONSUMENTEM który mówi co widzi/czuje i jakie były jego wrażenia. To właśnie odczucia KONSUMENTA decydują o tym czy produkt się przyjmię czy nie. Efekt psychologiczny ? Proszę Cię :duh: Te felgi to nie był dorobek życia, tylko jedne z wielu. Nikt się nimi nie podniecał ze względu na logo...

Ale ok. Generalnie wszystkie felgi są złe i nie warte swojej ceny dlatego przeglądnijmy ofertę V. bo one są super jakościowo w najlepszej cenie do tego mają najlepszy design i od nikogo nie odgapiają :cool2: Proponuje skończmy w tym miejscu, bo dalsza dyskusja nie ma sensu, Ty wiesz lepiej swoje rację a ja nie mam zamiaru tutaj prowadzić dyskusji na 15 stron...

Do sprzedania:

Opublikowano
Widocznie wszedłeś akuat w te kilka tematów w których coś zaoferowałem, życie. W większości forumowicze pytając o jakieś części pytają bezpośrednio o mnie, to chyba nic złego, tymbardziej że zawsze mają korzystne ceny i łatwą dostępność.

Nie piszę natomiast w każdym temacie o felgach żeby inni przejrzeli ofertę ZP. czy innych felg które mam ( nawet w Tym nie pisałem, to kolega sam był nimi zainteresowany ).

Widocznie mam do tego jakies niebywale szczescie, a brakuje mi go za to do postow gdzie udzielasz jakis rad dotyczacych detailingu (o ktorym, zakladam masz wieksze pojecie niz o felgach), i to ja mam parcie na sprzedaz? :roll:

Pokaż mi post w którym napisałem że cena nie ma znaczenia ?

Napisałem że prestiż ma wpływ na cenę, a to dwie różne rzeczy. Nie wmawiaj mi proszę co pisałem a co nie, ani tego że z czegoś się wycofują. Niczym nie manipuluje, napisałem swoje zdanie a Ty się oburzyłeś bo trochę nie widziało Ci się to z twoją wizją pokazania oferty.

Polecam Ci przeczytac Twoje wypowiedzi w naszej poprzedniej dyskusji, gdzie zyczyles powodzenia wlasnie dlatego, ze stawiam raczej na stosunek jakosci do ceny. Nie bede sie bawil w dziecinne wyciaganie tematu sprzed kilkutygodni i cytowanie, mozesz sam go odnalezc i do niego wrocic.

Nie widzialo mi sie, z tym, ze wprowadzasz kogos w blad, porownujac felgi od dwoch roznych rozmiarach i szerokosciach.

Naprawdę proponuję ochłonąć...

Nie musze, pisze to caly czas z zupelnego luzu :D

Karol nie jest osobą która ma rozlęgłą wiedzą na temat produkcji... Oczywiście, bo i po co ma mieć? Jest KONSUMENTEM który mówi co widzi/czuje i jakie były jego wrażenia.

Wedlug Ciebie w jaki sposob konsument ma w takim razie podejmowac decyzje zakupowa - czy ma ona wiec bazowac jedynie na cene i designie (jak ladnie nazywasz wyglad), rozniacym produkt A i B. Inne czynniki, wedlug Ciebie, nie maja znaczenia, bo i tak nikt nie zwroci na nie uwagi?

To właśnie odczucia KONSUMENTA decydują o tym czy produkt się przyjmię czy nie.

Ciekaw jestem w jaki sposob budujesz te odczucia posiadajac tak mala wiedze na temat sprzedawnych produktow - mowiac to jest drogie, musi byc dobrej jakosci i bije od tego prestiz? :D

Moglbym sprzedawac marchewki i tez bylbym w stanie zreferowac klientowi wszystkie roznice pomiedzy dwoma odmianami. Dlaczego? Bo inaczej byloby mi poprostu wstyd, wstyd przed klientem, ze sprzedaje cos, o czym nie mam zielonego pojecia. Nie musialbym byc najbardziej lubianym sprzedawca marchewek, wystarczyloby mi, ze bylbym takim, ktory nie musi sie jakac przed klientem gdy zada jakies techniczne pytanie ;)

Efekt psychologiczny ? Proszę Cię :duh: Te felgi to nie był dorobek życia, tylko jedne z wielu. Nikt się nimi nie podniecał ze względu na logo...

Interesujace, bo troche inne zdanie odniosle, stad tez taka, a nie inna ocena mojej krytyki na ich temat. Nie chce tez zagladac Karolowi do portfela, jednak wydaje mi sie, ze byly to najdrozsze felgi jakie kupil do tego momentu (z tego co pamietam, tylko wczesniejsze byly nowe, wszystkie pozostale kupil jako uzywane). Czy byl dorobek zycia, czy nie, nie mnie to oceniac.

Ale ok. Generalnie wszystkie felgi są złe i nie warte swojej ceny dlatego przeglądnijmy ofertę V. bo one są super jakościowo w najlepszej cenie do tego mają najlepszy design i od nikogo nie odgapiają :cool2: Proponuje skończmy w tym miejscu, bo dalsza dyskusja nie ma sensu, Ty wiesz lepiej swoje rację a ja nie mam zamiaru tutaj prowadzić dyskusji na 15 stron...

Tak myslalem, ze wlasnie do tego sprowadzisz puente. Mylisz sie i mylisz sie bardzo, jest cala masa producentow, na ktorych sam patrze, ktorych produkty analizuje, zeby czegos sie nauczyc (bo bija mnie na glowe swoim doswiadczeniem, wiedza i mozliwosciami), na tej liscie nie ma jednak ani ZP, ani Vossena, jest za to HRE, Rays, Enkei, Advan, TWS, Champion czy Forgeline - firmy posiadajace bardzo podobne podejscie do mojego, gdzie liczy sie dazenie do jak najbardziej efektywnego wykorzystania formy (wagi, wytrzymalosci, mozliwosci dawanych przed proces produkcyjny - staromodnego kunsztu inzynieryjnego), a nie to ilu zdjec produktow da rade upchnac na FB i jak bardzo na bazie tego hype'u, bedzie mozna podniesc ceny (bo prestiz).

Masz racje, nie ma sensu prowadzic dalej tej dyskusji, tym bardziej, ze wiekszosc przytaczanych przeze mnie racjonalnych argumentow, zostaje przemilczana, odnosisz sie jedynie do tych mniej istotnych detali, na ktore potrafisz/chcesz odpowiedziec :cool2:

• 6 lat później...