Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdzie na śląsku mogę podjechać żeby założyli mi ringi w bmw ? jeździłem po okolicznych warsztatach i nikt sie tego nie chce podjąć, przyczyna - nie chcą odpowiadać za rozszczelnienie się szybki od świateł, tak więc pytanie, gdzie na śląsku (najlepiej okolice katowic, bytomia, tarnowskich gór, rudy śląskiej można podjechać żeby założyli mi ringi, oczywiście nie za 200zł :D oraz ile trwa taka operacja? może ktoś z forumowiczów mógłby wesprzeć ? :) chodzi dokladnie o ringi SMD
Opublikowano
Witam dlaczego sam nie zamontujesz ringów. I żadna lampa się nie rozszczelni ja swoje lampy chyba z parę naście razy otwierałem i nic mi nie paruje, jest dużo tematów o montażu ringów. Mi montaż zajął 1-2godzin
Opublikowano
Sam probowalem lecz nie wiem jak podlaczyc sie pod stacyjke i oswietlenie wnetrza, ogladalem wiele filmikow na youtube lecz nic mi to nie dalo.
Opublikowano
Sam probowalem lecz nie wiem jak podlaczyc sie pod stacyjke i oswietlenie wnetrza, ogladalem wiele filmikow na youtube lecz nic mi to nie dalo.

Po co pod oświetlenie wnętrza, chcesz je załączać przyciskiem od oświetlenia wnętrza, otwierając drzwi, czy jak?

Nigdy nie bawiłem się ringami, ale podłączał bym je pod światła postojowe (ta mała żaróweczka w reflektorze).

Opublikowano
chce żeby zapalaly się przy otwieraniu auta kluczykiem, przy owieraniu drzwi itp, w instrukcji jest napisane żeby podłączyć pod światła wewnętrzne w aucie w schowku, a drugi kabel pod postojowe, tylko nie mam zielonego pojęcia jak to podłaczyć, zdjąłem schowek, zdjąłem pokrywke od kabli ze stacyjki i włosy dęba stają, nie mam pojęcia co i jak :D
Opublikowano
:mad2: nie odpiąć tylko musisz podpiąć sie do niego czyli podłączyć. jak byś go odłączył to nie odpalił byś auta :duh: jest to główny kabel od stacyjki
Opublikowano

Po co pod oświetlenie wnętrza, chcesz je załączać przyciskiem od oświetlenia wnętrza, otwierając drzwi, czy jak?

Nigdy nie bawiłem się ringami, ale podłączał bym je pod światła postojowe (ta mała żaróweczka w reflektorze).

jak podłączysz sie pod postojową to błąd będzie wywalał komp...

Opublikowano
jak podłączysz sie pod postojową to błąd będzie wywalał komp...

A w module świateł nie da się wyłączyć kontroli postojowych?

Opublikowano
oczywiscie ze wszystoko sie da zrobic, ale do tego potrzebny kabelek obdII, dis, laptop. Nie wszyscy to posiadają.... Podałem najprostszy sposób.
Opublikowano
:mad2: nie odpiąć tylko musisz podpiąć sie do niego czyli podłączyć. jak byś go odłączył to nie odpalił byś auta :duh: jest to główny kabel od stacyjki

podłączyć pod niego tzn wsadzić kabel z ringów do tego jednego z wolnych miejsc w gnieździe gdzie jest podłączony ten kabel ze stacyjki ?

Opublikowano
niee... :mad2: po prostu odnaleźć ten kabel i w niego się wpiąć. jak nie posiadasz specjalnej złączki do wpięcia się w przewód to proponuje kawałek izolacji ściąć i wlutować kabelek. Następnie zaizolować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj kolego chyba na twoim miejscu poszukałbym kogoś i za 300zł żeby mi to założył, bo wiedze z zakresu elektroniki posiadasz na minimalnym poziomie. Po twoich zabiegach ani ringi ani auto może już nie działać. Może ktoś z forumowych kolegów z twoich okolic ci pomoże.