Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie.

Dziś podczas powolnej jazdy w krakowskim korku wjechałem na studzienkę (przy naprawdę minimalnej prędkości, samochód się toczył). Zatrzeszczało coś w głośnikach i prawa strona, jak i tylne basowe przestały działać. Wjechałem (również przypadkowo) na kolejną studzienkę i z powrotem się włączyły. Ujechałem parę km, wyjechałem z korków i na jakiejś nierówności w drodze głośniki znowu się wyłączyły (znowu te same, działają tylko te na drzwi kierowcy). Próbowałem wjeżdżać specjalnie na dziury (co było niesamowicie trudne, bo jak na złość, pierwszy raz trafił mi się idealny fragment drogi xd), lecz to nie pomagało - wręcz pogarszało sprawę bo tylko i wyłącznie trzeszczało.

Już się poddałem, kiedy po postoju na stacji benzynowej głośniki znowu działały. Jak możecie się domyślać - nie minęło wiele czasu i do tej pory się nie włączyły.

Nagłośnienie seryjne, do całości montowana była tylko zmieniarka xcarlink, ale wątpie, że to jej wina.

Jakieś pomysły?

Opublikowano
A są rodzaje seryjnego? Zwykłe, takie jak było wypuszczone z produkcji. Nie mam navi, radio bmw business na kasety. Dzisiaj zauważyłem, że po uderzeniu ręką o połączenie schowka z deską rozdzielczą wszystko wraca do normy, ale tylko do kolejnej dziury.
Opublikowano
Sprawdzałem, kostka dopięta bardzo dobrze. Ale przypomniałem sobie przy wymontowywaniu radia iż kabli dostałem strasznie dużo wraz ze zmieniarką, które są tam niemiłosiernie upchane, może to tego wina? Jakiś kabelek, ugniata drugi kabelek i głośniki szwankują...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem z końcówkami mocy był chyba tylko w przypadku navi. Dlatego się pytałem w czym ci nie działa.
Opublikowano
Problem z końcówkami mocy był chyba tylko w przypadku navi. Dlatego się pytałem w czym ci nie działa.

No fakt, ja miałem MK4

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Dalej sądzę że to wina kabli zmieniarki, ponieważ przy przełączeniu z odtwarzania zmieniarki na radio fm wszystko gra bez problemów. Tylko że tutaj pojawia się problem - co dokładnie z tą zmieniarką może być nie tak, skoro przez nią głośniki nie chcą działać.. ?