Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Nie mam u siebie czujnika temp zewnetrznej jak i kostki.

Czy dam radę w jakiś sposób (zmostkowanie) podłączyć sam czujnik przez kable czy musze poszukac kostki?

Pozdrawiam

Opublikowano
Czujnik znajduje się dolnym lewym nadkolu. Jest tam wilgoć i z czasem takie prowizoryczne połączenie nie będzie działało. Kup używaną kostkę i czujnik, często sprzedający mają obydwa elementy. Do czujnika wpinasz kostkę, tam są gumki chroniące od wilgoci. Polutuj to, zawiń taśmą i będzie działać.
Opublikowano

Wiem gdzie jest miejsce na niego. Niestety jest puste (pewnie ktos mial przygodne i blacharz zwyczajnie wyrwal wszystko...). Musze nowe kable pociagnac od licznika...

No właśnie zastanawiałem się czy te za 20zł są coś warte...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To napisz jakiej firmy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dobra odkrecilem licznik i według tego schematu http://www.bmwgm5.com/E46_IKE_Connections.htm mam podłączone oba kable do czujnika i kabel do manetki. Jednak w komorze silnika nie mogę ich znaleźć... Moje pytanie do kogoś kto ma poprowadzone te kable. Którędy one idą? Razem z kablami do lewego reflektora czy może gdzieś dołem? Może jakaś powiedziedź gdzie się znajduje w skrzynce pod maską? U mnie to jakiś partacz robił i wszystkie kable są obwinięte taśma izolacyjną i myślę, że zostawił ten urwany kabel właśnie gdzies w srodku tej tasmy... Musze wiedziec gdzie tego szukac.

Proszę o pomoc :)

BTW. Czujnik, manetka i kostka już zamówione :)

Opublikowano
Ja kupilem zamiennik za 40zl i hula juz prawie rok.

No hulać hula ale jest tak samo precyzyjny jak prognoza pogody 14 dniowa...

Odstaw leki

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Chcesz mieć pewność to kup oryginał. Chcesz eksperymentować to kup chińczyka. Nie wiem możesz zaufać tamtemu gościowi, który obrzuca mięsem bez żadnych argumentów albo wielu użytkownikom, którzy temat przerabiali. W sumie możesz kupić tego za 20 zł jeśli nie przeszkadzają Ci niedokładności rzędu 5 stopni C. Może jakość tych zamienników poszła na tyle do przodu, że już są precyzyjniejsze.
Opublikowano

Czy wgl ktoś czyta posty powyżej? Chce sie tylko dowiedziec w ktorym miejscu ida kable... Biegna z przewodami od lamp czy moze gdzies indziej?...

Bo nie wiem gdzie sie koncza u mnie w komorze silnika a ta informacja pomogla by mi w szukaniu... Nawet bardzo.