Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

własnie stoje przed dylematem co kupic!!!

waham sie miedzy e36 2 litry benzyna plus ewentualnie sekwencja albo jakis tds 1.8 lub 2.5 ? co wy panowie byscie wybrali ?Miesiecznie robie ok. 4 tys km z czego 1 tys w trasie.czekam na podpowiedzi.

pozdrawiam

Opublikowano

Ja bym doradził BMW, tylko to jest ważne.

Teoria mówi, że Pb+LPG jest tańszy w eksploatacji niż Diesel. Wyjechany Diesel może być droższy w naprawie, niż Pb, a może i nie. Wszystko zależy od tego, na jaki egzemplarz trafisz. Wybór należy do Ciebie. Każdy chwali, co ma, więc kup 2,5 M50 :)

Kai
Opublikowano

Miałem E36 diesla i nigdy więcej. Niby jeździło sie fajnie ale to nie to.

Teraz mam 2.5l benzyne + lpg i jestem zadowolony.

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
Miałem E36 diesla i nigdy więcej. Niby jeździło sie fajnie ale to nie to.

Teraz mam 2.5l benzyne + lpg i jestem zadowolony.

a ja mam e36 diesla i dobrze się jeździ, ojciec ma e39 dielsa i jeździ się bajecznie.

Koleżanka z innego forum kupiła sobie kompakcika e36 318 TDS i tez jest bardzo zadowolona.Może natrafiłes na tzw."padake"?

Niestety..a raczej na szczęście nie mam podstaw co do tego żeby narzekac na diesle w e36, klka rzeczy było do wymiany i to one psuły mi przyjemnośc z jazdy-po wymianie jest super.Tzn nie ściąga, łożyska nie szumią, nie pali już masakrycznie dużo (termo wymieniony), elastycznośc zadowalająca..no nic tylko jeździć (oczywiście sprzedaję :) bo nie stać mnie na utrzymanie samochodu-nie pracuje).

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
(oczywiście sprzedaję :) bo nie stać mnie na utrzymanie samochodu-nie pracuje).

Jesli chcesz sprzedac napisz cos o aucie, podaj cene, zdjecia.

szukam takiej

pozdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cena gazu okolo 2zl cena ropy troche ponizej 4zl. Benzyna wyjdzie Cie taniej. Nie biore pod uwage napraw i na benzyne mozesz wydac mnustwo kasy i na diesla. Jak robisz 4k miesiecznie to warto kupic zadbany egzemplaz nawet jak cena bedzie o 1/4 drozsza ;-). Niz potem marnowac zcas i pieniadze na warsztaty po tanim zakupie. Kolejna sprawa mnie maskarycznie nie odpowiada klekot diesla - to sie podoba chyba tylko wlascicielo lub tak sobie wmawiaja :-). ( ja obstawiam druga opcje :-) )
Opublikowano
To kwestia gustu i wygań jakie stawiasz swojemu BMW. Najlepsza będzię benzyna, niestety też najdroższa w eksploatacji. Potem jest diesel, trochę droższy zakup ale sama jazda jest już tańsza. Chociaż przy obecnych cenach ON i Pb to są małe oszdędności. Zagazujesz auto, to zmiejszysz bagażnik, ładowność i rozkład masy się zmieni. Do tego gaz napewno nie opłaca się, gdy robisz krótkie odcinki po mieście. Wtedy może lepiej nie szaleć z mocą autka i kupić coś oszczędniejszego z miejszą pojemnością. Ja tak zrobiłem i nie narzekam. Jak zmienię to na R6, i pal licho ceny benzyny :wink:
Opublikowano
Witam.Jeżeli masz na paliwo troche grosza to wez benzyne.Jeżeli nie .......to też wez benzyne i zamontuj lpg':D'
Opublikowano

A ja nie lubie diesli i tej beznadziejnej nagonki marketingowej na klekoty.

A jeszcze bardziej nie lubie, jak sobie pomyśle, że użytkownicy benzyniaków dopłacają za deislowców. Nie wiem tylko u diabła, za co ?!